sâmbătă, 5 martie 2011

Pasul Fortunei 5-11 martie 2011: Uranus în Peşti, responsabil de criza financiară

Perioada cuprinsă între 5 şi 11 martie stă sub semnul momentului de Lună nouă, care are loc în seara zilei de 4 martie.

Este vorba despre o conjucţie între Soare şi Lună, la 13 grade şi 55 de minute în zodia Peştilor. Evenimentul se va produce vineri seara la orele 22 şi 46 de minute, ora Bucureştiului. Este un context dintre cele mai speciale, atât astronomic, cât şi astrologic.

Vă avertizam demult, de anul trecut, asupra acestui moment special. Să-l denumim de graţie astrală care se va petrece în primăvara lui 2011. Am tot vorbit în contextul în care la un moment dat se acumulaseră mai multe planete în semnul Peştilor. Era Uranus, era Jupiter, la un moment dat a venit şi Chiron, şi Luna neagră şi tot aşa au început să dea aceste posturi planetare o greutate specifică acestui semn zodiacal, lucru perceput de foarte multă lume.


O serie de persoane care obişnuiesc să se definească a fi raţionale şi foarte îndepărtate de orice influenţă pe care ar putea să o aibă un sfat astrologic, s-au dovedit, nu neapărat înfrânţi, cât sensibili pe fondul unor modificări atât de puternice, de viaţă personală sau de interioritate, încât au luat în calcul şi ipoteza unui astfel de influx care le-a modelat trăirile.

Şase planete plus Luna Neagră

Pentru cei care ştiu astrologie, pentru cei care au o cunoaştere subtilă nu mai este nicio noutate că această perioadă este una specială. S-au adunat, rând pe rând, mai multe planete, astfel că între 4 şi 6 martie avem o acumulare de şase planete plus Lună neagră. Şapte poziţii. Este mult, este foarte mult. Despre o astfel de combinaţie Ptolemeu ar fi spus, ar fi rostit, că este vorba de marele an.

Acum marele an 2011, vă spun de pe acum, nu şade doar în această combinaţie. Veţi vedea, Luna trece mult timp şi vom avea de-a face din nou cu un alt mare an. Să ne ocupăm deocamdată de ceea ce este o realitate puternică a acestor zile.

Momentul de Lună nouă aduce un corolar al tuturor influxurilor care s-au petrecut până acum în semnul Peştilor, dar mai ales al celor care urmează să se consolideze şi să se dezvolte sub impactul altor tranzite. Dar Luna nouă vorbeşte despre o etapă care reprezintă începutul sfârşitului. Toate aceste planete, acumulate acum în semnul Peştilor, nu vorbesc despre început, ci despre o uriaşă cortină care se lasă peste un segment mare de viaţă şi activitate, şi în plan personal şi în plan colectiv.

O serie de persoane nu vor cunoaşte nişte modificări vizibile, acum, în aceste zile, în această săptămână, în acest an cu siguranţă. Poate că nu întotdeauna vor fi dispuşi să accepte conexiunea pe care o face astrologia între acest moment şi deteminarea din vară sau din toamnă. Dar există o altă condiţionare asupra căreia eu revin şi insist.

Vă vorbeam şi săptămâna trecută în cadrul prezentării generale despre faptul că această conjunctură astrală se va repeta în 2013 şi că tot ceea ce se porneşte acum, tot ceea ce se conturează, ca un sfârşit iminent şi evident implacabil s-ar putea să nu se producă acum. Probabil că pentru evenimentele care au durat mult vine şi momentul final. Pentru lucrurile mai puţin importante vine acum momentul final. Dar sunt şi evenimente în derulare care mai au nevoie de oleacă de timp. Această oleacă de timp poate fi determinată destul de precis, este vorba de doi ani, mai precis este vorba chiar de luna martie 2011, când tot şapte planete se vor confrunta în acelaşi spaţiu şi vor încheia atunci, definitiv, reminiscenţele unor trăiri, unor fapte sau ale unor determinări care e nasc acum în această vâltoare. Ceea ce se naşte acum în această vâltoare însă nu are perspectivă pe termen lung.

Avem de-a face cu evenimente care se epuizează, se sting şi care nu mai pot fi întreţinute şi resuscitate cu niciun fel de atitudine sau voinţă ori de forţare din afară. Şi sunt scene de viaţă care se conturează, sclipesc un pic, apoi dispar.

Această topire în neant, această risipire iremediabilă a unor mici bucurii poate să-i amărască pe unii, dar poate să le aducă şi un elan sufletesc necesar. Mai au parte de o mică bucurie. Multe dintre aceste mici evenimente ţin de viaţa sentimentală, mici împăcări, tranzitorii refaceri ale unui cuplu sau ale unei poveşti de dragoste, reîntâlniri secvenţiale pe bucăţi mici de timp ale unor persoane care au fost foarte apropiate la un moment dat.

Să nu uităm că toată această încrengătură de evenimente operează şi pe spaţii mari geografice, după cum operează şi pe grupuri şi foarte mari, unite prin interese sau motivaţii diferite. Cea mai importantă motivaţie care îi uneşte acum pe oameni şi îi consolidează, ba chiar aş spune că îi radicalizează într-o anume ipostază, este direcţia religioasă, credinţa, convingerea şi o anume disponibilitate interioară de a se afirma ca soldaţi al lui Dumnezeu, al lui Allah, al lui Buda, este vorba de toate religiile.

Nu trebuie să fim înguşti ca orizont şi limitaţi în timp şi spaţiu şi să vorbim doar de ortodoxie sau doar de creştinism pentru că trăim în Europa şi unii dintre noi împărtăşim această religie. Astrologia nu are nicio legătură directă şi nicio religie, după cum nu are nici interdicţii din partea altora. Astrologia este dincolo de spaţiul sacru, al indiferent cărui popor, pentru că este o realitate care ţine de mecanică cerească. Aşadar, se pregătesc, se perpelesc nişte condiţii interioare pe care le acceptă ca pe o necesitate sinecvanon o serie de grupuri care dincolo de fibra etnică comună, dincolo de un spaţiu geografic pe care îl apără, îl cultivă şi îl împărtăşesc ori îl recunosc, mai au şi altceva în comun – religia, credinţa – o unitate de gândire şi simţire care îi face să se simtă solidari, unitari şi disponibili chiar să-şi sacrifice ceva din existenţa lor, timp, linişte, sănătate, bani şi poate chiar viaţa.

Din premizele acestor zile se vor naşte toate confruntările interioare ale mecanismelor naţionale şi internaţionale, ale tuturor mecanismelor şi intereselor care, chiar dacă vor fi foarte bine ambalate în motivaţii economice, în motivaţii militare, în motivaţii geopolitice, vor avea întotdeauna un sâbure de adevăr, dar şi un temei de o maximă profunzime în religie. Acum se dezvoltă nişte principii pe care oamenii de rând nu le pot sesiza, nu le pot diseca fir cu fir şi să spună „aceasta este ideea numărul unu, aceasta este ideea numărul doi” şi tot aşa.

Ei privesc global, simt global, dar intensitatea acestor trăiri şi simţiri este de natură să-i facă pe toţi solidari într-o cauză comună. De aceea, evenimentele care vor fi provocate de momentul pe care îl trăim de această săptămână sunt de natură să dea următorilor doi ani o anume alonjă, o anume perspectivă, nu lipsită de fior, nu lipsită de temeritate, de capacitatea de a înfrunta riscuri, tocmai în ideea de a apăra, fie trecutul şi tradiţia, fie viitorul care trebuie consolidat într-o anume tendinţă distructivă care există la nivelul tuturor popoarelor şi la nivelul tuturor civilizaţiilor, mai ales al acestei civilizaţii moderne care vine să submineze o serie de forme de viaţă şi de gândire ce ţin de tiparele religiei.

Sunt zone în care religia acţionează puternică şi în felul acesta se poate vorbi de o coeziune uriaşă de care ar trebui să se ţină seama, care ar trebui să fie luată în calcul de liderii politici, de mai marii lumii, de şefii de guverne şi mai ales de capii cultelor care sunt acum la vremuri mari şi la evenimente puternice.

La sfârşitul lunii martie, o altă realitateâ

Momentul de Lună nouă care are loc în seara zilei de 4 martie este foarte puternic, tocmai pentru că Soarele şi Luna sunt însoţite de o pleiadă de vibraţii care potenţează pe fiecare în parte şi apoi deschid perspectivele unor trăiri care vor fi foarte repede date peste cap. Atât de repede încât la sfârşitul lunii martie, deja nici nu mai este o lună până atunci, vom fi confruntaţi cu o altă realitate, o noutate astrologică asupra căreia nu vreau acum să mai zăbovesc pentru că s-ar amesteca semnificaţiile.

Să lăsăm la timpul lor cele cuvenite, vom analiza atunci ceea ce se va întâmpla în preajma lui întâi aprilie. Reţineţi în continuare pentru săptămâna cuprinsă între 5 şi 11 martie că există şi alte realităţi pe care trebuie să le luăm în calcul.

Şi anume, în ziua de 10 martie Mercur intră în zodia Berbecului. Poziţie combatantă, luptă cu instrumentele lingvistice pe cale orale, oamenii se bat în, cu şi prin cuvinte, în fraze, propoziţii sau prin oralitate, discursuri, afirmaţii, interviuri, acuzaţii, explicaţii, ba chiar şi celebra oralitate care însoţeşte acum toate manifestările de stradă, care pot să însemne huiduieli, urale, care pot să însemne aprobare sau, dimpotrivă, recuzare a unor oameni, a unor lideri, a unor structuri politici, a unor realităţi, a unor măsuri, a unor idei şi aşa mai departe.

Mercur, de acum încolo, îşi va pune amprenta şi va da o anume perspicacitate şi rapiditate în gândire şi în exprimare, dar, la un moment dat, al sfârşitul lunii martie va deveni retrograd şi se va apropia de poziţia pe care o vom trăi după 10 martie, dând astfel o şansă lucrurilor stricate sau insuficient asimilate să fie consumate şi înţelese până la capăt într-un chip corect. Şi, în sfârşit, veni şi ziua cea mare.

Uranus se află în ziua de 11 martie la orele 23 şi 59 de minute, adică clipa când se sfârşeşte ziua şi începe 12 martie, la 29 de grade şi 59 de minute Peşti. Asta înseamnă că peste numai trei ore, în ziua de 12 martie, el se va afla deja în zodia Berbecului.

Uranus în Peşti, un infern

După şapte ani şi mai bine Uranus părăseşte ultimul semn al zodiacului denumit de către astrologii medievali infernul zodiacului. Pentru unii Uranus în Peşti a fost un adevărat infern, a fost un chin, a fost un şir lung de penitenţe şi pedepsele păreau să nu se mai termine. Pentru foarte multă lume, dar şi pentru societate în general, Uranus în Peşti poate să reprezinte un moment important.

A adus după primul război mondial mondial pace, linişte, reconfigurarea graniţelor Europei, a patronat toate tratatele de pace şi prietenie, toate acordurile între statele care au fost cobeligerante, adică participante la primul război mondial. Aşa şi-a petrecut Uranus şederea în Peşti între 1919 şi 1926.

Este greu de spus ce a adus, din 2003, când a păşit în semnul Peştilor. Şi, iată, acum se încheie o lungă şi spectaculoasă carieră. Este responsabil direct de criza financiară, de pierderile de bani, de risipirea economiilor şi de epuizarea resurselor, de bulversarea pieţei de capital şi mai ales a pieţelor de lichiditate.

Din acest punct de vedere ar trebui să ne punem nădejdea că începând cu 12 martie Uranus în Berbec va aduce, cel puţin, alte posibiliăţi de valorificare materială, altă atitudine faţă de muncă şi bani, faţă de resurse şi faţă de consum. Nu vreau să intru în ceea ce reprezintă esenţa întâlnirii noastre de săptămâna viitoare, când vom dedica acestui eveniment o analiză pe măsură, o analiză cuvenită.

Vă atrag, totuşi, atenţia că dacă vreţi să vă bucuraţi şi dacă vreţi, aşa, să organizaţi un fel de mic revelion, unul atipic, un fel de revelion astrologic, atunci puteţi să beţi un pahar de şampanie la cumpăna între 11 şi 12 martie, să spuneţi către Uranus „off, bine că se duce”, să-i spuneţi lui Uranus, care tocmai intră în Berbec, „bine ai venit!” şi să întâmpinaţi cu destul de multă speranţă şi credinţă, logică şi legitimă, ceea ce se va petrece de acum încolo timp de şapte ani de zile cât Uranus va sta în acest semn al începuturilor. Nu vor fi numai lucruri bune nici acolo, dar, în mare, o anume etapă care a adus o răsturnare mondială în plan material se cam încheie. Uranus nu va mai putea să mai facă ceea ce a făcut în aceşti ultimi şapte ani.

O stea pentru fiecare

Întreaga săptămână viitoare mai multe stele fixe aspectează pe termen destul de lung câteva dintre planete. Este vorba de Scheat, care face o dublă conjuncţie atât cu Luna neagră, cât şi cu Uranus. Scheat l-a aspectat pe Uranus şi în zilele trecute. Acum se adaugă Luna neagră pentru că cele două ipostaze se află ele, însele, în conjuncţie.

Aşadar, o conjuncţie aducătoare de răscoliri şi răsturnări, de trăiri dintre cele mai diverse, dar şi cele mai nesocotite într-un plan afectiv pot să fie atenuate sau ţinute sub control prin impactul fericit, sperăm, al cestei stele fixe, care dă o anume virtute şi vigoare gândirii sau distanţei pe care un intelect bine mobilat o poate lua ca o formă înţeleaptă de a prevedea o serie de nemulţumiri, de neplăceri sau pentru a opri o serie de consecinţe defavorabile pentru relaţiile personale.

Permite această stea fixă un pas înapoi, un recul necesar, ceea ce dă o perspectivă logică şi imprimă o anume luciditate absolut necesară şi salutară într-un moment de stres emoţional. Betelgeusa şi Polaris continuă să aspecteze nodul sud al Lunii la 28-29 de grade Gemeni, ceea ce presupune că aduce o anume capacitate de a vedea un succes, de a întrezări un drum bun sau de a face o selecţie necesară între mai multe oferte, nu toate de aceeaşi valoare şi nu toate de aceeaşi importanţă.

Steaua polară este chiar ţinta care trebuie atinsă ori drumul care trebuie parcurs până la obţinerea unui scop care-l motivează pe nativ din plin. Betelgeusa aduce succes şi mai ales o anume netezire a unui demers care nu mai poate să cunoască răsturnări. Drumul este lipsit de obstacole, curăţat de bariere şi baricade, astfel încât un nativ, chiar dacă a trecut până acum prin destul de multe încercări, de acum încolo poate să evolueze repede şi bine. Acumen face conjuncţie cu sensul vieţii în Gemeni la 28-29 de grade şi aduce atacuri care pot să slăbească un personaj.

Mirfak aduce Lunii în Gemeni săptămâna viitoare posibilitatea de a opera schimbări de atitudine, de opţiune, de crez sau de stare de spirit, modificări rapide, treceri aproape inexplicabile, uneori comice, încărcate de umor şi surpriză, de la lacrimi la râs sau invers. Achernar în Peşti, împreună cu Luna şi împreună cu toate planetele din acest semn zodiacal, aduce un risc de sfârşit rapid al unor lucruri care nu s-au epuizat, care nu s-au consumat până la capăt, care mai aveau substanţă de combustie. Cea mai importantă zi pentru astfel de ipostaze, nu toate fericite, este ziua de 6 martie.

Asteroizii de lângă noi

Şase asteroizi din lista celor importanţi schimbă semnul zodiacal. Irene, din nefericire, intră în zodia Berbecului şi numai despre pace nu poate fi vorba. Este una dintre cele mai proaste poziţii ale acestui asteroid, despre care se crede, în astrologie, că aduce liniştea, concordia, înţelegerea universală sau anume calmare a spiritelor, atitudine necesare pentru a se atenua conflictele, războiul în sine, confruntarea ori violenţa.

Melpomene intră în semnul Fecioarei şi nici acest asteroid nu se poate spune că-şi găseşte o zodie cu care să rezoneze în chipul cel mai înţelept. Din punct de vedere mitologic, Melpomene este muza tragediei, iar din punct de vedere ezoteric aduce o secvenţă profundă, dramatică şi răscolitoare a conştiinţei individuale sau colective, ca şi un recurs al istoriei la trecutul sângeros, la eroi, la victime sau la călăi. Semnul Fecioarei este unul restrictiv pentru această poziţie astrală şi aduce un anume pragmatism sau un anume spirit terater lipsit de subtilitate şi de ecou lăuntric care să dea acestor trăiri interioare vocaţia necesară. Se poate vorbi şi de o anume risipire a vocaţiei acestui asteroid, în contextul acestui tranzit destul de stringent.

Arahmen în Gemeni poate să aducă unora, mai ales nativilor, o anume dexteritate şi stabilitate de a mânui aparate, de a se folosi de degete, de palme sau de braţe într-un chip adecvat sau inspirat. Poate fi vorba de gimnastică, poate să fie vorba de balet sau poate să fe vorba de o serie de alte discipline unde digitaţia să fie absolut necesară, cum ar fi în cazul pianiştilor sau instrumentiştilor care execută diferite piese la instrumente muzicale unde digitaţia este fundamentală.

Safo în Peşti îşi regăseşte natura pierdută de atâtea săptămâni şi luni, se află în consonanţă cu aspectul liric pe care-l patronează, cu dragostea, cu sentimentele şi mai ales cu lacrimile fără sfârşit.

În Vărsător, Bachus, nu poate decât să aducă un impuls excesiv. Bachus patronează, după cum îi spune şi nume, excesele bahice, dar aceasta este o interpretare simplistă sau secvenţială, parţială. Se poate vorbi de o anume indisciplină în toate domeniile pe care o provoacă Bachus, de la firea războinică, rebelă, nesupusă, până la accentele de mitocănie, de la o serie de acte de nesupunere, revoltă, răscoală, răzmeliţă la locul de muncă, până la marile revolte, unde, pe fondul alcoolului se poate ajunge de la un fleac la o adevărată bătaie în toată regula cu intervenţia forţelor de ordine de rigoare.

Paras Atena este în semnul Vărsătorului destul de bine plasată în acest tranzit. Patronează mai mult intuiţia tehnică, o anume capacitate de a descoperi şi inova, o anume rigoare matematică. Paras Atena patronează artele liberale, de aceea se mai poate anticipa că ea îşi va aduce contribuţia ntr-o serie de activităţi care presupun o gândire elevată sau un recurs la mentalul superior. Este cazul juriştilor, al celor care lucrează în indiferent ce postură, într-o legătură directă indestructibilă cu legea, legislaţia sau noţiunea în ansamblu de dreptate. În ipostaza de hrană mentală, asteroidul Palas Atena este favorabil tuturor intelectualilor.

Banii sau Viaţa!

Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare, ar trebui să ne ocupăm de planeta Mercur, care intră pe 10 martie în Berbec. Este o planetă a comerţului, a negocierii, a transportului, circulaţia oamenilor şi a mărfurilor, tranzacţiile, contractele, plăţile şi iniţiativele. Din această perspectivă, Mercur este un aliat de nădejde, dar cu o subliniere, doar pentru micile afaceri, pentru mici întreprinzători, pentru problemele mărunte, curente, personale, poate chiar coborâte la nivelul treburilor gospodăreşti, ale cotidianului şi banalului.

Aici există spor şi rost de mai bine. Unii oameni se vor precipita şi se vor grăbi să facă o serie de gesturi menite să le reabiliteze situaţia financiară. Poate că aici este elementelul vulnerabil, mercurian, poate că un bobzăbavă, un pic de prudenţă, un pic de analiză, mai multă disciplină şi, oricum, ceva mai puţin haos, ar fi indicate în acest context foarte tulbure de altfel.

Planeta Venus aduce tot felul de veşti pe căi moderne de comunicare, fax-uri, satelit, aparatură mai mult sau mai puţin convenţională ori tot felul de posibilităţi de a se mişca repede şi bine, întreprinzător, pentru a rezolva chestiunile curente într-o firmă, într-o afacere.

Rămâne ca o povară întreaga semnificaţie a planetelor din zodia Peştilor, care, aşa după cum bine ştiţi, ţin de pagubă, ne trimit cu gândul la pierdere, la pagubă, la risipă, la imposibilitatea coagulării unui venit, a unei rezerve băneşti sau a unei disponibilităţi financiare pentru alte momente mai grele. Luna nouă din ziua de 4 martie este menită să pună o pecete pe un fenomen care se petrece acum şi care va continua să activeze, aş spune, în surdină sau în penumbră până în martie 2013.

Multe dintre evenimentele financiare care nu au putut să se încheie într-un mod clar şi explicit, fie printr-un gest juridic, fie printr-un gest comercial, vor continua să tragă barca pe uscat încă doi ani. În planul economiei mari, al economiei generale, al economiei la nivel continental, acest context astral va accentua, va scoate la suprafaţă, va dezvolta şi va multiplica toate consecinţele şi toate implicaţiile, mai aproape de sursă sau mai la distanţă ale pierderilor, pagubelor, ideilor neinspirate şi măsurilor neadecvate.

Chiar dacă după acest tranzit o serie de oameni responsabili la diferite paliere ale puterii vor trage concluziile fireşti tot nu este suficient acest lucru pentru redresarea rapidă şi imediată a economiei. Multă lume se iluzionează că în câteva săptămâni un mecanism economic consolidat în decenii şi prăbuşit în 5-6-7-8 ani se poate redresa. Aceasta este o variantă utopică, e un vis, e o ipoteză, nu este niciodată o realitate. În măsura în care a fost nevoie de ani buni ca să se alunece spre criză, tot la fel este nevoie de ani buni să se urce pe această cărare care să ne scoată la liman.

Luna nouă vine să aducă în anume sectoare de activitate un soi de lovitură finală, un soi de lovitură de graţie sau un fel de capac ce nu va permite acelui sector să iasă la lumină prea repede. Această orbecăială, această mişcare în cerc închis sterilă va continua pentru unele sectoare de viaţă şi activitate, cum spuneam, până în 2013 pe vremea asta. Din păcate există premizele ca acest context astral să se plieze foarte bine pe realitatea românească. Există foarte multe premize care vorbesc despre sectoare care pot să iasă mai repede la lumină, să cunoască o anume echilibrare, dar există şi sectoare din economie care nu vor cunoaşte acelaşi ritm, acelaşi progres sau nu vor beneficia de o intervenţie salutară la nivelul regimului jurudic, al măsurilor sau al spiritului de echipă şi de colaborare.

Depresia nu este doar economică, depresia este întotdeauna, şi în mod logic, însoţită de o depresie morală, individuală sau colectivă. De aceea, seara zilei de vineri poate să fie motiv de meditaţie sau de alarmă ori de trezire la conştiinţă. Aceasta ar fi cea mai bună variantă. Ipoteza că unii oameni se pot trezi dintr-un soi de coşmar, de vis sau de beţie, mulţi s-au îmbătat cu apă rece, s-au îmbătat cu idei frumoase, cu ştiri false, şi au crezut că merge, că se poate, că este posibil ca în jurul lor lumea să se dărâme şi apoi să se reconstruiască de la sine ca într-o magie, ca şi cum ar interveni forţe divine care ar permite zidurilor să se ridice singure şi cărămidă peste cărămidă să işte o nouă construcţie cu altă valoare, eventual una mai bună.

Aceştia sunt oamenii care nu se implică, aceştia sunt defetiştii, ignoranţii sau oamenii care nu conştientizează valoarea personală şi logica istoriei. Unii oameni au impresia că dacă sunt fiinţe obişnuite şi nu se bucură de celebritate, ţara, istoria şi economia nu aşteaptă nimic de la ei. Dintr-o astfel de mentalitate minimalistă, de om înfrânt sau de om profitor care oferă puţin şi cere mult, se naşte în perioadă de criză o masă mare de oameni revoltaţi care cer, pretind, dar care, mai ales, nu înţeleg nimic.

Acest context astral este menit să şi-l limpezească fie conştiinţa, fie sufletul, şi să trezească la un moment dat la realitate exact această categorie de oameni, confuză, în derivă şi absorbită sau preocupată în mod unilateral de propria existenţă, de propriul venit şi de propria condiţie.

sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu