duminică, 22 mai 2011

Pasul Fortunei 22-28 mai. Ce spun astrele despre săptămâna următoare?

Perioada cuprinsă între 22 şi 28 mai nu este marcată de evenimente astrologice şi nici de semnificaţii astronomice cu totul deosebite.
Este o săptămână care se va desfăşura pe baza unui cer astral pe care noi l-am analizat săptămâna trecută. Singurul element de noutate care va particulariza acest răstimp de şapte zile provine de la tranzitele Lunii.

Avem de-a face cu trei planete personale, Mercur, Venus şi Marte, în conjuncţie, întreaga săptămână, în semnul Taurului şi cu un Soare în zodia Gemenilor. Ne uităm spre Jupiter şi constatăm că în seara zilei de 28 mai acesta se va afla la 28 de grade Berbec, pregătindu-se să părăsească definitiv acest semn zodiacal pentru următorii 12 ani. Motiv pentru care îi îndemnăm pe cei născuţi în zodia Berbecului sau care au în acest semn fie ascendentul, fie mijlocul cerului, să profite din plin de această protecţie, de această deschidere şi de această situaţie favorabilă pe multiple planuri. Până pe 5 mai mai este încă timp, este adevărat, nu foarte mult, pentru a pune în ordine o serie de elemente în viaţa personală.
O stea pentru fiecare
La capitolul stele fixe recolta este inegală. Ziua de 22 mai este bogată în aspecte pe care aceste corpuri cereşti cu lumină proprie le fac cu planetele, corpuri cereşti fără lumină proprie. Soarele este aspectat de Mirfac, iar perechea glorioasă Venus-Marte în Taur primeşte dubla influenţă a stelelor fixe Hamal şi Schedir, ceea ce presupune un impuls în a ne urma propriul drum sau în a ne identifica ori a construi. Le aspectează în chip favorabil pe femei, pe care le transformă în nişte fiinţe puternice. De asemenea, şi ziua de 24 mai aduce mai multe stele fixe.

Mai întâi Fomalhaut şi Deneb Adigue, care conturează împreună cu Luna în Peşti o combinaţie interesantă. Tot despre femei, tot despre putere, tot despre voinţă este vorba, se înţelege cu nişte mici particularităţi care provin din semnul Peştilor. Această ipostază feminină se dublează şi se întăreşte cu cea dinspre Taur, dând o săptămână interesantă pentru tot ceea ce reprezintă feminitate. În acea zi de 24 mai Mercur în Taur primeşte de la Mercar un impuls mai stresant. Această stea fixă îi împinge pe unii, mai slab de înger, să devină victime ale propriului subconştient sau chiar al unui comportament inconştient şi iraţional. Comunicarea sau o serie de decizii pot să fie viciate de acest aspect. El nu durează mai mult de 24 de ore.

În sfârşit, în ziua de 26 mai Scheat dă o anume reflexivitate gândirii şi activităţii intelectuale, dă o anume înclinaţie către meditaţie, către sinteză, către analiză responsabilă. Putem spune că din acest punct de vedere stelele fixe sunt bune, sunt armonioase şi completează într-un chip fericit ceea ce reprezintă cerul astral al săptămânii viitoare.

Asteroizii de lângă noi
Numai trei asteroizi îşi schimbă semnul zodiacal. Arahne intră în semnul Racului, Bachus în Berbec şi Irene, asteroidul păcii, al concordiei şi al înţelegerii, intră în zodia Taurului. Destul de amestecate şi de neconvingătoare aceste tranzite. Arahne în Rac nu se regăseşte, este vorba de o ipostază stingheră sau străină şi vocaţia acestui asteroid nu este bine pusă în valoare de semnul de apă al Racului.

Cât priveşte Bachus, care intră în Berbec, pe ce că este el exagerat şi împinge spre tot felul de ipostaze compromiţătoare, mai intră şi într-un semn al violenţei şi al agresivităţii, ceea ce poate să conducă spre o serie de elemente, decizii sau gânduri, impulsuri şi trăiri dintre cele mai nefericite, pe fondul consumului de alcool. Cât priveşte Irene în Taur, ea îşi găseşte nu neapărat liniştea şi pacea, cât o anume stabilitate şi o anume discreţie. Acest asteroid permite unora să se ţină la distanţă de conflicte, să analizeze, să observe, să catalogheze şi să se pregătească pentru un alt moment mult mai inspirat pentru decizie sau pentru comunicare.

Banii sau viaţa!

Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare, al tuturor mecanismelor de piaţă sau al acelor activităţi umane care au ca scop principal câştigul bănesc, se poate spune că săptămâna viitoare aduce foarte mult temei cu privire la pământ, agricultură, recoltă, valorificare superioară a bogăţiilor care pot să fie la nivelul (...) de ceea ce este vizibil, ceea ce creşte, recolta, horticultura, viticultura, pomicultura şi tot ceea ce poate să ofere un element de încântare, nu neapărat un element de transformare în bani.

Aşa se face că aceste tranzite pot să contribuie la elementele mai puţin vizibile peste an, cum ar fi o renovare a unei clădiri, amenajarea unei grădini, înnobilarea unei zone istorice sau turistice ori o serie de preocupări legate de confort şi un statut special, celebrele margarete sau stele care se dau pensiunilor, restaurantelor, cabanelor, motelurilor ori chiar hotelurilor. Este un moment prielnic pentru o serie de iniţiative.

Dar asta nu înseamnă că se câştigă bani, ci că se scontează un câştig de pe urma acestor ameliorări menite să încânte, să stârnească admiraţie ori să-i facă pe cei care locuiesc în aceste clădiri, instituţii sau în aceste aşezăminte o stare de bine, de siguranţă, făcându-i nu o dată pe aceştia să-şi promită lor înşişi că se vor întoarce. Ideea „Voi mai veni aici” este sufletul turismului, este lucrul cel mai important şi cel mai râvnit de către un operator care acţionează într-un câmp al culturii şi civilizaţiei legate de călătorie.

Dacă vreţi să îl întristaţi cu adevărat pe un stăpân de hotel sau de motel, spuneţi-i la despărţire „Pe aici nu mai calc niciodată!” şi veţi avea în faţă cel mai nefericit om. Aceste tranzite se pot cupla într-o relaţie organică cu vibraţia dinspre Gemeni, care înseamnă drumuri scurte, călătorii, şi cu toate aceste plăceri care pot să provină din peisaje frumoase, din locuri minunate, din siguranţă, din beneficiu sau dintr-o armonie cu însuşi locul respectiv. Unii oameni, de exemplu, să facă pentru prima dată în viaţa lor nişte excursii în zone pe care nu le-au prizat.

Fie li s-a părut prea cald, fie prea departe, fie la altitudine, şi acum, iată, toate aceste prejudecăţi cad. Se simt foarte bine, sunt uimiţi să constate că reuşesc să se adapteze în condiţii de mediu, de climă şi de temperatură mai speciale decât cele de acasă. Tot din punctul de vedere al economiei, acum se gândesc foarte multe strategii. Dar cele mai multe sunt personale.

Acest aspect îl subliniam şi săptămâna trecută şi spuneam că toate aceste mecanisme menite să aducă o înnoire, să schimbe un program, să modifice un algoritm menit să producă bani, sunt doar în plan personal vizibile, reale şi plauzibile. Într-un plan colectiv toate aceste demersuri sunt stinghere sau chiar pot să nu se manifeste deloc. Într-un alt registru al analizei noastre se poate spune că pe termen scurt, pe bucăţi mici, mai bine zis pe fragmente orare, se poate gândi o anume intensitate a discuţiilor şi schimburilor de idei într-un plan care ţine de comerţ, transport al mărfurilor sau curierat.

De aici mici câştiguri, mici avantaje, mici proiecte şi mici întâlniri umane care au rostul ca pe termen scurt să faciliteze o serie de activităţi. Totuşi, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă, în perioada 27-28 mai, pe zodia Berbecului, ne împinge pe noi să tragem o concluzie şi aceea nu este dintre cele mai fericite. O serie de idei care trebuie să fie trimise direct la coş. Se constată că o serie de idei sau, mai ales, parteneriate, sunt imposibile. Fie parteneriatul este strâmb, este inegal, este viciat, sau cade de la sine ca înţelegere anterioară.

O serie de premize ale unor parteneriate pot să fie acum demascate ca fiind oneroase sau fiind păguboase pentru una dintre părţi. Este un moment în care Luna, în tranzitul ei prin semnul Berbecului, aduce un fel de revelaţie. Risipeşte ceaţa, alungă umbra şi pune reflectorul pe sentimente, idei, intenţii, multe dintre ele bine camuflate până în această perioadă.

Răstimpul de 48 de ore este unul necesar şi poate că mulţi dintre cei care lucrează în domeniul economic ar fi bine chiar să aştepte această perioadă, să aştepte această revelaţie şi să decidă după 29-30 mai, adică după ce vor fi avut parte de această trăire cu totul specială. Foarte multe persoane, indiferent de semnul zodiacal, se pot trezi mult mai limpezi şi pot vedea o serie de vicii ale unui precontract sau să descopere o anume concordanţă între gândire, comportament, atitudine, intenţie şi punere în practică a unui demers în care ei s-au implicat.

Vor constata că acela sau aceia sunt incoreţi, sunt abuzivi, sunt agresivi sau sunt total nepregătiţi şi pun proiectul în pericol. De aceea, faptul că se renunţă la o serie de planuri nu este nimic rău. Mai bine să se renunţe în acest stadiu decât după ce se vor fi comis fapte şi acte comerciale ori juridice.
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu