luni, 21 martie 2011

Pasul Fortunei 19-25 martie 2011: Evenimente astronomice cu ecou astrologic

Primul dintre aceste evenimente se produce în ziua de 19 martie la orele 20 şi aproximativ 10 minute. Este vorba de o fază de Lună plină cu Soare în Peşti şi Lună în Fecioară. Al doilea eveniment se petrece în ziua de 21 martie, la orale 1 şi 20 noaptea. Soarele intră în semnul Berbecului, părăsind zodia Peştilor. Este începutul anului nou astrologic, este şi un început de an dintr-un anume punct de vedere energetic. Calendaristic, primăvara începe în ziua de 1 martie, astronomic, însă, ştiinţific vorbind, primăvara începe în acest moment în care Soarele intră deasupra emisferei nordice.
Pentru astrologi, însă, începe un nou circuit. Intrarea Soarelui în zodia Berbecului schimbă fundamental registrul pe care l-am parcurs de câteva luni. Este primul semn de foc, diurn, masculin, pozitiv, energic. Este un semn al începuturilor, al tuturor debuturilor, impulsurilor şi proiectelor. Tot ceea ce ţine de dorinţă de a face şi chiar de prim gest care anticipează ori declară un proiect ca fiind deja în construcţie, în evoluţie, ţine de acest semn zodiacal. Există foarte multe elemente care definesc zodia Berbecului ca fiind energie pură, voinţă pură şi instinct pur, intempestivi, curajoşi. De foarte multe ori imprudenţi, aceşti nativi sunt nişte luptători în totalitate. Este simbolul soldatului sau al militarului, este simbolul sportivului care acceptă provocarea. De acum încolo, patru săptămâni, vom fi cu toţii cuprinşi de un suflu vital, de o dorinţă de a ne implica în activităţi practice, de a ne asuma o serie de răspunderi şi de a ieşi din aşteptare, din izolare, din temeri sau dintr-o conduită prudentă.
Săptămâna cuprinsă între 19 şi 25 martie aduce în afara momentului de Lună plină şi al echinocţiunului de primăvară şi un alt eveniment. Acesta se petrece în ziua de 23 martie, la doar două minute după miezul nopţii, când Luna neagră părăseşte semnul Peştilor şi intră în zodia Berbecului. Aceasta va face pâmă pe 29 martie o conjuncţie cu Uranus destul de periculoasă, care poate ă aducă foarte multe elemente ce pot să dea fiori, atât astrologului, cât şi celor care asistă la o serie de dezlănţuiri, fie ale naturii, fie la o serie de evenimente care îi iau pe nepregătite pe oameni, din punct de vedere militar, politic sau chiar dintr-un punct de vedere ştiinţific.
Opoziţia între Jupiter şi Saturn se întâlneşte destul de des, nu este un eveniment cu un grad mare de raritate. Nu este o ciudăţenie astrologică. Totuşi, întâlnirea pe axa Berbec-Balanţă, este, cel puţşin în ultimii 500 de an, destul de rară. Astfel, de la 1500 încoace Jupiter în Berbec şi Saturn în Balanţă s-au regăsit în anul 1512, 1833, 1892-93 şi 1951-52, exact cum se petrece în această săptămână şi cum va continua şi săptămâna viitoare. Este lesne de înţeles de ce ne-am îndreptat către istorie să vedem ce s-a întâmplat în acea perioadă. În 1952, exact când Jupiter era în opoziţie cu Saturn, pe axa Berbec-Balanţă ca şi acum, Winston Churchill, primul ministru al Marii Britanii, anunţă că ţara sa are deja propria sa bombă atomică.
Exact în această perioadă, în toamna lui 1951 şi primăvara lui 1952 atât Statele Unite ale Americii, cât şi Uniunea Sovietică, anunţă în repetate rânduri numeroase experienţe nucleare. Acum este perioada când încep testele nucleare în ţinutul Nevada. În această perioadă, când Jupiter s-a confruntat cu Saturn, în 1951 şi 1952 observăm că în nordul Africii, Egiptul, ţară care se află în mijlocul unor puternice zguduiri politice acum în prezent, a fost şi atunci teatrul unor operaţiuni legate de Canalul Suez şi de întregul conflict care s-a născut după denunţarea tratatului Canalului de Suez.
Tot în acea perioadă începe boicotul britanicilor împotriva Iranului, pentru ca, peste numai câteva săptămâni, persanii să ocupe rafinăriile, dând în felul acesta o lovitură puternică embargoului economic organizat şi susţinut, orchestrat de către englezi. Iar, odată cu 18 martie, începe ofensiva comunistă în Coreea, după ce avusese loc, pe 21 februarie, ofensiva franceză asupra Hanoiului. Ne îndreptăm în felul acesta spre Extremul Orient, Coreea şi Vietnam. Nu lipseşte nici Japonia de pe această axă astrologică, politică şi militară.
În 1951, în octombrie, Japonia ratifică tratate de pace cu 48 de ţări, pentru ca, ulterior, pe 20 martie 1952, pe aceeaşi formulă de opoziţie Jupiter-Saturn, Japonia să încheie tratatul de pace cu Statele Unite, moment cu care se consideră a se fi epuizat definitiv consecinţele celui de-al doilea război mondial. Observăm că se pun aceleaşi probleme militare, intervin aceleaşi zone geografice, se pun aceleaşi probleme de strategie şi de raporturi de forţă.
Asteroizii de lângă noi
Şase asteroizi schimbă semnul zodiacal. În semnul Peştilor intră Eros, Euterpe şi Ceres. Din punctul de vedere al consonanţei dintre semn zodiacal şi vibraţia corpurilor cereşti pe care le studiem, se poate spune că Eros şi Euterpe îşi găsesc pe deplin o anume rezonanţă favorabilă. Eros se scaldă în băi de afectivitate şi sentimentalism, iar Euterpe ne aduce istorie, muzică şi sensibilitate, mult mai aproape de noi. Foarte multe persoane care desfăşoară o serie de activităţi care ţin de cultivarea frumosului, de estetism, de armonie, de principii matematice de proporţie îşi pot găsi în perioada acestui tranzit favorabil o serie de surse de inspiraţie, pot să aibă capacitate de sinteză mai bună sau pot ajunge la concluzii dintre cele mai interesante. În Taur intră asteroizii Amor şi Apollon.
Apollon se încarcă de senzualitate şi am spune că din punct de vedere energetic coboară oarecum în teritoriul terestru. Nu mai este vorba de un teritoriu celest, nu mai este vorba de ridicarea în tăriile metaforelor şi sugestiilor artistice care ţin de vocaţia apolloniană în domeniul muzicii sau construcţiei perfecte. Aici în Taur se poate vorbi de un Apollon mult mai Terra Ter, mult mai pământean, mult mai pragmatic şi mult mai senzual, mult mai încărcat de nişte impulsuri care, din punct de vedere mitologic, nu-i sunt deloc străine şi se regăsesc în numeroasele posturi în care el este prezentat aşa cum ni le oferă Legendele Olimpului. Acolo se vorbeşte şi de un Apollon care, din când în când, cade sau decade din tăriile cerului undeva în condiţia umană, aceea banală, fie că el exagerează, fie greşeşte, fie, pur şi simplu, cade în păcat.
Amor în zodia Taurului nu face decât să îşi găsească senzualitatea şi instinctualitatea, specifică zodiei, aşadar este un tranzit favorabil atât pentru cei născuţi în zodia Taurului, cât mai ales pentru cei tineri, impulsivi, care sunt dornici de aventură. Hestia intră în semnul Gemenilor. Nu se poate spune că este cea mai grozavă ipostază pentru acest asteroid. Hestia are o vocaţie domestică, gospodărească şi casnică, veghează căminul, nu neapărat focul sacru, aşa cum fac vestalele la romani, dar veghează cu totul altceva, focul din bucătărie, fără nicio ironie, la propriu. Adică este cea care veghaeză ca într-o gospodărie să existe în permanenţă bucate, ca în permanenţă cuptorul să fie încărcat cu lemne şi focul să pregătească în permanenţă hrana.
Este un semn al bunăstării, al protecţiei şi refacerii energetice prin alimente sau prin bucatele care sugerează o anume intervenţie din astral. Cel puţin, în antichitate bucatele erau un dar de la zei, lor li se mulţumea şi lor, în schimb, li se dădea ofrandă.
Banii sau viaţa!
Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare, săptămâna viitoare schimbă cu totul şi cu totul peisajul astral. Avem de-a face cu modificări de statut, vibraţional, energetic şi ca substrat se poate vorbi de un început, de un element nou surprinzător pe foarte multe planuri. Atât Uranus, cât şi Luna neagră, care se află acum la zero grade în Berbec, dinamitează lumea economicului. Este vorba de începuturi, nu întotdeauna bune, de declanşarea unor perioade conflictuale, de răsturnări de situaţie, de cavalcade ce nu pot să mai ţină pasul fie cu un mecanism industrial, un mecanism comercial sau cu un mecanism social. Economicul condiţionează umanul şi factorul uman, subiectiv, dă peste cap factorul econoic.
Între ele nu mai există congruenţă, împăcare sau posibilitate de stabilire a unor punţi şi a unor elemente de determinare. De data aceasta tot ceea ce se petrece într-un plan social are o rezonanţă şi un impact negativ asupra domeniului economic oricare ar fi el. Singurul element oarecum protejat este domeniul comerţului interior sau exterior. Dar, în tot ceea ce priveşte iniţiativă, decizie, început, proiect pus în aplicare, idee legislative sau demers toate acestea sunt supuse unor contestări. Complicaţia astrală care s-a creat pe semnul Berbecului ne conduce pe noi la ipoteza că o serie de gesturi care au mai mult o motivaţie subiectivă, cum ar fi încăpăţânarea, ambiţia, cunoaşterea limitată, dorinţa de putere, absenţa spiritului conciliator şi o atitudine revanşată faţă de tot şi toate poate să se concretizeze în domeniul economic printr-un şir de fenomene care sunt păguboase. Mai întâi va fi păgubită imaginea unor instituţii şi a unor oameni.
Apoi vor fi răsturnate raporturile de forţe între ministere şi segmentele care controlează domeniul economicului. Că este vorba de parlament sau guvern, că este vorba de reprezentanţii unor structuri ale puterii, toate se află într-o uriaşă indisciplină, ele faţă de legislaţie, ele între ele, ele faţă de nişte principii altele decât cele economice, cum ar principiile morale, principiile umanitare asu principiile cooperării. Saturn va avea un cuvânt greu de spus de acum încolo în tot acest cortegiu de semnificaţii, ceea ce înseamnă că tot ceea ce se declanşează, tot ceea ce se provoacă, tot ceea ce se afirmă, tot ceea ce se porneşte ca o intenţie bună, tot ceea ce se parafează, totul va fi supus contestării, negării, blocării şi a imposibilităţii ducerii la bun sfârşit a acestor proiecte.
În ciuda faptului că Jupiter se află în Berbec, el nu poate să facă prea mult acum în această perioadă. Cadenţa evenimentelor este condusă de o altă ordine astrală şi ea priveşte o anume răsturnare de situaţii oriunde pe glob. Sunt ţări importante care vor beneficia de acest tranzit, cum ar fi de exemplu Germania, sunt şi ţări care nu beneficiază de acest tranzit. Nu întâmplător am spus că este o reversibilitate şi o dualitate în tot acest context astral. Ţări cum sunt Japonia cunosc acum un traseu dramatic, absolut în concordanţă cu întregul set de poziţii astrale.
Trebuie să luăm în calcul tot ceea ce poate să presupună prezenţa planetei Uranus în Berbec de acum încolo timp de şapte ani de zile pe plan mondial, internaţional. Sunt foarte multe lucruri noi care vor veni cu o forţă de impact uriaşă. Chiar dacă vor fi negate şi contestate, chiar dacă vor fi sabotate, chiar dacă vor exista şi alternative la o serie de soluţii şi propuneri, totuşi răsturnarea pe care o va aduce Uranus şi noutatea cu care va veni va da acestei perioade care începe cu 2011 până prin 2018 nuanţa unui stre uriaş colectiv, va da dimensiunea unei prăbuşiri, a unei lumi şi a unor relaţii economice care încep să fie din ce în ce mai perimate sau care încep să fie din ce în ce mai şubrezite, chiar dacă ele nu sunt nici învechite şi nu ţin de o tradiţie ruginită, astfel încât sacrificiul pe care îl induce, îl impune cu necesitate, acest tranzit important, este de natură să răstoarne relaţiile şi faţa lumii cam la fel cum s-a întâmplat la sfârşitul secolului al XVIII, în Eruopa, pe tiparul impus cu brutalitate de revoluţia franceză.
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu