luni, 7 martie 2011

Cerul in martie

Am inceput luna martie in forta cu foarte multe planete in pesti: Soarele, Marte, Mercur, Kiron, Uranus. Spunem in forta pentru ca un Marte in Pesti nu ne prea lasa sa visam cu ochii deschisi la cai albastri si stari, ci ne aduce cu picioarele pe pamant si ne dorinta de a lupta daca este nevoie pentru visele noastre, de a face ceva, de a porni la drumul pe care l-am evitat pana acum, dar nu orbeste si lipsiti de constienta si constiinta ci cu credinta ca ceea ce facem noi este menit sa schimbe in bine vietile noastre si pe ale celor din jurul nostru.
Protagonistul lunii martie este totusi Uranus care va trece pe 11 martie in Berbec, imaginati-va si voi cepoate face planeta revolutiilor de toate felurile de la cele personale la cele tehnologice, sociale, ideologice, in zodia cea mai activa, cea mai competitiva, cea mai agresiva am putea spune, fara sa gresim prea mult. Vin schimbari neaspteptate, puternice, in forta, schimbari care erau pregatite in stare latenta de multa vreme si pentru ca re putem spune ca a venit vremea. Este bine sa ne gaseasca pregatiti aceste schimbari, sa ne gaseasca cu inimile limpezi si cu puterea de a pune linistiti capul pe perna, si este bine sa nu incercam sa rezistam schimbarilor, caci ele vin din cursul firesc al lucrurilor si al evolutiei si progresului nostru ca oameni si ca societate.
Uranus va sta in berbec pana in 5 Martie 2019, adica 8 ani, nu 7 ani cat sta de obicei. Asadar nu vorbim de o perioada scurta de transformari ci de o adevarata epoca in care noul vine sa inlocuiasca tot ceea ce este vechi si depasit, fara sa mai tina cont de legi si traditii, ci brusc si cu forta daca este  nevoie! Sa speram ca nu va fi nevoie si ca forta actiunilor va fi temperata de faptul ca Uranus este si vizionarul, dar si cel care are in vedere binele inalt al omenirii si drepturile fiecarui om. Va fi o epoca extrem de favorabila astrologiei si actiunilor care sa tina cont de mecanica cuantica a cerului, de mecanismele subtile ale legaturlor cerului cu oamenii, de influentele pe care astrele le exercita asupra fiecarei entitati vii de pe aceasta planeta.
Uranus este cel care trezeste la viata constiinta conexinilor cu lumile subtile, dar si cel care trezeste din amortire pe cei care s-au obisnuit cu lucrurile caldicele si comode, el va trezi fortele latente de pe scenele politice si sociale, ne va scoate in strada pentru tot felul de cauze umanitare, ne va face sa iesim brusc si fara explicatii din relatii de o viata, sa lasam in urma fara regtret, atitudini, obiceiuri, amintiri care ne tin pe loc si ne impiedica evolutia spirituala. Provocarea pentru urmatorii ani este extremismul religios, politic, administrativ, caci sa nu uitam ca suntem animae sociale si ne comportam ca atare, iar Uranus fiind o planeta transpersonala, de generatie are o influenta mult mai mare la scara planetara decat la scara personala, desi nici cea din urma nu este de ignorat.

Este posibil ca in anii care urmeaza planeta sa se schimbe intr-un ritm si cu o viteza de neimaginat
pentru parintii nostri, este posibil ca saltul tehnologic, al computerelor, al stiintei si cunoasterii, al astrologiei dar si al implicarii in proiecte sociale sa nu aiba precedent, asa ca prindeti-va centurile de siguranta caci ne vom deplasa cu viteza luminii din noi prin urmatorii 8 ani. Vine vremea cand trebuie sa ne exprimam nonconformismul, genialitatea, creativitatea, puterea de a creste, dar fara a distruge echilibrul din noi si din jur, fara a agresa, fara a porni razboaie si fara a intra in conflicte ale caror cauze le-am si uitat pana la sarsit! Dar despre Uranus in Berbec veti putea citi peste cateva zile un material chiar aici.
Planete in tranzit si asta inseamna ca avem parte de cateva zile de intuitii puternice,, nevoie de fantezie si evadare in lumi de vis, de a citi sau a vorbi despre lucruri ce tin de spiritualitate si credinta. Astrele vin cu indemnul de a ne explora lumile interioare si de a ne conecta cu izvorul de apa vie pe care cu totii il avem in inima, care poate vindeca orice si pe oricine incepand cu noi si terminand cu planeta. Va fi nevoie sa facem un mic efort sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu pierdem contactul cu realitatea caci altfel trezirea poate fi putin cam dura.
Transit Tales
Am inceput cu Soare, Mercur, Marte, Kiron in Pesti
Vom termina luna cu Mercur, Jupiter, Uranus si Soare in Berbec, asa ca visarea va fi inlocuita rapid de nevoia de a ne exprima individualitatea in prezentul imediat, sau mai pe romaneste de a face cum ne taie pe noi capul, fara a tine cont prea mult de ceilalti, de a ne repezi cu capul inainte, de actiona si vorbi fara sa ne gandim prea mult la consecintei si de a decide, fara sa ascultam si parerile altora, in numele unor valori personale pe care le credem perfecte. Va fi un moment foarte bun pentru a incepe noi actiuni, proiecte, pentru a deschide drumuri si a urca muntii din noi insine!
Mercur la inceputul lunii este deci in Pesti, sa nu ne mire daca ne apucam sa scriem poezii si povesti, caci influenta pestilor ne face sa avem imaginatie debordanta si luxurianta si sa nu ne mai ajunga cuvintele pentru cate avem de spus. Pe 9 martie intra in Berbec asa ca vom avea scuza astrologica de a nu mai asculta pe altcineva decat pe noi insine! In ultima zi din martie intra in prima perioada de retrogradanta de 21 de zile, timp in care ne va face comunicarea prea grabita si pripita si astfel deficitara. Dar el este unul si  noi mai multi, asa ca fiecare ne putem gasi strategia personala de a- contracara actiunile si influentele.
Venus este in varsator de la inceputul lunii pana pe 25 martie cand intra si ea in Pesti. Ea va favoriza intalnirile intre prieteni, si chiar iubirile pasionale intre fiinte care trec de granita prieteniei, atentie totusi caci uneori prietenia este mai de pret decat pasiunea de o noapte. Iubirea libera este la ordinea zilei pana pe 25, iubirea care nu tine cont de nimic si se consuma in cele mai inedite situatii si conjuncturi, pe neasteptate si total fara control. Dupa 25, iubirea aceasta incandescenta este inlocuita de cea molocoma si imblanzita a lui Venus in Pesti care ne ajuta sa facem gesturi altruiste si pline de credinta pentru cei pe care ii iubim. Iubirea ghidata de credinta in divinitate este cea care de fapt elibereaza cu adevarat, nu cea ghidata de imulsuri de moment carora nu stim si nu vrem sa le facem fata, asa ca luna asta are lectii importante despre iubire, prietenie si slujirea aproapelui pe care le putem invata cu ajutorul lui Venus! Atentie caci Venus mai putin bine aspectat in Pesti poate sa insemne si iluzia iubirii… senzatia ca iubim cand de fapt nu facem altceva decat sa ne iubim egoul si felul in care cealalta persoana il face sa se simta.
Despre Uranus in Berbec am mai spus, el va sta 8 ani intr-o zodie care nu il tempereaza de loc, ba din contra. Am mai vazut cum este cu Uranus in Berbec anul trecut cand a stat un pic in aceasta zodie inainte de a intra in retrogradanta care l-a intors in Pesti. Intre 6 iunie si 9 septembrie am vazut fiecare ce inseamna energia unui Uranus in berbec, asa ca o avanpremiera, acum intram in adevarata stagiune, sa ne pregatim mintea sa accepte schimbarea, si inima sa apese frana atunci cand este nevoia pentru ca ;lumea sa nu se rastoarne si sa nu isi piarda rosturile!
Simfonia retrogradelor
Saturn ramane retrograd in balanta pana pe 13 iunie ceea ce inseamna ca vin inca niste luni in care in numele trecutului si a unor principii si valori traditionale si pe care le credem corecte suntem gata sa refuzam prezentul si viitorul relatiilor de cuplu sau colaborare, in care ne aflam fiecare. Asta inseamna Saturn retrograd, o retraire a unor momente mai putin placute, care devin motiv si temei de rupere a relatiilor. Saturn este destul de dur cu cei care nu si-au facut temele cu maturitate, seriozitte si simt al raspunderii, care si-au urmarit interesul personal in detrimentul celuilalt, care nu au stiut sa iubeasca fara a pretinde sa fie iubiti, care s-au atasat de fiinta iubita transformand-o in obiect, care nu au fost fair-play din ingnoranta sau cu rea vointa! Pentru ei are solutia insingurarii si alienarii temporare, care sa ii ajute sa aprecieze ceea ce au avut si ceea ce au si care sa ii ajute sa se intoarca in povestile pe care le-au terminat inainte de vreme!
Mercur va fi si el retrograd in Berbec intre 31 martie si 22 aprilie. Aceasta influenta poate sa afecteze noile proiecte in care ne implicam, mai ales daca nu avem grija sa comunicam deschis si fara graba care ne sunt intentiile, asteptarile, regulile dupa care intram in joc cu alti oameni. El poate fi un indemn de a nu ne mai ascunde dupa deget si a spune celorlalti cine suntem cu adevarat, dincolo de masti si pretentii de perfectiune intruchipata, dar si de a comunica mai bine cu noi insine, de a fi mai putin ipocriti. Atentie caci in perioada aceasta va fi mai usor sa spunem minciuni sau jumatati de adevaruri, decat sa spunem adevarul intreg.
Darurile lunii.
Am trecut deja prin luna noua in Pesti care s-a intamplat pe 4 martie si ne pregatim de luna plina din Fecioara de pe 19 martie, o luna care ne incurajeaza sa ne asumam responsabilitatea pentru propria sanatate si cum puterea credintei si un pic de disciplina autoimpusa sa ne ingrijim corpul, mintea si sufletul astfel incat sa alcatuiasca un tot tamaduit de orice suferinta.
Evenimente astraleVenus in Varsator ne ajuta sa punem accentul pe prietenie, conlucrare, activitati de grup sau umanitare, dar ne poate face si sa sarim calul si sa transformam relatii de prietenie in pasiuni trecatoare.
1-25 Martie
4 Martie- Luna noua in Pesti da un impuls trezirii spirituale si activitatilor facute in slujba celorlalti.
9 Martie – Mercur conjunct cu Uranus in Pesti aduce energie puternica si innoitoare in activitatile ce tin de comunicarea si conectarea la divinitate, ne face sa vorbim despre dimensiuni si lumi paralele si despre viziunea noastra de viitor.
9 Martie – 14 mai Mercur in berbec favorizeaza idei si discutii mai aprinse, pasionale, indraznete si pline de energie care sa scoata in evidenta latura competitiva si dinamica a personalitatii noastre. In perioada asta oricine se poate vindeca de timiditate.
11 Martie 2011- 5 Martie 2019 Uranus in berbec deschide un ciclu de schimbari majora la nivelul exprimarii de sine la modul inedit si neconformist, dar poate aduce si pericolul extremismului sub toate formele lui.
13 Martie- Mercur face cuadratura cu Pluton ceea ce ne poate face sa reactionam nepotrivit si poate scoate la iveala frustrari vechi si acumulate care sa izbucneasca cu violenta in discutiile cu ceilalti
14 Martie- Venus face trigon cu Saturn ceea ce ajuta relatiile sa se clarifice si sa se stabilizeze si negocierile sa se desfasoare
15 Martie- Mercur conjunct cu Jupiter poate ajuta mult comunicarea deciziilor si intentiilor pe care le avem.
18 Martie- Mercur in opozitie cu Saturn asa ca este posibil sa ne oblige sa luam decizii practice si sa ducem discutii foarte la obiect, dar nu la modul armonios si destul de agresiv mai ales cu partenrii de viata sau afaceri.
19 Martie- Luna plina in Fecioara- pune in balanta munca si sanatatea si ne indeamna sa nu muncim pana ne pierdem starea de bine interior. Ea va pune umarul la eforturile noastre de a ne vindeca devenind in primul rand de gandurile si atitudinile ce ne-au imbolnavit.

20 Martie- 19 aprilie-
Soarele in Berbec intra cand se produce si echinoctiul de Primavara, ceea ce aduce energie puternica si proaspata pentru noi inceputuri.
21 Martie- Soarele conjunct cu Uranus in Berbec poate scoate la iveala din fiecare, geniul altruist dar rebel si care nu tine cont de nimeni si nimic in actiunile sale.
26 Martie- Venus conjuncta cu Neptun in Varsator favorizeaza romantismul si prietenia, dar si iluzia care ne face sa vindem prientenia pe o clipa de voluptate pe care o uitam imediat dupa ce s-a consumat.
26 Martie- 19 Aprilie- Venus in Pesti insira activitatile spirituale, sociale, dar si iluzii si deceptii sentimentale.
26 Martie- 1 Aprilie- Jupiter in opozitie cu Saturn da conflict intre crestere, abundenta si expansiune si austeritate, zgarcenie, conservatorism si stagnare.
28 Martie- Soare cuadratura cu Pluton ceea ce poate aduce la suprafata probleme legate de ambitia manifestata nepotrivit in cariera.
30 Martie- 22 Aprilie- Mercur retrograd in berbec poate sa ne impiedice in proiectele ce tin de comunicare si calatorii pe distante mai scurte, si ne poate face sa sa nu avem rabdare sa ascultam ceea ce spun ceilalti. Individulitatea nu inseamna egoism speram sa invatam cu totii asta in luna Martie cu ajutorul astrelor tocmite de Dumnezeu pentru a ne fi ghizi spirituali celor care stim ca nimic din Creatie nu este facut spre a ne pierde sufletul ci spre a-l trezi.
sursa:astrosofia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu