duminică, 15 mai 2011

Pasul Fortunei 15-21 mai 2011: modificări care înclină balanţa spre semnul de pământ al Taurului

Perioada cuprinsă între 15 şi 21 mai aduce modificări substanţiale la nivelul vibraţiilor astrale.
Taurului. La începutul zilei de 16 mai, mai precis la numai câteva minute după miezul

Sunt modificări calitative şi cantitative care înclină balanţa spre semnul de pământ al
nopţii, planeta Venus intră în domiciliu, adică în zodia Taurului. Este un moment frumos, benefic, este un moment de plenitudine pentru acest astru, care îşi găseşte culcuşul, lăcaşul şi domiciliul în acest semn zodiacal de pământ. La numai o oră, tot în crugul nopţii, Mercur părăseşte şi el semnul Berbecului şi intră în Taur. Din acest moment întreaga săptămână, până spre 21 mai, perioadă pe care noi o analizăm acum, cele două planete se vor afla în conjuncţie.
Să trecem la următorul aspect, al săptămânii viitoare, cel legat de ziua de 17 mai, moment în care se formează aspectul de Lună plină cu Soare la 26 de grade Taur şi Lună la 26 de grade Scorpion. Este de reţinut un anume radicalism, o poziţionare interesantă, mai ales la nivelul materialităţii, pe 21 mai, la ora 0.00, adică chiar la începutul zilei de 21 mai Soarele părăseşte zodia Taurului şi intră în semnul Gemenilor.
Începând cu ziua de 21 mai vibraţia astrală se schimbă. Prezenţa Soarelui în primul semn de aer ne dă semnale pozitive cu privire la comunicare, schimb de idei, mentalitate, schimb de informaţii, educaţie, pedagogie, aduce un plus de susţinere pentru tot ceea ce înseamnă mijloace de comunicare în masă. Este un moment foarte bun de concentrare a tuturor preocupărilor şi energiilor către propria viaţă, propriul destin şi propria construcţie. Întreaga săptămână stă sub semnul conjuncţiei despre care noi am vorbit la început, şi anume Venus-Mercur. De aici, norocul la informaţii, la cunoaştere de orice fel, dar cel mai bine ar fi să ne concentrăm atenţia pe semnificaţia pe care o aduce prezenţa planetei Mercur în Taur şi Venus alături de Marte la rubrica destinată banilor, economiei şi finanţelor.
În cadrul acestei prezentări generale eu vreau să mă opresc asupra unui alt cuplu planetar care face carieră în această perioadă. Este vorba, aţi ghicit, despre Romeo şi Julieta, adică despre Venus şi Marte. Este o pereche care ori de câte ori se întâlneşte şi face conjuncţie dă foc tuturor inimilor şi inimioarelor. Aduce un spor de sentimentalism, de lirism, de romantism. Îi transformă chiar şi pe cei ursuzi în nişte fiinţe dornice să se plimbe, să se bucure de primăvară, de viaţă, de plăcerile naturii şi chiar îi transformă în nişte fiinţe disponibile către aventură. Această pereche redutabilă, Marte şi Venus în Taur, îşi găseşte o vocaţie nedezminţită de o mare amploare şi profunzime la capitolul senzualitate şi senzorialitate.
Iarăşi, nu trebuie să ne amăgim că pe noi nu ne atinge aripa acestui tip de tranzit. Ne atinge, ne atinge şi bine ar fi să ne bucurăm de prezenţa lor, indiferent în ce loc al horoscopului nostru se aşează această vibraţie, pentru că ea este fundamental bună. Ne aduce plăceri gustative, plăceri trupeşti, plăceri artistice, bucurii materiale şi tot felul de satisfacţii. Este adevărat că nu ţin de etajul superior, adică de spiritualitate, şi unii mofturoşi sau unii snobi vor spune „plăcerile cărnii. Nu sunt astea de noi”. Nu mai spuneţi aşa, pentru că instinctele nu trebuie să fie călcate în picioare şi nici dispreţuite. Este bine să trăim normal, echilibrat şi fără să întoarcem nasul a scârbă faţă de tot ceea ce este plăcere lumească.
O stea pentru fiecare
Săptămâna cuprinsă între 15 şi 21 mai este foarte specială la capitolul relaţie cu stelele fixe. În principiu, sunt de luat în calcul şapte stele fixe: Algol, Mirach, Alcion, Hamal, Schedir şi Deneb Adigue, care aspectează o serie de planete. Dar latura spectaculoasă a acestei perioade vine de la perechea Hamal-Schedir care face conjuncţie cu Mercur, cu Venus şi cu Marte. Şi, dacă vă amintiţi, în cadrul prezentării generale, accentuam ideea de cuplu, de pereche pe care o face mai întâi Mercur cu Venus, apoi a Venus cu Marte şi apoi pe care le fac toate aceste trei planete la un loc într-o triplă conjuncţie.
Prin urmare, cele două stele fixe Hamal şi Schedir sunt nişte adevărate vedete ale momentului. Hamal ne induce tuturor dorinţa de a ne urma propriul drum. Este o dorinţă resimţită puternic, este o dorinţă lăuntrică, dar forţa ei este uriaşă. Este extrem de benefică şi constructivă pentru cei născuţi în zodia Taurului, pentru că îi motivează într-un moment esenţial al vieţii lor. alături de Hamal stă o altă stea benefică, Schedir, care reprezintă ca un tarot ipostaza reginei, femeia puternică sau puterea feminină.
 Ambele, în conjuncţie în Taur, sunt extrem de benefice pentru femeile născute în zodia Taurului sau pentru tot ceea ce reprezintă o formă de afirmare în viaţă. Alcion, la zero grade împreună cu Soarele în semnul Gemenilor, ne vorbeşte despre o anume gândire mistică despre o înclinaţie spre religie sau spre domeniile zooterice, spre segmentele oculte ale existenţei. Ar trebui să ne îndreptăm şi către Mirach, o stea minunată care vorbeşte despre armonie şi receptivitate, despre comunicare, despre corespondenţă spirituală într-o dublă ipostază, într-o dublă conjuncţie, iarăşi, cu Mercur şi cu Venus, fireşte, tot în semnul Taurului.
Doar pe 16 mai Algol face o notă discordantă în conjuncţia pe care o realizează cu Soarele. Mulţi dintre dumneavroastră, care cunoaşteţi astrologie, deja aţi fost, bănuiesc, străbătuţi de un fior, pentru că Algol are un renume prost, cel puţin manualele de astrologie care îşi extrag informaţia dinspre antichitate sau dinspre Evul Mediu. Este o stea mare, roşie, este o stea care lezează vederea sau chiar organul din punct de vedere anatomic ochiul. Aduce şi foarte multă violenţă, aduce izbucnirea, ţâşnirea unor instincte la suprafaţă într-o logică comportamentală extrasă din reacţiile animalului, din comportamentul taurului în realitate. Algol este însă şi o stea care are o vocaţie puternică atunci când se pliază pe un horoscop bun, pe o misiune înaltă sau pe un moment esenţial. Dă rezistenţă în luptă, combativitate, dă motivare, îndârjire şi o foarte bună pliere ca răspuns şi ca regrupare de forţe în momentele de stres. Nu este o stea chiar atât de rea pe cât se sperie unii.
Asteroizii de lângă noi
Patru asteroizi schimbă semnul zodiacal. Eros intră în Berbec şi aduce impulsuri puternice, aduce foarte multă nerăbdare erotică, dar şi destul de multă instabilitate. Aventurismul este împins la extreme ca şi oarecare lipsă de cenzură ori de morală. O serie de persoane, mai ales cele care au un marcaj puternic legat de zodia Berbecului sau care au multe planete ascendent în mijlocul cerului în acest semn zodiacal, pot să fie influenţate de tranzitul acestui asteroid. Chiar dacă este un corp ceresc de dimensiuni reduse, influenţele există, funcţionează, fie într-un plan subteran, fie într-unul vizibil.
Orfeus intră în Rac şi se cufundă într-o baie de intimism, de sentimente legate de casă, familie, soţie, de tot ceea ce ţine de trăirile interioare. Are corespondenţă cu o anume dimensiune orfică, mă gândesc chiar la misterele orfice şi, în primul rând, la ideea de recluziune, de spaţiul protectiv al casei, de tăcere, de timiditate ori de interiorizare. Cupidon intră în Gemeni şi îşi găseşte cu adevărat lăcaşul potrivit. Se accentuează prin acest tranzit neseriozitatea, superficialitatea, dorinţa de aventură, dorinţa de cunoaştere, un anume spirit şugubăţ care nu este chiar lucrul cel mai indicat dacă este vorba de sentimente. Cupidon se joacă cu inimile oamenilor, dar lucrul cel mai grav este că se joacă cu vieţile lor. nu odată, Cupidon este personajul care joacă feste, este un copil prost crescut acolo sus în Olimp, este un personaj care cunoaşte slăbiciunile, viciile şi trăirile ascunse ale oamenilor şi îi înţeapă în locul vulnerabil.
Aşa se face că nu o dată o serie de persoane, măcar din perspectivă mitologică şi ezoterică, îşi pierd cumpătul şi fac lucruri care nu au niciun fel de legătură cu ţinuta, cu morala, cu decenţa sau cu educaţia. Îşi fac de cap ori îşi pierd capul cu adevărat şi Cupidon în Gemeni, acest băieţel răsfăţat şi nesuferit de multe ori, este pus pe şotii şi joacă feste. Pentru cei tineri, dar mai ales pentru femeile singure, pradă uşoară prin singurătate şi vulnerabile prin tot felul de frustrări, acest tranzit este unul negativ. Le împinge să facă alegerei nefericite, să cedeze unor tentaţii de moment şi să judece foarte prost, deloc cu capul şi mai puţin cu inima.
Să judece mai ales din perspectiva unor criterii aleatorii existenţei lor, la întâmplare, haotic, pe bază de impuls de moment, de senzaţie care este păcălitoare sau care este chiar voit mincinoasă ori să se lase duse de nas şi să fie transformate în felul acesta în nişte fiinţe manevrabile, ca o marionetă.
Isis intră în semnul Leului şi aduce demnitatea gândului, accentuează latura ceremonială, solemnă a unor gesturi, evenimente sau structuri sociale care sunt în prim-plan. Isis, marea preoteasă din Egipt, vine cu întreaga încărcătură, de înţelepciune, dar şi de taină, de mister şi de magnificenţă, prin aceasta accentuând ceea ce este specific şi zodiei Leului. Este un tranzit pozitiv şi le poate da mai ales celor născuţi în zodia Leului o alură specială sau un impuls special, ca şi cum ar dori să pună piciorul în prag şi să-şi dezvăluie, să-şi afirme ori să comunice un punct de vedere care are raţiuni superioare.
Banii sau viaţa!
Din punctul de vedere al astrologiei financiare lucrurile se schimbă fundamental. De la furia şi revolta pe care a patronat-o zodia Berbecului şi acumularea de planete pe acest semn zodiacal, clusterul sau steliumul de pe Berbec, acum avem de-a face cu o încărcătură care ţine de acest semn de pământ. El reprezintă beneficiul material, posesiunile de toate felurile, averea, patrimoniul, zestrea, bunurile încredinţate spre exploatare şi toate tipurile de beneficii în natură cu un accent puternic pus pe pământ, sol şi subsol, pe casă, locuinţă, gospodărie, acareturi sau formă de păstrare a alimentelor, a recoltelor şi a bunurilor alimentare, agregatele şi utilajele care sunt legate indestructibil de sol ca sistem de funcţionare, patronează şi segmentul imobiliar.
Cele trei planete care intră acum în semnul Taurului aproape că revoluţionează câteva dintre aceste domenii ale economiei. Mai întâi a intrat planeta Marte, care este foarte activă şi care va opera o serie de modificări, la preţul pământului, la preţul vânzărilor imobiliare, la preţul care stă la baza unor tranzacţii în natură şi, în sfârşit, la tot ceea ce ţine de chirie, beneficiu sau redevenţe. După ce le răscoleşte bine de tot, dar le şi aşază, Marte începe să primească sprijin de la Venus. Acest benefic operează în câmpul acţiunilor, intenţiilor, demersurilor şi începuturilor unor afaceri, unor vânzări şi cumpărări sau al unor pregătiri în vederea unor afaceri pe picior mediu. Nu este vorba de lovituri financiare şi nici de afaceri uriaşe care au în vedere fie parteneriate străine sau bani mulţi. Prezenţa planetei Mercur în semul Taurului este covârşitoare.
El vine şi leagă demersul, intenţia, cu fapta, cu şansa, cu momentul potrivit, cu inspiraţia, cu direcţia bine găsită, cu o anume noimă, cu o măsură, cu o înţelegere practică a lucrurilor care transformă orice gest într-un beneficiu. Mercur îi învaţă pe toţi cei care lucrează cu bani şi care pornesc o afacere sau care tratează ca şi cum ar fi o afacere orice fel de gest din viaţa lor într-un chip rezonabil. Mercur îi face pe toţi înţelepţi, cumpăniţi, dotaţi cu spirit practic, prudenţi, dispuşi să asculte, capabili să analizeze şi şi mai capabili să ia o decizie în deplină concordanţă cu momentul economic, cu contextul social, cu vârsta lor, cu puterea lor financiară, cu nivelul pregătirii sau cu întreaga lor experienţă. Spun experienţă şi nu expertiză, cum se foloseşte acum anapoda acest cuvânt.
Această tripletă funcţionează pentru momentul acesta economic într-un chip bun. S-ar putea ca acest bine să nu fie văzut la nivel colectiv, să nu opereze la nivelul economiilor naţionale sau la nivelul corporaţiilor şi concernelor. În schimb, acţionează în plan individual. Sunt planete individuale toate trei, aspectele ţin de viaţa şi destinul fiecăruia ori operează pe grupuri foarte mici, nu mai mult de două-trei-patru persoane. Este vorba de un soi de antrenament, de pregătire pentru ceea ce se va petrece peste destul de puţin timp, şi anume intrarea planetei Jupiter în zodia Taurului. Se netezeşte drumul pentru intrarea eroului principal, pentru intrarea triumfală a acestui mare benefic, într-un semn al averii şi al patrimoniului.
Acum veţi spune că am atins culmea pardoxului. Spun că îmi pare rău pentru că s-ar putea ca foarte multă lume să-şi facă speranţe, s-ar putea ca foarte multă lume să aibă impresia, în suferinţa, disperarea şi nevoia fiecărui, ca să se agaţe ca de un pai al salvării de la înec de această afirmaţie, de această judecată şi de această anticipare. Şi spun că îmi pare rău pentru că nu pot să nu recunosc partea de bne a tranzitului, dar nu pot să nu văd şi latura puternică a unui blocaj şi a multor schimbări şi ghinioane care se construiesc, din păcate, tot acum. Prin urmare, este un fel de bine căptuşit cu pericol, din punct de vedere astrologic pe domeniul finanţelor, al economicului, al patrimoniului, al agriculturii, nu al comerţului însă, se pun premizele multor elemente favorabile.
Probabil că ele se pun acum şi cu o serie de tulburări şi răsturnări, se vor constitui în nişte corpuri de idei sau nişte gesturi cu valoare practică de-a lungul acestui an, care vor fi valorificate, cu chiu cu vai, cum spuneam, de către unii. Faptul că nu toată lumea poate să beneficieze de această raţie de benficiu bănesc sau financiar, este explicat prin statutul personal, individual al acestor planete. Apoi prin tranzitul relativ scurt, doar nişte săptămâni în care ele pot construi, acolo unde au poarta deschisă sau acolo unde există un teren. Din punctul de vedere al economiilor naţionale aspectul arată mai mult a boare, a adiere, a mică speranţă, îndulcire.
Atenţie, nu vă lăsaţi păcăliţi de vântul de primăvară. Este doar un moment pe care aş spune că îl încărcăm cu foarte multă aşteptare şi cu foarte multă dorinţă, îl dilatăm în speranţa în care percepţia noastră hipertrofiată, aşa cum o au de obicei poeţii, percepţiei sublime, poate să ne mai dea o logică să trăim, să muncim sau să acceptăm realitatea cu dinţii strânşi. Deocamdată, vă atrag atenţia că din punct de vedere financiar şade câinele cel rău, şade un pericol uriaş şi se construieşte cu fiecare zi din ce în ce mai puternic pe axa Berbec-Balanţă.
De aceea, spuneam că această răsturnare care ţine de conştiinţă, de relaţii interumane, de interese majore, de structuri, de intervenţia unor instituţii ale statului, de intervenţia unor elemente care ţin de dogmă, de ideologie, nu neapărat de interes politic, cât de interes economic major, vor intra în contradicţie cu prezentul, cu noul, cu viitorul, cu avântul tineresc. Cât priveşte Luna plină din ziua de 17 mai, ea pregăteşte un teren favorabil pentru demascări, acuzaţii, descoperirea unor interese secrete, dar unor interese urâte sau urât puse în aplicare ori care periclitează interese comune şi stabilitate economică.
 Scoate la iveală, într-un chip pernicios tot felul de argumente şi realităţi care au fost tăinuite până acum sau care au fost ţinute departe de văzul şi auzul publicului prin tot felul de manevre şi tot felul de gesturi diplomatice. Cum diplomaţia părăseşte harta astrală în general a acestui moment, se poate vorbi de radicalism, se poate vorbi de un fel de trosnitură puternică, de lovitură drastică pe care pot să o primească oameni, instituţii, domenii de activitate sau grupuri de interese prin tot felul de dezvăluiri, de manevre care nu mai pot fi ascunse sau de situaţii care ies la suprafaţă cu o forţă irezistibilă.
Atenţie! Din punct de vedere economic se poate înregistra, oriunde în lume sau oriunde într-o relaţie economică, o manevră dintre cele mai spectaculoase care ţine de bagheta unui mare magician, unul care operează pe scenă, şi anume un fel de triumf al cinismului. Cel care a dat o lovitură sau a făcut o manevră oneroasă este cel care şi-o şi însuşeşte, o şi declară public, ca şi cum ar fi vreun merit. Este un soi de sfidare, este un soi de recunoaştere ca să închidă gura lumii, dar este şi un soi de plasare pe o poziţie vulnerabilă. Probabil că în unele locuri în care interesul bănesc sau realitatea construită pe situaţii vicioase nu mai poate să fie menţinută aşa sau ţinută în ascuns, este făcută public ca şi cum ar trebui să fie recunoscută ca o realitate de drept fără să mai fie atacată, criticată sau descalificată.
Este o formă de apărare in-extremis, este o formă care trădează de fapt o situaţie în care oamenii şi afacerea în sine sau chestiunea în sine vorbesc despre un viciu ascuns, unul care a stat la baza unor demersuri despre care vă tot vorbeam anul trecut. Şi nu o dată vă atrăgeam atenţia asupra unor aspecte care se petrec, despre care nu ştim nimic, care au nevoie de un timp de dezvoltare, de maturizare, de coacere, până când pocnesc ca o cariopsă şi în felul acesta avem acum în 2011 prima mare desfăşurare de forţe prin această ecloziune, atât a adevătului, cât şi a răului, care-şi dau mâna.
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu