luni, 30 mai 2011

Regina Noptii

Pe numele sau stiintific Nicotiana Affinis, Regina Noptii este cunoscuta datorita mirosului placut al florilor, miros emanat cu precadere seara si in zilele de vara cu cer innorat.
 
  Florile sunt albe, planta incepe sa infloreasca in mijlocul verii si continua tot asa pana toamna. Nu necesita ingrijiri speciale, insa e bine a i se culege cateva seminte pentru anul urmator (este posibil sa nu o mai gasiti prin gradina !).

duminică, 22 mai 2011

Pasul Fortunei 22-28 mai. Ce spun astrele despre săptămâna următoare?

Perioada cuprinsă între 22 şi 28 mai nu este marcată de evenimente astrologice şi nici de semnificaţii astronomice cu totul deosebite.
Este o săptămână care se va desfăşura pe baza unui cer astral pe care noi l-am analizat săptămâna trecută. Singurul element de noutate care va particulariza acest răstimp de şapte zile provine de la tranzitele Lunii.

Avem de-a face cu trei planete personale, Mercur, Venus şi Marte, în conjuncţie, întreaga săptămână, în semnul Taurului şi cu un Soare în zodia Gemenilor. Ne uităm spre Jupiter şi constatăm că în seara zilei de 28 mai acesta se va afla la 28 de grade Berbec, pregătindu-se să părăsească definitiv acest semn zodiacal pentru următorii 12 ani. Motiv pentru care îi îndemnăm pe cei născuţi în zodia Berbecului sau care au în acest semn fie ascendentul, fie mijlocul cerului, să profite din plin de această protecţie, de această deschidere şi de această situaţie favorabilă pe multiple planuri. Până pe 5 mai mai este încă timp, este adevărat, nu foarte mult, pentru a pune în ordine o serie de elemente în viaţa personală.
O stea pentru fiecare
La capitolul stele fixe recolta este inegală. Ziua de 22 mai este bogată în aspecte pe care aceste corpuri cereşti cu lumină proprie le fac cu planetele, corpuri cereşti fără lumină proprie. Soarele este aspectat de Mirfac, iar perechea glorioasă Venus-Marte în Taur primeşte dubla influenţă a stelelor fixe Hamal şi Schedir, ceea ce presupune un impuls în a ne urma propriul drum sau în a ne identifica ori a construi. Le aspectează în chip favorabil pe femei, pe care le transformă în nişte fiinţe puternice. De asemenea, şi ziua de 24 mai aduce mai multe stele fixe.

Mai întâi Fomalhaut şi Deneb Adigue, care conturează împreună cu Luna în Peşti o combinaţie interesantă. Tot despre femei, tot despre putere, tot despre voinţă este vorba, se înţelege cu nişte mici particularităţi care provin din semnul Peştilor. Această ipostază feminină se dublează şi se întăreşte cu cea dinspre Taur, dând o săptămână interesantă pentru tot ceea ce reprezintă feminitate. În acea zi de 24 mai Mercur în Taur primeşte de la Mercar un impuls mai stresant. Această stea fixă îi împinge pe unii, mai slab de înger, să devină victime ale propriului subconştient sau chiar al unui comportament inconştient şi iraţional. Comunicarea sau o serie de decizii pot să fie viciate de acest aspect. El nu durează mai mult de 24 de ore.

În sfârşit, în ziua de 26 mai Scheat dă o anume reflexivitate gândirii şi activităţii intelectuale, dă o anume înclinaţie către meditaţie, către sinteză, către analiză responsabilă. Putem spune că din acest punct de vedere stelele fixe sunt bune, sunt armonioase şi completează într-un chip fericit ceea ce reprezintă cerul astral al săptămânii viitoare.

Asteroizii de lângă noi
Numai trei asteroizi îşi schimbă semnul zodiacal. Arahne intră în semnul Racului, Bachus în Berbec şi Irene, asteroidul păcii, al concordiei şi al înţelegerii, intră în zodia Taurului. Destul de amestecate şi de neconvingătoare aceste tranzite. Arahne în Rac nu se regăseşte, este vorba de o ipostază stingheră sau străină şi vocaţia acestui asteroid nu este bine pusă în valoare de semnul de apă al Racului.

Cât priveşte Bachus, care intră în Berbec, pe ce că este el exagerat şi împinge spre tot felul de ipostaze compromiţătoare, mai intră şi într-un semn al violenţei şi al agresivităţii, ceea ce poate să conducă spre o serie de elemente, decizii sau gânduri, impulsuri şi trăiri dintre cele mai nefericite, pe fondul consumului de alcool. Cât priveşte Irene în Taur, ea îşi găseşte nu neapărat liniştea şi pacea, cât o anume stabilitate şi o anume discreţie. Acest asteroid permite unora să se ţină la distanţă de conflicte, să analizeze, să observe, să catalogheze şi să se pregătească pentru un alt moment mult mai inspirat pentru decizie sau pentru comunicare.

Banii sau viaţa!

Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare, al tuturor mecanismelor de piaţă sau al acelor activităţi umane care au ca scop principal câştigul bănesc, se poate spune că săptămâna viitoare aduce foarte mult temei cu privire la pământ, agricultură, recoltă, valorificare superioară a bogăţiilor care pot să fie la nivelul (...) de ceea ce este vizibil, ceea ce creşte, recolta, horticultura, viticultura, pomicultura şi tot ceea ce poate să ofere un element de încântare, nu neapărat un element de transformare în bani.

Aşa se face că aceste tranzite pot să contribuie la elementele mai puţin vizibile peste an, cum ar fi o renovare a unei clădiri, amenajarea unei grădini, înnobilarea unei zone istorice sau turistice ori o serie de preocupări legate de confort şi un statut special, celebrele margarete sau stele care se dau pensiunilor, restaurantelor, cabanelor, motelurilor ori chiar hotelurilor. Este un moment prielnic pentru o serie de iniţiative.

Dar asta nu înseamnă că se câştigă bani, ci că se scontează un câştig de pe urma acestor ameliorări menite să încânte, să stârnească admiraţie ori să-i facă pe cei care locuiesc în aceste clădiri, instituţii sau în aceste aşezăminte o stare de bine, de siguranţă, făcându-i nu o dată pe aceştia să-şi promită lor înşişi că se vor întoarce. Ideea „Voi mai veni aici” este sufletul turismului, este lucrul cel mai important şi cel mai râvnit de către un operator care acţionează într-un câmp al culturii şi civilizaţiei legate de călătorie.

Dacă vreţi să îl întristaţi cu adevărat pe un stăpân de hotel sau de motel, spuneţi-i la despărţire „Pe aici nu mai calc niciodată!” şi veţi avea în faţă cel mai nefericit om. Aceste tranzite se pot cupla într-o relaţie organică cu vibraţia dinspre Gemeni, care înseamnă drumuri scurte, călătorii, şi cu toate aceste plăceri care pot să provină din peisaje frumoase, din locuri minunate, din siguranţă, din beneficiu sau dintr-o armonie cu însuşi locul respectiv. Unii oameni, de exemplu, să facă pentru prima dată în viaţa lor nişte excursii în zone pe care nu le-au prizat.

Fie li s-a părut prea cald, fie prea departe, fie la altitudine, şi acum, iată, toate aceste prejudecăţi cad. Se simt foarte bine, sunt uimiţi să constate că reuşesc să se adapteze în condiţii de mediu, de climă şi de temperatură mai speciale decât cele de acasă. Tot din punctul de vedere al economiei, acum se gândesc foarte multe strategii. Dar cele mai multe sunt personale.

Acest aspect îl subliniam şi săptămâna trecută şi spuneam că toate aceste mecanisme menite să aducă o înnoire, să schimbe un program, să modifice un algoritm menit să producă bani, sunt doar în plan personal vizibile, reale şi plauzibile. Într-un plan colectiv toate aceste demersuri sunt stinghere sau chiar pot să nu se manifeste deloc. Într-un alt registru al analizei noastre se poate spune că pe termen scurt, pe bucăţi mici, mai bine zis pe fragmente orare, se poate gândi o anume intensitate a discuţiilor şi schimburilor de idei într-un plan care ţine de comerţ, transport al mărfurilor sau curierat.

De aici mici câştiguri, mici avantaje, mici proiecte şi mici întâlniri umane care au rostul ca pe termen scurt să faciliteze o serie de activităţi. Totuşi, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă, în perioada 27-28 mai, pe zodia Berbecului, ne împinge pe noi să tragem o concluzie şi aceea nu este dintre cele mai fericite. O serie de idei care trebuie să fie trimise direct la coş. Se constată că o serie de idei sau, mai ales, parteneriate, sunt imposibile. Fie parteneriatul este strâmb, este inegal, este viciat, sau cade de la sine ca înţelegere anterioară.

O serie de premize ale unor parteneriate pot să fie acum demascate ca fiind oneroase sau fiind păguboase pentru una dintre părţi. Este un moment în care Luna, în tranzitul ei prin semnul Berbecului, aduce un fel de revelaţie. Risipeşte ceaţa, alungă umbra şi pune reflectorul pe sentimente, idei, intenţii, multe dintre ele bine camuflate până în această perioadă.

Răstimpul de 48 de ore este unul necesar şi poate că mulţi dintre cei care lucrează în domeniul economic ar fi bine chiar să aştepte această perioadă, să aştepte această revelaţie şi să decidă după 29-30 mai, adică după ce vor fi avut parte de această trăire cu totul specială. Foarte multe persoane, indiferent de semnul zodiacal, se pot trezi mult mai limpezi şi pot vedea o serie de vicii ale unui precontract sau să descopere o anume concordanţă între gândire, comportament, atitudine, intenţie şi punere în practică a unui demers în care ei s-au implicat.

Vor constata că acela sau aceia sunt incoreţi, sunt abuzivi, sunt agresivi sau sunt total nepregătiţi şi pun proiectul în pericol. De aceea, faptul că se renunţă la o serie de planuri nu este nimic rău. Mai bine să se renunţe în acest stadiu decât după ce se vor fi comis fapte şi acte comerciale ori juridice.
sursa:evz.ro

sâmbătă, 21 mai 2011

Vine azi Apocalipsa? Ce va întâmpla azi- 21 mai 2011?

Fanaticii americani anunţă un sfârşit groaznic al omenirii
Fanaticii americani anunţă un sfârşit groaznic pentru omenire

Un grup de creştini radicali din America au împânzit internetul cu mesaje ameninţătoare care anunţă că sfârşitul lumii este pe 21 mai 2011. Ce ar trebui să se întâmple la această dată, aflaţi din rândurile de mai jos.
«Ziua Judecăţii 21 mai 2011. Biblia o garantează» - afişele de gen au apărut în mai multe oraşe mari din România şi aparţin unei secte religioase din Statele Unite care ar fi calculat cu exactitate data la care se va produce Apocalipsa.
Singura dată de identificare a autorilor reclamei este adresa unui radio creştin, fondat în Statele Unite ale Americii, Family Radio. Pe site-ul postului de radio ascultătorii pot afla că „Ziua Judecăţii este temută de întreaga lume şi este ziua în care Dumnezeu va distruge lumea din cauza păcatelor omenirii. Biblia ne oferă date concrete despre acea zi“ şi că „Biblia oferă câteva dovezi uimitoare care arată că 21 mai 2011 este o dată corectă pentru Ziua Judecăţii“.
Un american a cheltuit 140.000 de dolari pentru a anunţa că vine sfârşitul lumii - VIDEO
Iată cum au calculat cei de la familyradio.com data exactă la care va avea loc sfârşitul lumii.

„Dumnezeu a adăugat în Geneza 7:10-11:

În 2 Petru 3:8 Dumnezeu ne reaminteşte că o zi înseamnă 1.000 de ani, înţelegându-se în mod corect că acele şapte zile din Geneză pot fi percepute ca 7.000 de ani, vedem că atunci când Dumnezeu i-a spus lui Noe că sunt şapte zile în care poate scăpa de distrugerea lumii, de fapt îi spunea că lumea are exact 7.000 de ani pentru a scăpa de mania Domnului. Deoarece Dumnezeu este atotştiutor, El ştie când este sfârşitul şi când este începutul. El ştia cât de păcătoasă va deveni lumea.

Şapte mii de ani după anul 4.990 î.H. (anul Potopului) este anul 2011, conform calendarului nostru", se arată pe site-ul celor de la familyradio.com.
Sâmbătă vine sfârşitul lumii? Va fi ziua de 21 mai fatală omenirii?
Ce se va întâmpla pe 21 mai 2011? (Foto credit: alexpopescu.net)
Conform aceluiaşi site, mâine ar trebui să aibă loc un cutremur uriaş, de proporţii inimaginabile, care ar deschide toate mormintele din lume. ”Toţi cei care au crezut vreodată în Dumnezeu vor fi imediat glorificaţi şi vor ajunge pentru totdeauna lângă Tatăl.
Pe de altă parte, sectanţii susţin că cei care vor supravieţui cutremurului vor trăi în teroare alături de morţii care nu au crezut în Dumnezeu. ”Şi vor muri pe rând, unul după altul, până pe data de 21 octombrie, când pământul va fi distrus total de Domnul.”
sursa:click.ro

IASOMIA




Iasomia - un remediu stravechi dar actual

Din vechime si pana azi …

Numele "iasomie" provine din cuvantul arab "yasmin" care inseamna "darul lui Dumnezeu". Numita in India "regina noptii", sau "lumina lunii", iasomia e folosita de mii de ani pentru parfumul sau racoros si relaxant. In limba sanscrita este numita si "moti" cuvant care provine din termenul "mukta" care inseamna "eliberare". Florile sale incep sa se deschida la apusul soarelui, odata cu racoarea si raman astfel pana in zori.

Jasminum officinale (familia Oleaceae - familia maslinului) - arbustul de iasomie, este o planta cataratoare originara din China, India si Iran. Astazi este cultivata in special in India, China, tarile mediteraneene si nordul Africii. Este considerata floarea nationala a Pakistanului, Indoneziei (unde este folosita traditional in cadrul ceremoniei de casatorie) si Filipinelor (ghirlandele de iasomie impodobesc aici simbolurile sacre). Damasc este numit si "orasul iasomiei".

In China, consumul ceaiului de iasomie este o veche traditie. Parfumul de iasomie este unul dintre aromele preferate in Japonia, fiind folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, deoarece confera o stare interioara de receptivitate si deschidere fata de tot ceea ce este frumos si elevat. In India se foloseste cel mai adesea in combinatie cu santalul si se considera ca ajuta la perceperea mantrelor (sunete de rezonanta).

Uleiul volatil de iasomie este unul dintre cele mai scumpe uleiuri.

Iasomia ne alina sufletul ...

In multe traditii iasomia simbolizeaza speranta, fericirea si iubirea. In Thailanda florile de iasomie sunt simbolul mamei.

Trezeste sentimentele de iubire, bucuria, optimismul si ajuta deschiderea sufleteasca, inlatura nervozitatea, reduce anxietatea, depresiile, oboseala emotionala si stressul. Reduce teama de a fi singur sau respins, invidia, gelozia si mania. Confera caldura sufleteasca, inlatura apatia si indiferenta, imprastie tristetea. Retrezeste creativitatea, inspiratia artistica si intuitia. Deschide inima fata de tot ceea ce este frumos, inlatura blocajele emotionale cauzate de dezamagire si frustrare. Inspira incredere si confera o stare de euforie.

... si ne vindeca trupul ...

Uleiul volatil extras din flori contine alfa-terpineol, un compus cu activitate de inhibare a enzimei de conversie a angiotensinei, care explica actiunea hipotensiva usoara a florilor, precum si acetat de benzil (hipotensiv si cardiotonic), alcool benzilic (antiseptic, fungicid si sedativ), benzoat de benzil (antiastmatic, antidismenoreic, antitumoral, hipotensiv), cantitati mici de eugenol (puternic antibiotic, antiviral si antifungic), farnesol (un compus antitumoral, antibiotic, antitrichomoniazic), geraniol (antibiotic, antiviral, anti-candida, antitumoral, insectifug, antihelmintic), jasmona (antibiotic si antitrichomoniazic), linalil-acetat (antioxidant, sedativ), nerol (antibiotic, antitrichomoniazic).

Frunzele contin acid acetilsalicilic (antiinflamator si febrifug).

Iasomia este un remediu utilizat traditional in China pentru tratamentul hepatitelor virale. In septembrie 2009 in revista "Jornal of Ethnopharmacology" a fost publicat un studiu stiintific care demonstreaza actiunea antivirala fata de virusul hepatitic B a oleuropeinei din florile de iasomie.

Un alt studiu realizat la Universitatea Orissa, India si publicat in aprilie 2008 a demonstrat actiunea bactericida a uleiul volatil de iasomie fata de Escherichia coli, principalul germen infectios care cauzeaza cistitele.

Florile de iasomie si uleiul volatil extras din ele sunt un echilibrant hormonal atat pentru aparatul genital feminin cat si pentru cel masculin. Amelioreaza atrofia de prostata. Tonifica sistemul reproducator feminin, usureaza durerile nasterii (stimuleaza contractiile uterine), ajuta la refacerea uterului dupa nastere si este utila pentru afectiunile uterine in general, fiind un bun drenor si purificator uterin. Are insa o actiune emenagoga. Trateaza afectiunile sanilor si stimuleaza producerea laptelui matern (are actiune galactogoga). Ajuta la depasirea frigiditatii si a impotentei. Amelioreaza sindromul de premenopauza.

Iasomia este un bun antispastic al musculaturii netede, antibacterian si expectorant, motiv pentru care amelioreaza tulburarile respiratorii (dispneea) in caz de bronsite, tuse, raguseala, laringita.

Are un puternic efect racoritor si calmant. Uleiul volatil este util in caz de insolatie. Calmeaza inflamatiile pielii, fiind foarte indicat in caz de dermatite, eczeme, eruptii cauzate de stress sau de tulburari emotionale. Este util pentru orice tip de ten: hidrateaza pielea uscata, imbatranita, iritabila si sensibila; inhiba bacteriile si regleaza producerea de sebum, ajutand astfel si in caz de acnee si ten uleios.

Dr. Cristina Cimpean,
Lector Ayurveda,
Asociatia Nationala pentru promovarea Medicinelor Neconventionale
Centrul Naturist de sanatate Steaua Divina


sursa: www.ayurvedaromania.ro

duminică, 15 mai 2011

VIDEOCLIPUL ZILEI

Numerologia casatoriei

Pentru a primi un raspuns la intrebarea: va rezista sau nu uniunea dintre un el si o ea, va dura casnicia lor sau nu, ce ostacole vor avea ambii de infruntat in familia nou creata, cine va rezista mai mult si anume la ce, care nu va putea si ce anume suporta…nu este sificient sa cunoastem doar tipurile lor zodiacale, nu este suficient sa cunoastem ziua, luna si anul nasterii.
Numerologii antichitatii considerau ca unul dintre elementele foarte importante care stau la baza unei familii rezistente si durabile,  este coincidenta cifrelor de nastere ale partenerilor, prietenilor, sotilor dupa principiul “Par- Impar”.
Daca te-ai nascut sa zicem in data de 2, 4, 6, 8…si partenerul, sotul, sotia dumneavoastra la fel, adica este nascut tot intr-o zi cu cifra para – considera-te un norocos sau norocoasa. Ai avut mare noroc. Poteti indrazneti sa va porniti intr-o navigare pe marea iubirei si armoniei, intelegerii reciproce. Cat de zbuciumata nu ar fi mare uneori, voi ve-ti gasi sprijin reciproc, intelegere, ajutor. Cifrele pare se inteleg intre ele pentru ca vin din aceiasi lume, au aceiasi viziune asupra lucrurilor si realitatilor. Dorintele voastre, gusturile, aprecierile, valorile si modul de valorizare vor coincide intr-o mare masura si chiar daca uneori vor apare contradictii, acestea totdeauna se aplaneaza pasnic fara sa apelati la jutorul cuiva din afara ( mama soacra, socru, amicii, fratii…alti binevoitori) Daca tindeti catre stabilitate, catre o relatie de durata si linistita, fara mari perepetii si rasturnari de situatii, atunci un partener mai bun va va fi greu de gasit. Intr-o astfel de unuine, casatorie nu prea ai de ce sa te temi…poate doar de plictiseala si monotonie. Monotonia este cel mai mare dusman a unui astfel de cuplu. Plictiseala si ordinarul la toate nivelele relatiei este cel mai mare dusman al unei astfel de familii. Daca insa va straduiti sa alungati monotonia, plictiseala, banalul…atunci nu aveti de ce sa va mai temeti si familia cu siguranta va avea o viata lunga si frumoasa.
Cu totul alt caracter poarta perechia in care unul este nascut intr-o daca para si celalalt intr-o data impara. Chiar in primele luni de intalniri acestea simt mereu un fel de suspiciune unul fata de celalalt. Mereu partenerii se intreaba cum sa interpretezi, sau cum sa inteleg un anume comportament, fraza, atitudine a celuilat. Tot timpul sunt oarecum de veghe, atenti, suspiciosi unul fata de celalat. Ai impresia ca partenerii ca si cum sunt doi spioni din lumi diferite si fiecare incearca sa afle cat mai mult de la celalalt dar sa nu ii permiti celuilalt sa afle despre tine. Mereu e un fel de lupta, tensiune, spionare psihologica, chiar daca uneori acestea sunt abea observabile.
-                 Ceva nu e in regula cu el. Cum sa inteleg asta? Ce a vrut sa spuna? Ce sa cred despre asta ? De ce face asta ? Ceva imi scapa. Trebuie sa fiu mai atenta la el ca pare cumva ciudat.
Daca intre acesti doi parteneri se isca un sentiment de iubire, atunci aceasta nu va fi nici odata una linistita, va fi o iubire cu nabadai, se vor iubi in felul lor numai de ei inteles. Acesti doi iubiti vor avea din plin tot felul de tensiuni, certuri, discutii aprinse, chiar si despartiri si impacari. Securea razboiului la ei nu se ingroapa niciodata. Mereu vor gasi tot felul de lucruri, uneori ridicole si neimportante ca sa mai declanseze un mic razboi. Este adevarat ca uneori dupa un razboi puternic si impacarea este foarte dulce. Aceasta uniune, parteneriat nu este unul stabil, chiar daca au trait impreuna 20 – 30 de ani, partenerii nu se vor putea lauda cu faptul ca se cunosc reciproc si se inteleg profund unul pe celalalt. Aici mereu va exista un fel de lupta, uneori tacita pentru putere, pentru dominatie, pentru autoritate…Acesti parteneri vor avea mereu mari diferente de viziune asupra lumii in care traiesc si chiar asupra propriei lor familii, atitudini diferite fata de mancare, vestimentatie, sex, distractie, prieteni…Unor oameni le este foarte pe plac o astfel de diferenta intre parteneri deoarece lasa loc pentru multe fantezii, descoperiri, destainuiri, e loc de oarece misticism, secret, aflarea secretului celuilalt…Dar pentru asta in mod sigur trebuie sa ai instinctul de exploarare mai dezvoltat decat instinctul de conservare, altfel nu ai ce cauta intr-o astfel de relatie. Partenerul toata viata va ramane pentru tine un munte, o inaltime de neatins, sau o mare, o adancime la care nu ai cum sa te scufunzi, dar toate aceste lucruri dupa cum bine se stie sunt foarte incitatnte si excitante. Daca esti putin kamikadze, putin mazochist, putin nebun dupa viata si trairi puternice, adrenalina, atunci un astfel de partener poate sa fie pentru tine exact ce trebuie, dar sa nu te plangi mai tarziu. Acepta situatia ca niciodata nu ai sa te poti urca atat de sus sau nu o sa te poti scufunda niciodata atat de jos ca partenerul tau. Trebuie sa stii ca undeva incepe o lume pe care tu niciodata nu ve-i intelege-o la partenerul tau. Daca stii sa-i dai Cezarului ce e a Ceazrului si tie ce este al tau atunci relatia va merge poate chiar foarte bine pentru ambii.
Daca ambii parteneri s-au nascut in zile impare, casatoria lor va fi stabila, conflictele vor fi rare si nu profunde, mereu vor sti sa ajunga la un consens si vor putea trai sub acelasi acoperisi mult si fericiti. Un astfel de cuplu va fi unul activ, posibil orientat mai mult in afara decat in interiorul familiei, adica ambii se vor axa mai mult pe cariera, serviciu, afaceri, si mai putin pe tot felul de lucruri din cadrul familiei. Acesta va fi un cuplu expansionist, cuceritor, centrifug, solar, excentric mult diferit de un cuplu in care ambii parteneri sunt ,,Pari’’ in care functioneaza mai mult principiu centripet, este un cuplu mai lunar, mai traditionalist, mai linistit…
Aceleasi lucruri se pot spune si despre partenerii de afaceri.
Exista insa si anumite exceptii despre care trebuie sa va spun cate ceva. Exceptie fac cuplurile in care unul dintre parteneri este nascut in data de 7 sau 14, 21 sau 28. Aceste cifre sunt multiplele lui 7. Saptele este o cifra foarte puternica. Cei nascuti in data de 7, 14, 21, 28, mereu incearca si reusesc sa preia initiativa in propriile maini si trebuie obligatoriu sa fie cel care conduce intr-un cuplu. Un astfel de partener este imposibil de a fi supus, ingenunchiat, oricat ai incerca, nici macar nu spera de la bun inceput ca vei reusi sa-l schimbi. Acesta nu poate fi reeducat, nu poti fi mai incapatinat decat el, nu poti avea o vointa mai mare ca al lui, nu incerca sa-l schimbi, sa-l supui ca nu merita. Nu exista asa ceva ! Pot exista aparente, multe, dar realitatea e cu totul si cu totul alta. Nu ai nimic de facut decat sa te relaxezi si sa-l accepti pe el ca lider, ca si conducator maret, da-i fraiele in mainele lui si stai alaturi, in dreapta. Acest lucru se intampla atat in cadrul familiei cat si la serviciu, birou, firma…Fara satisfacerea acestei conditii cuplul nu va putea sa reziste mult timp. Despartirea este eminenta daca cel nascut in data de 7 sau 14, 21 ,28 nu se va simti lider incontestabil in cadrul familiei.
Daca ambii parteneri sunt nascuti in data de 7, asta este un semn foarte bun- cuplul lor va fi unul creativ in cel mai inalt grad.
Mai exista inca o cifra destul de puternica si anume 29.  Cel nascut in data de 29 il asteapta un destin foarte inalt: pozitie sociala inalta sau o anumita descoperire stiintifica revolutionara sau foarte importanta pentru un intreg sector, recunosterea sociala nationala si internationala. Un astfel de om trebuie sa ajunga cineva mare si de regula viata lor devine un fel de bogatie, proprietate a turmei. Aici este suficient sa ne amintim de presedintele Kennedy, actorita Ingrid Bergman…Faptele lor sunt neobisnuite, ei mereu merg pe lama de cutit, pe marginea prapastiei si din acest motiv sfarsitul lor deseori este unul tragic.
O alta cifra despre care trebuie sa va spun este – 18. Unii astrologi o considera o cifra intunecoasa si rea, doarece in ea se ascund trei de sase. Din aceas motiv unii oameni o numesc cifra dracului. Exista in cifra 18 un oarecare motiv pentru a nu o vedea cu ochi foarte buni dar nu este acesta. Inca in antichitate cifra 18 era vazuta ca una aristocratica. Cei nascuti in data de 18 au mari sanse sa petreaca viata in belsug si bunastare, bogatie, ceea ce trezeste invidia celor din jur. Acesti oameni ating rezultate foarte bune in invatare, sport, cariera, se casatoresc foarte avantajos, uneori chiar din interes. Au posibilitatea de a asigura si urmasilor o viata la fel de indestulata. Insa nu chiar intamplator cifra 18 este vazuta ca una rea, intunecoasa, sau cum ii spun unii – cifra dracului, deoarece odata cu belsugul si inflorirea, bunastarea, puterea…aceasta cifra aduce cu ea o amenintare permanenta a vietii si sanatatii posesorului. De cele mai multe ori, posesorii acestei cifre termina viata in moduri destul de neplacute, prin siucidere, atentat la viata lor, crima, boli extrem de chinuitoare…Din acest motiv inca in antichitate posesorilor de cifra 18 li se recomanda sa nu se grabeasca in excaladarea scarii sociale, acumularea de bogatii, putere…si li se recomanda o viata mai potolita, mai putin la vedere, fara prea multe bogatii, o vita modesta. Se considera, cu cat mai mare este bogatia sau puterea pe care o detine un om al cifrei 18 cu atat mai chinuitoare va fi boala, mai neplacut modul in care va sfarsi viata. Asa dar – o viata cumpatata, modesta, linistita.
Luati toata aceasta informatie spre gandire, spre analiza, observatie si nu ca pe o instructiune spre actiune.
sursa:Anatol Basarab

Pasul Fortunei 15-21 mai 2011: modificări care înclină balanţa spre semnul de pământ al Taurului

Perioada cuprinsă între 15 şi 21 mai aduce modificări substanţiale la nivelul vibraţiilor astrale.
Taurului. La începutul zilei de 16 mai, mai precis la numai câteva minute după miezul

Sunt modificări calitative şi cantitative care înclină balanţa spre semnul de pământ al
nopţii, planeta Venus intră în domiciliu, adică în zodia Taurului. Este un moment frumos, benefic, este un moment de plenitudine pentru acest astru, care îşi găseşte culcuşul, lăcaşul şi domiciliul în acest semn zodiacal de pământ. La numai o oră, tot în crugul nopţii, Mercur părăseşte şi el semnul Berbecului şi intră în Taur. Din acest moment întreaga săptămână, până spre 21 mai, perioadă pe care noi o analizăm acum, cele două planete se vor afla în conjuncţie.
Să trecem la următorul aspect, al săptămânii viitoare, cel legat de ziua de 17 mai, moment în care se formează aspectul de Lună plină cu Soare la 26 de grade Taur şi Lună la 26 de grade Scorpion. Este de reţinut un anume radicalism, o poziţionare interesantă, mai ales la nivelul materialităţii, pe 21 mai, la ora 0.00, adică chiar la începutul zilei de 21 mai Soarele părăseşte zodia Taurului şi intră în semnul Gemenilor.
Începând cu ziua de 21 mai vibraţia astrală se schimbă. Prezenţa Soarelui în primul semn de aer ne dă semnale pozitive cu privire la comunicare, schimb de idei, mentalitate, schimb de informaţii, educaţie, pedagogie, aduce un plus de susţinere pentru tot ceea ce înseamnă mijloace de comunicare în masă. Este un moment foarte bun de concentrare a tuturor preocupărilor şi energiilor către propria viaţă, propriul destin şi propria construcţie. Întreaga săptămână stă sub semnul conjuncţiei despre care noi am vorbit la început, şi anume Venus-Mercur. De aici, norocul la informaţii, la cunoaştere de orice fel, dar cel mai bine ar fi să ne concentrăm atenţia pe semnificaţia pe care o aduce prezenţa planetei Mercur în Taur şi Venus alături de Marte la rubrica destinată banilor, economiei şi finanţelor.
În cadrul acestei prezentări generale eu vreau să mă opresc asupra unui alt cuplu planetar care face carieră în această perioadă. Este vorba, aţi ghicit, despre Romeo şi Julieta, adică despre Venus şi Marte. Este o pereche care ori de câte ori se întâlneşte şi face conjuncţie dă foc tuturor inimilor şi inimioarelor. Aduce un spor de sentimentalism, de lirism, de romantism. Îi transformă chiar şi pe cei ursuzi în nişte fiinţe dornice să se plimbe, să se bucure de primăvară, de viaţă, de plăcerile naturii şi chiar îi transformă în nişte fiinţe disponibile către aventură. Această pereche redutabilă, Marte şi Venus în Taur, îşi găseşte o vocaţie nedezminţită de o mare amploare şi profunzime la capitolul senzualitate şi senzorialitate.
Iarăşi, nu trebuie să ne amăgim că pe noi nu ne atinge aripa acestui tip de tranzit. Ne atinge, ne atinge şi bine ar fi să ne bucurăm de prezenţa lor, indiferent în ce loc al horoscopului nostru se aşează această vibraţie, pentru că ea este fundamental bună. Ne aduce plăceri gustative, plăceri trupeşti, plăceri artistice, bucurii materiale şi tot felul de satisfacţii. Este adevărat că nu ţin de etajul superior, adică de spiritualitate, şi unii mofturoşi sau unii snobi vor spune „plăcerile cărnii. Nu sunt astea de noi”. Nu mai spuneţi aşa, pentru că instinctele nu trebuie să fie călcate în picioare şi nici dispreţuite. Este bine să trăim normal, echilibrat şi fără să întoarcem nasul a scârbă faţă de tot ceea ce este plăcere lumească.
O stea pentru fiecare
Săptămâna cuprinsă între 15 şi 21 mai este foarte specială la capitolul relaţie cu stelele fixe. În principiu, sunt de luat în calcul şapte stele fixe: Algol, Mirach, Alcion, Hamal, Schedir şi Deneb Adigue, care aspectează o serie de planete. Dar latura spectaculoasă a acestei perioade vine de la perechea Hamal-Schedir care face conjuncţie cu Mercur, cu Venus şi cu Marte. Şi, dacă vă amintiţi, în cadrul prezentării generale, accentuam ideea de cuplu, de pereche pe care o face mai întâi Mercur cu Venus, apoi a Venus cu Marte şi apoi pe care le fac toate aceste trei planete la un loc într-o triplă conjuncţie.
Prin urmare, cele două stele fixe Hamal şi Schedir sunt nişte adevărate vedete ale momentului. Hamal ne induce tuturor dorinţa de a ne urma propriul drum. Este o dorinţă resimţită puternic, este o dorinţă lăuntrică, dar forţa ei este uriaşă. Este extrem de benefică şi constructivă pentru cei născuţi în zodia Taurului, pentru că îi motivează într-un moment esenţial al vieţii lor. alături de Hamal stă o altă stea benefică, Schedir, care reprezintă ca un tarot ipostaza reginei, femeia puternică sau puterea feminină.
 Ambele, în conjuncţie în Taur, sunt extrem de benefice pentru femeile născute în zodia Taurului sau pentru tot ceea ce reprezintă o formă de afirmare în viaţă. Alcion, la zero grade împreună cu Soarele în semnul Gemenilor, ne vorbeşte despre o anume gândire mistică despre o înclinaţie spre religie sau spre domeniile zooterice, spre segmentele oculte ale existenţei. Ar trebui să ne îndreptăm şi către Mirach, o stea minunată care vorbeşte despre armonie şi receptivitate, despre comunicare, despre corespondenţă spirituală într-o dublă ipostază, într-o dublă conjuncţie, iarăşi, cu Mercur şi cu Venus, fireşte, tot în semnul Taurului.
Doar pe 16 mai Algol face o notă discordantă în conjuncţia pe care o realizează cu Soarele. Mulţi dintre dumneavroastră, care cunoaşteţi astrologie, deja aţi fost, bănuiesc, străbătuţi de un fior, pentru că Algol are un renume prost, cel puţin manualele de astrologie care îşi extrag informaţia dinspre antichitate sau dinspre Evul Mediu. Este o stea mare, roşie, este o stea care lezează vederea sau chiar organul din punct de vedere anatomic ochiul. Aduce şi foarte multă violenţă, aduce izbucnirea, ţâşnirea unor instincte la suprafaţă într-o logică comportamentală extrasă din reacţiile animalului, din comportamentul taurului în realitate. Algol este însă şi o stea care are o vocaţie puternică atunci când se pliază pe un horoscop bun, pe o misiune înaltă sau pe un moment esenţial. Dă rezistenţă în luptă, combativitate, dă motivare, îndârjire şi o foarte bună pliere ca răspuns şi ca regrupare de forţe în momentele de stres. Nu este o stea chiar atât de rea pe cât se sperie unii.
Asteroizii de lângă noi
Patru asteroizi schimbă semnul zodiacal. Eros intră în Berbec şi aduce impulsuri puternice, aduce foarte multă nerăbdare erotică, dar şi destul de multă instabilitate. Aventurismul este împins la extreme ca şi oarecare lipsă de cenzură ori de morală. O serie de persoane, mai ales cele care au un marcaj puternic legat de zodia Berbecului sau care au multe planete ascendent în mijlocul cerului în acest semn zodiacal, pot să fie influenţate de tranzitul acestui asteroid. Chiar dacă este un corp ceresc de dimensiuni reduse, influenţele există, funcţionează, fie într-un plan subteran, fie într-unul vizibil.
Orfeus intră în Rac şi se cufundă într-o baie de intimism, de sentimente legate de casă, familie, soţie, de tot ceea ce ţine de trăirile interioare. Are corespondenţă cu o anume dimensiune orfică, mă gândesc chiar la misterele orfice şi, în primul rând, la ideea de recluziune, de spaţiul protectiv al casei, de tăcere, de timiditate ori de interiorizare. Cupidon intră în Gemeni şi îşi găseşte cu adevărat lăcaşul potrivit. Se accentuează prin acest tranzit neseriozitatea, superficialitatea, dorinţa de aventură, dorinţa de cunoaştere, un anume spirit şugubăţ care nu este chiar lucrul cel mai indicat dacă este vorba de sentimente. Cupidon se joacă cu inimile oamenilor, dar lucrul cel mai grav este că se joacă cu vieţile lor. nu odată, Cupidon este personajul care joacă feste, este un copil prost crescut acolo sus în Olimp, este un personaj care cunoaşte slăbiciunile, viciile şi trăirile ascunse ale oamenilor şi îi înţeapă în locul vulnerabil.
Aşa se face că nu o dată o serie de persoane, măcar din perspectivă mitologică şi ezoterică, îşi pierd cumpătul şi fac lucruri care nu au niciun fel de legătură cu ţinuta, cu morala, cu decenţa sau cu educaţia. Îşi fac de cap ori îşi pierd capul cu adevărat şi Cupidon în Gemeni, acest băieţel răsfăţat şi nesuferit de multe ori, este pus pe şotii şi joacă feste. Pentru cei tineri, dar mai ales pentru femeile singure, pradă uşoară prin singurătate şi vulnerabile prin tot felul de frustrări, acest tranzit este unul negativ. Le împinge să facă alegerei nefericite, să cedeze unor tentaţii de moment şi să judece foarte prost, deloc cu capul şi mai puţin cu inima.
Să judece mai ales din perspectiva unor criterii aleatorii existenţei lor, la întâmplare, haotic, pe bază de impuls de moment, de senzaţie care este păcălitoare sau care este chiar voit mincinoasă ori să se lase duse de nas şi să fie transformate în felul acesta în nişte fiinţe manevrabile, ca o marionetă.
Isis intră în semnul Leului şi aduce demnitatea gândului, accentuează latura ceremonială, solemnă a unor gesturi, evenimente sau structuri sociale care sunt în prim-plan. Isis, marea preoteasă din Egipt, vine cu întreaga încărcătură, de înţelepciune, dar şi de taină, de mister şi de magnificenţă, prin aceasta accentuând ceea ce este specific şi zodiei Leului. Este un tranzit pozitiv şi le poate da mai ales celor născuţi în zodia Leului o alură specială sau un impuls special, ca şi cum ar dori să pună piciorul în prag şi să-şi dezvăluie, să-şi afirme ori să comunice un punct de vedere care are raţiuni superioare.
Banii sau viaţa!
Din punctul de vedere al astrologiei financiare lucrurile se schimbă fundamental. De la furia şi revolta pe care a patronat-o zodia Berbecului şi acumularea de planete pe acest semn zodiacal, clusterul sau steliumul de pe Berbec, acum avem de-a face cu o încărcătură care ţine de acest semn de pământ. El reprezintă beneficiul material, posesiunile de toate felurile, averea, patrimoniul, zestrea, bunurile încredinţate spre exploatare şi toate tipurile de beneficii în natură cu un accent puternic pus pe pământ, sol şi subsol, pe casă, locuinţă, gospodărie, acareturi sau formă de păstrare a alimentelor, a recoltelor şi a bunurilor alimentare, agregatele şi utilajele care sunt legate indestructibil de sol ca sistem de funcţionare, patronează şi segmentul imobiliar.
Cele trei planete care intră acum în semnul Taurului aproape că revoluţionează câteva dintre aceste domenii ale economiei. Mai întâi a intrat planeta Marte, care este foarte activă şi care va opera o serie de modificări, la preţul pământului, la preţul vânzărilor imobiliare, la preţul care stă la baza unor tranzacţii în natură şi, în sfârşit, la tot ceea ce ţine de chirie, beneficiu sau redevenţe. După ce le răscoleşte bine de tot, dar le şi aşază, Marte începe să primească sprijin de la Venus. Acest benefic operează în câmpul acţiunilor, intenţiilor, demersurilor şi începuturilor unor afaceri, unor vânzări şi cumpărări sau al unor pregătiri în vederea unor afaceri pe picior mediu. Nu este vorba de lovituri financiare şi nici de afaceri uriaşe care au în vedere fie parteneriate străine sau bani mulţi. Prezenţa planetei Mercur în semul Taurului este covârşitoare.
El vine şi leagă demersul, intenţia, cu fapta, cu şansa, cu momentul potrivit, cu inspiraţia, cu direcţia bine găsită, cu o anume noimă, cu o măsură, cu o înţelegere practică a lucrurilor care transformă orice gest într-un beneficiu. Mercur îi învaţă pe toţi cei care lucrează cu bani şi care pornesc o afacere sau care tratează ca şi cum ar fi o afacere orice fel de gest din viaţa lor într-un chip rezonabil. Mercur îi face pe toţi înţelepţi, cumpăniţi, dotaţi cu spirit practic, prudenţi, dispuşi să asculte, capabili să analizeze şi şi mai capabili să ia o decizie în deplină concordanţă cu momentul economic, cu contextul social, cu vârsta lor, cu puterea lor financiară, cu nivelul pregătirii sau cu întreaga lor experienţă. Spun experienţă şi nu expertiză, cum se foloseşte acum anapoda acest cuvânt.
Această tripletă funcţionează pentru momentul acesta economic într-un chip bun. S-ar putea ca acest bine să nu fie văzut la nivel colectiv, să nu opereze la nivelul economiilor naţionale sau la nivelul corporaţiilor şi concernelor. În schimb, acţionează în plan individual. Sunt planete individuale toate trei, aspectele ţin de viaţa şi destinul fiecăruia ori operează pe grupuri foarte mici, nu mai mult de două-trei-patru persoane. Este vorba de un soi de antrenament, de pregătire pentru ceea ce se va petrece peste destul de puţin timp, şi anume intrarea planetei Jupiter în zodia Taurului. Se netezeşte drumul pentru intrarea eroului principal, pentru intrarea triumfală a acestui mare benefic, într-un semn al averii şi al patrimoniului.
Acum veţi spune că am atins culmea pardoxului. Spun că îmi pare rău pentru că s-ar putea ca foarte multă lume să-şi facă speranţe, s-ar putea ca foarte multă lume să aibă impresia, în suferinţa, disperarea şi nevoia fiecărui, ca să se agaţe ca de un pai al salvării de la înec de această afirmaţie, de această judecată şi de această anticipare. Şi spun că îmi pare rău pentru că nu pot să nu recunosc partea de bne a tranzitului, dar nu pot să nu văd şi latura puternică a unui blocaj şi a multor schimbări şi ghinioane care se construiesc, din păcate, tot acum. Prin urmare, este un fel de bine căptuşit cu pericol, din punct de vedere astrologic pe domeniul finanţelor, al economicului, al patrimoniului, al agriculturii, nu al comerţului însă, se pun premizele multor elemente favorabile.
Probabil că ele se pun acum şi cu o serie de tulburări şi răsturnări, se vor constitui în nişte corpuri de idei sau nişte gesturi cu valoare practică de-a lungul acestui an, care vor fi valorificate, cu chiu cu vai, cum spuneam, de către unii. Faptul că nu toată lumea poate să beneficieze de această raţie de benficiu bănesc sau financiar, este explicat prin statutul personal, individual al acestor planete. Apoi prin tranzitul relativ scurt, doar nişte săptămâni în care ele pot construi, acolo unde au poarta deschisă sau acolo unde există un teren. Din punctul de vedere al economiilor naţionale aspectul arată mai mult a boare, a adiere, a mică speranţă, îndulcire.
Atenţie, nu vă lăsaţi păcăliţi de vântul de primăvară. Este doar un moment pe care aş spune că îl încărcăm cu foarte multă aşteptare şi cu foarte multă dorinţă, îl dilatăm în speranţa în care percepţia noastră hipertrofiată, aşa cum o au de obicei poeţii, percepţiei sublime, poate să ne mai dea o logică să trăim, să muncim sau să acceptăm realitatea cu dinţii strânşi. Deocamdată, vă atrag atenţia că din punct de vedere financiar şade câinele cel rău, şade un pericol uriaş şi se construieşte cu fiecare zi din ce în ce mai puternic pe axa Berbec-Balanţă.
De aceea, spuneam că această răsturnare care ţine de conştiinţă, de relaţii interumane, de interese majore, de structuri, de intervenţia unor instituţii ale statului, de intervenţia unor elemente care ţin de dogmă, de ideologie, nu neapărat de interes politic, cât de interes economic major, vor intra în contradicţie cu prezentul, cu noul, cu viitorul, cu avântul tineresc. Cât priveşte Luna plină din ziua de 17 mai, ea pregăteşte un teren favorabil pentru demascări, acuzaţii, descoperirea unor interese secrete, dar unor interese urâte sau urât puse în aplicare ori care periclitează interese comune şi stabilitate economică.
 Scoate la iveală, într-un chip pernicios tot felul de argumente şi realităţi care au fost tăinuite până acum sau care au fost ţinute departe de văzul şi auzul publicului prin tot felul de manevre şi tot felul de gesturi diplomatice. Cum diplomaţia părăseşte harta astrală în general a acestui moment, se poate vorbi de radicalism, se poate vorbi de un fel de trosnitură puternică, de lovitură drastică pe care pot să o primească oameni, instituţii, domenii de activitate sau grupuri de interese prin tot felul de dezvăluiri, de manevre care nu mai pot fi ascunse sau de situaţii care ies la suprafaţă cu o forţă irezistibilă.
Atenţie! Din punct de vedere economic se poate înregistra, oriunde în lume sau oriunde într-o relaţie economică, o manevră dintre cele mai spectaculoase care ţine de bagheta unui mare magician, unul care operează pe scenă, şi anume un fel de triumf al cinismului. Cel care a dat o lovitură sau a făcut o manevră oneroasă este cel care şi-o şi însuşeşte, o şi declară public, ca şi cum ar fi vreun merit. Este un soi de sfidare, este un soi de recunoaştere ca să închidă gura lumii, dar este şi un soi de plasare pe o poziţie vulnerabilă. Probabil că în unele locuri în care interesul bănesc sau realitatea construită pe situaţii vicioase nu mai poate să fie menţinută aşa sau ţinută în ascuns, este făcută public ca şi cum ar trebui să fie recunoscută ca o realitate de drept fără să mai fie atacată, criticată sau descalificată.
Este o formă de apărare in-extremis, este o formă care trădează de fapt o situaţie în care oamenii şi afacerea în sine sau chestiunea în sine vorbesc despre un viciu ascuns, unul care a stat la baza unor demersuri despre care vă tot vorbeam anul trecut. Şi nu o dată vă atrăgeam atenţia asupra unor aspecte care se petrec, despre care nu ştim nimic, care au nevoie de un timp de dezvoltare, de maturizare, de coacere, până când pocnesc ca o cariopsă şi în felul acesta avem acum în 2011 prima mare desfăşurare de forţe prin această ecloziune, atât a adevătului, cât şi a răului, care-şi dau mâna.
sursa:evz.ro

miercuri, 11 mai 2011

Puterea lui Dumnezeu si a diavolului demonstrate cu ajutorul encefalografului

Iata una dintre cele mai plastice si mai profunde demonstratii a puterii sentimentelor si gandurilor, ce a fost relatata de dr. W. Jerome Stowell, medic neurolog. Iata povestea lui:
Eram un ateu convins. Eram absolut sigur ca Dumnezeu nu este altceva decat suma tuturor mintilor oamenilor si a tuturor gandurilor lor pozitive. Cat despre conceptul de Dumnezeu atotputernic, care exista mai presus de noi si care ne iubeste pe toti, avand puterea de a schimba orice in creatia sa, nu am crezut niciodata in acest tip de Dumnezeu.
Intr-o zi, am trait insa o experienta care m-a pus pe ganduri. Ma aflam intr-un laborator urias si incercam, impreuna cu colegii mei, sa descoperim lungimea undelor cerebrale. Am descoperit astfel un canal al lungimilor de unda, inzestrat cu o camera mach (unitate de masura), care permite separarea acestor lungimi diferite ale fiecarui individ in parte, conferindu-i acestuia o identitate mai clara decat amprentele palmelor sale. Ar trebui sa retinem cu totii acest lucru: Dumnezeu poate pastra in cer o fisa a gandurilor noastre individuale, la fel cum FBI-ul poate pastra o fisa a amprentelor noastre, in fisetele sale din Washington D.C.
Ne-am propus sa facem un experiment pentru a stabili ce se intampla in interiorul creierului, in momentul tranzitiei de la viata la moarte. Am ales ca subiect o femeie care a fost trimisa de familia ei la un ospiciu de nebuni, dar care a fost externata. Singura boala pe care i-au descoperit-o medicii a fost un cancer la creier, care ii afecta exclusiv echilibrul corporal. In ceea ce priveste luciditatea si starea ei mentala, femeia era exceptional de inteligenta. Stia foarte bine ca urmeaza sa moara, intr-un timp foarte scurt. Am informat-o si noi de acest lucru.
Am instalat in salon un aparat encefalograf, pentru a vedea ce se intampla in creierul ei, in momentul tranzitiei de la viata la moarte. Am instalat de asemenea un microfon minuscul, de marimea unei monede de un shilling, pentru a afla daca are ceva de comentat, in acest moment apoteotic.
Eu ma aflam intr-o camera alaturata, impreuna cu alti patru colegi si cu instrumentele pregatite pentru a inregistra tot ce se intampla. Aparatul nostru avea acul indreptat catre zero, aflat chiar in centrul scalei. In cele doua parti laterale, scala avea cate 500 de gradatii, pozitive in partea dreapta si negative in partea stanga. Ceva mai devreme am folosit acest aparat, pentru a inregistra puterea folosita de o statie de emisie de 50 KW, pentru a trimite un mesaj in jurul lumii. Acul aparatului a inregistrat cu aceasta ocazie 9 gradatii in partea pozitiva (dreapta).
Cand a simtit ca i s-a apropiat sfarsitul, femeia a inceput sa se roage la Dumnezeu. Ea i-a cerut Domnului sa aiba mila de cei care s-au folosit de ea cu atata dispret, dupa care si-a reafirmat credinta in Dumnezeu, spunandu-I ca stie ca El reprezinta singura putere vie care exista, care a existat si care va exista vreodata. L-a slavit pe Dumnezeu si I-a multumit pentru ca i-a permis sa se foloseasca de aceasta putere si sa ii cunoasca, astfel, realitatea. l-a spus de asemenea cat de mult il iubeste.
In camera alaturata, eram cu totii atat de fascinati de rugaciunea femeii, incat am uitat complet de experimentul nostru. Ne-am uitat unii la altii si am vazut lacrimi curgandu-ne pe fete. Subit, aparatul nostru (de care uitaseram cu totii) a scos un zumzet. Ne-am uitat la ac si am constatat ca acesta ajunsese la 500 de gradatii in partea pozitiva a scalei si ca incerca cu disperare sa depaseasca acest prag!
Cu ajutorul acestui instrument, ne-am dat seama ca cerebelul unei femei singure, aflata pe patul de moarte si in comuniune cu Dumnezeu, emite o putere de 55 de ori mai mare decat cea a unei statii de emisie de 50 KW, care trimite un mesaj in jurul lumii.
Pentru urmatorul experiment, am ales un subiect cat mai diferit de primul: un barbat care se afla in spitalul nostru si care suferea de o boala mortala. Creierul sau era atat de atrofiat, incat era pe punctul de a muri. Barbatul era practic un nebun.  Dupa ce ne-am reglat instrumentele, am trimis una din asistente cu misiunea sa il enerveze pe barbat. Femeia a reusit sa ii atraga interesul asupra ei, dupa care i-a spus ca nu mai doreste sa aiba nimic de-a face cu el. Barbatul a inceput imediat sa o injure, moment in care acul aparatului nostru a inceput sa se deplaseze in partea negativa a scalei. In continuare, barbatul a blestemat-o pe femeie si a luat numele Domnului in desert. Acul aparatului nostru s-a deplasat imediat pana la ultima gradatie negativa a scalei (-500).
Am putut inregistra astfel, cu ajutorul aparatelor de masurat, ce se intampla in interiorul creierului uman, atunci cand acesta incalca una dintre Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu: „Sa nu iei numele Domnului in desert”. Am reusit sa masuram, cu ajutorul aceluiasi aparat, puterea pozitiva a lui Dumnezeu si puterea negativa a adversarului sau.
Am descoperit astfel ca adevarul benefic este pozitiv, iar toate gandurile nebenefice, descrise perfect de Cele Zece Porunci biblice, sunt negative. Daca aceste unde cerebrale pot fi inregistrate chiar si cu ajutorul aparatelor noastre obiective de masurat, cu atat mai evident este faptul ca ele pot fi inregistrate inclusiv de Dumnezeu.
Deci atentie ce gandim si vorbim!

marți, 3 mai 2011

Astrele in mai 2011

Astrele in mai
Astrele in mai
De unde pana unde merg planetele in luna mai 2011 :
Soarele: pe 1 mai se afla in Taur, unde sta pana in data de 21 mai, cand trece in Gemeni;
Intre 1 si 21 mai, Soarele se va afla in Taur. Chintesenta acestei zodii ajunge in sufletul nostru prin intermediul Soarelui. Fiind domiciliul lui Venus, Taurul ne ajuta sa cultivam iubirea, in sufletul nostru. Vom fi probabil atenti la ceea ce daruim semenilor nostri. Vom simti probabil nevoia de a darui celorlati zambete sincere si o parte din chintesenta inimilor noastre. Ni se va parea important sa acordam un sprijin sentimental real tuturor care au nevoie, si foarte probabil vom beneficia de aceeasi atitudine la randul nostru.

Taurul fiind o zodie de pamant, vom fi interesati de planul material. Ne vom ocupa probabil destul de mult de afacerile noastre, de modalitatile prin care putem oferi celor dragi si noua insine un grad mai ridicat de confort (material, sentimental si spiritual). Vom cauta probabil noi modalitati de a castiga venituri suplimentare. Este improbabil sa facem eforturi peste puterile noastre: vom lucra mai mult din placere, intr-un ritm nu foarte alert, ci constant. Cu alte cuvinte: vom incerca sa gasim metode prin care sa utilizam talentele care zac in noi pentru a obtine bunurile materiale de care avem nevoie.
Soarele trece in Gemeni in data de 21 mai, la amiaza. Dupa aceasta data, este de asteptat sa manifestam mai multa deschidere spre prietenii nostri, sa devenim mai dornici de comunicare. Este posibil sa se nasca in noi nevoia unei vieti traite cu mai multa lejeritate, veselie si simt artistic. Vom simti probabil mai multa disponibilitate pentru a percepe partea placuta a vietii, pentru a utiliza umorul in vederea distrugerii stresului. Este de asteptat sa nu acceptam “cenusiul” (mediocritatea, plictiseala) in viata noastra.
Gemenii fiind un semn de aer, este de asteptat sa meditam relativ mult la scopul spiritual al existentei noastre, sa accesam informatii importante pentru noi, sa citim, sa invatam, sa comunicam despre subiecte alese. Vom fi probabil determinati sa gustam cate putin din fiecare felie a existentei noastre.
Ca o recomandare inteleapta, valabila pentru noi toti, putem afirma aici urmatoarele: sa nu uitam sa ne organizam cat mai bine timpul avut la dispozitie, fiindca natura oarecum superficiala a Gemenilor poate dispersa energiile noastre. Este posibil sa fim nevoiti sa depunem eforturi pentru a ramane concentrati. Sa nu uitam sa fim utili si productivi!
Luna: in data de 1 mai se afla in Berbec, pe 2 mai trece in Taur, pe 4 mai in Gemeni, pe 7 mai in Rac, pe 9 mai in Leu, pe 11 mai in Fecioara, pe 13 mai in Balanta, pe 15 mai in Scorpion, pe 17 mai in Sagetator, pe 19 mai in Capricorn, pe 22 mai in Varsator, pe 24 mai in Pesti, pe 27 mai revine in Berbec, iar pe 29 mai in Taur;
Mercur: pe 1 mai se afla in Berbec, pe 16 mai trece in Taur unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Prezenta lui Mercur in Berbec ne povesteste despre activitatea intensa a intelectului. Activitatile intelectuale vor fi probabil energice si revigorate. Gandurile noastre vor prinde probabil mai multa viteza si vor castiga in forta. Este de asteptat ca exprimarea gandurilor sa fie directa si sincera, ceea ce poate genera impresia lipsei de diplomatie.
Este de asteptat sa comunicam mult si eficient. Vom castiga probabil in spontaneitate.
Prezenta lui Mercur in acest semn de foc poate aduce mai multa buna dispozitie, si astfel este de asteptat ca relatiile umane sa se revigoreze (nu atat ca armonie, ci ca intensitate, datorita volumului relativ mare al schimbului de idei).
In dimineata zilei de 16 mai Mercur trece in Taur. Este posibil ca activitatile intelectuale sa devina mai lente, dar in acelasi timp mai profunde. Este de asteptat sa apara in prim-plan interesele noastre practice. Vom prefera probabil sa actionam lent, cu multa chibzuinta, in vederea realizarii scopurilor noastre legate de viata in materie. Ne vom ghida probabil dupa metodele noastre bine exersate - decat sa inventam altele noi, cu o considerabila doza de nesiguranta.
Vestea cea mai buna este probabil cresterea rabdarii. Este posibil sa ne para ca timpul s-a oprit in loc, ca avem tot timpul la dispozitie sa ducem la bun sfarsit lucrarile incepute.
Venus: pe 1 mai se afla in Berbec, pe 16 mai trece in Taur unde ramane pana la sfarsitul lunii;
In prima jumatate a lunii mai, Venus se afla in semnul sau de exil, Berbecul. Este posibil ca atmosfera generala sa duca o oarecare lipsa de armonie. Oamenii vor fi interesati probabil sa impartaseasca mai mult sentimente puternice si dinamice, decat profunde. Va exista probabil o oarecare tendinta de a cauta senzationalul in dauna autenticitatii. Este posibil ca stralucirea zambetului sa fie mai importanta decat caldura inimii. Iubirea poate deveni mai demonstrativa si sa piarda din naturaletea ei. Aceasta va cobori probabil spre planul fizic. In ceea ce priveste manifestarea iubirii, oamenii vor tinde sa prefere cantitatea in locul calitatii.
Relatiile umane vor cunoaste o aparenta revigorare, deoarece fortele de coeziune se vor muta dinspre interior spre exterior si devin astfel mai vizibile. Insa, aceasta miscare nu pare sa aduca un grad mai mare de armonie, ci mai mult o stralucire superficiala.
In a doua jumatate a lunii, Venus se muta in domiciliul sau, in Taur. Este de asteptat ca lumea sa devina mai armonioasa. Sentimentele vor fi exprimate probabil mai deschis, in toata splendoarea lor. Acestea vor tinde spre profunzime si autenticitate.Vom fi intampinati probabil cu zambete sincere, exprimate din toata inima. Va exista posibil si un dram de romantism in viata cotidiana. Vom fi probabil mai sociabili, mai interesati sa fim placuti de catre semenii nostri, mai constienti de magnetismul emanat de fiinta noastra.
Este de asteptat ca arta sa castige un rol mai insemnat in viata noastra. Acest lucru nu inseamna ca ne vom duce mai des la opera, ci pur si simplu miscarile noastre vor tinde sa fie mai gratioase, cuvintele alese cu mai multa grija, intreaga noastra existenta capatand un plus de gingasie.
Este de asteptat sa petrecem relativ mult timp in compania prietenilor nostri, aceste intalniri fiind caracterizate prin simplitate, romantism si armonie. Nu vom cauta neaparat senzationalul, ci comuniunea sufleteasca.
Marte: pe 1 mai se afla in Berbec, pe 11 mai trece in Taur unde ramane pana la sfarsitul lunii;
In primele 11 zile ale lunii, Marte se va afla in domiciliul sau, in Berbec. Este de asteptat sa beneficiem de o buna energizare a tuturor structurilor noastre. Este probabil sa fim plini de curaj, ambitie, incredere in sine. Probabil vom fi foarte constienti de valorile care se afla in noi. Vom urmari poate scopurile noastre personale, cu mai multa ardoare. Vom fi tentati sa daramam obstacole, ziduri, usi si pereti, ca sa putem sa ne realizam telurile.
Prezenta lui Marte in Berbec poate insemna si un plus de impulsivitate si egoism. Ni se cere sa ne pastram echilibrul si sa nu incalcam regulile impuse de bunul simt.
In dimineata zilei de 11 mai, Marte trece in Taur. Aceasta zodie este unul dintre semnele de exil ale planetei Marte. Este posibil ca in locul abordarilor curajoase si directe sa alegem tatonarea si compromisul. Aplanarea conflictelor va fi considerata de multe ori o victorie clara - este posibil sa nu insistam neaparat pentru castigul punctului nostru de vedere, ci sa ne multumim cu instaurarea starii de armonie. Atentia noastra va fi concentrata probabil pe modalitatile de a ne asigura un confort suficient. Vom fi probabil dispusi sa prestam o munca asidua pentru a dobandi valorile materiale de care avem nevoie. De asemenea, vom cauta probabil sa ne sporim veniturile si prin diferite manevre financiare.
Jupiter: pe toata durata lunii mai se va afla in Berbec;
Prezenta lui Jupiter in Berbec tinde sa dinamizeze in primul rand gandirea. Vom parcurge o perioada in care scopurile noastre din planul fizic (munca, afacerile, proiectele noastre concrete) vor tinde sa revina in prim-plan.
Pe de alta parte, cum natura zodiei Berbec va fi activata de catre Jupiter, este foarte probabil ca la acest inceput de an sa fim plini de entuziasm si de dorinta de a fi activi, cel putin in planul mental. Vom fi probabil cuprinsi de dorinta de a concepe o lume noua, superioara fata de cea in care traim. Totodata, este de asteptat sa ne putem bucura din plin de viata si de toate beneficiile oferite de ea.
Jupiter in Berbec va tinde sa sadeasca in sufletul nostru dorinta de a ne schimba viata, de a constientiza lacunele de inlaturat si de a pasi cu incredere spre viitor. Este de asteptat sa vrem sa imbunatatim lumea in care traim, sa avem curajul si energia de a depune eforturi concrete in acest sens - sa lucram mai mult, sa avem curajul de a ne manifesta initiativele, de a fi sinceri cu orice pret. Jupiter va beneficia de energia Berbecului, iar astfel mintea noastra poate trece intr-o stare foarte activa, dornica de a proiecta ceva util si progresist.
Saturn: pe toata durata lunii mai se va afla in Balanta, in mers retrograd;
Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.
Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.
In mai, mersul retrograd al acestei planete ne sugereaza sa stam linistiti, sa nu ne implicam in cine stie ce afaceri sau legaturi, pentru ca ar putea sa fie riscant, sa iasa adevarate razboaie. Cel mai bun lucru este sa gandim, sa ne facem planuri de viitor, pe care sa le punem in aplicare la momentul potrivit.
Uranus: pe toata durata lunii mai se va afla in Berbec;
Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.
Neptun: pe toata durata lunii mai se afla in Pesti;
Neptun se afla in domiciliul sau si astfel este de asteptat sa ne trimita de acolo un val de compasiune si de iubire transpersonala. Este probabil sa creasca empatia si capacitatea noastra de iertare. Este de asteptat ca toate formele de comunicare sa devina mai profunde si mai subtile.
Este probabil ca intuitia noastra sa castige in acuratete. Tot ce intra in categoria “capacitati paranormale” promite sa ia un avant considerabil. Putem afirma ca ni se vor deschide usile Cerului.
Pluton: pe toata durata lunii mai se afla in Capricorn, in mers retrograd;
Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa ne vada nu doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.
Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.
Nod Nord: pe toata durata lunii mai se afla in Sagetator.


Influentele Lunii
Influentele Lunii
Fazele Lunii
Luna in crestere: 4 - 16 mai
Se face mai usor: tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii), cresterea in greutate, semanarea (in agricultura), inceperea unor actiuni au mai mari sanse de reusita. Atentie la: ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Luna plina: 17 mai
Se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie la: pericolul de accidentare!
Luna in descrestere: 1 - 2 mai si 18 - 31 mai
Se face mai usor dezintoxicarea (purificarea) organismului, munca (inclusiv spalatul si curatenia), operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare), cure de slabire, cules (in agricultura).
Atentie la: tratamente.
Luna noua: 3 mai
Este un moment bun pentru a incepe lucruri noi cum ar fi lasarea de fumat, lasarea de alcool, in general obiceiurile de care vrem sa scapam.
Aspectele Lunii cu Soarele
Aspecte armonioase
Sextil: 8 mai 10:03 - 17:57 si 27 mai 11:08 - 19:56
Trigon: 12 mai 22:46 - 13 mai 12:54 si 21 mai 22:51 - 22 mai 15:04
Conjunctie: 3 mai 1:13 - 18:25
In aceste zile putem beneficia de mai multa armonie interioara, lucrurile pot decurge mai usor, putem fi eficienti si plini de incredere in sine.
Aspecte dinamice
Cuadratura: 10 mai 16:04 - 11 mai 6:58 si 24 mai 13:16 - 25 mai 6:32
Opozitie: 17 mai 7:07 - 21:12
Aceste zile pot fi conflictuale: lucrurile ar putea avea tendinta de a scapa de sub control, pot exista riscuri de enervare, am putea fi lipsiti de armonie interioara. Este bine sa stim care sunt aceste zile, pentru ca sa ne putem pregati special pentru ele.
Luna fara directie
Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel august probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba.
Aceste perioade sunt:
1 mai 18:20 - 2 mai 8:59
3 mai 9:51 - 4 mai 20:09
6 mai 23:12 - 7 mai 5:32
9 mai 9:52 - 12:36
11 mai 7:52 - 16:59
13 mai 5:51 - 18:57
15 mai 19:01 - 19:32
17 mai 14:09 - 20:23
19 mai 17:17 - 23:16
22 mai 0:04 - 5:32
24 mai 10:40 - 15:24
25 mai 21:14 - 27 mai 3:37
29 mai 13:27 - 16:02
31 mai 18:37 - 1 iunie 2:57


Investitii, contracte
Investitii, contracte
Avand in vedere faptul ca Saturn este retrograd pe toata durata lunii mai, nu este recomandabil sa initiem noi proiecte sau sa semnam contracte de mare anvergura. Este mai bine sa nu riscam, deoarece o astfel de initiativa poate deveni un test major al existentei noastre. Saturn ne sugereaza sa stam linistiti, sa nu ne implicam in cine stie ce afaceri sau legaturi, pentru ca ar putea sa fie riscant, sa iasa adevarate razboaie. Cel mai bun lucru este sa gandim, sa ne facem planuri de viitor, pe care sa le punem in aplicare la momentul potrivit.
Ceea ce putem face este sa ne ocupam de contractele noastre mai vechi si, in domeniul afacerilor, sa acceptam doar ceea ce poate fi catalogat drept rutina (ceea ce nu implica riscuri).
Mai putem adauga aici faptul ca foarte multe planete se vor gasi in Berbec, deci ne vor indemna la actiune. Este recomandabil sa nu actionam manati de impulsivitate, ci sa ne pastram echilibrul si chibzuinta.
Luna mai pare sa fie o perioada de “nisipuri miscatoare”. Este preferabil sa evitam riscurile, chiar si pe acelea “calculate”.


Aspecte planetare
Aspecte planetare
1 - 2 mai: trigon Soare - Pluton, conjunctie Mercur - Venus, opozitie Mercur - Saturn, opozitie Venus - Saturn, conjunctie Marte - Jupiter
Daca ne uitam atent la aspectele interplanetare de la inceputul lunii mai, vedem ca iese in evidenta conjunctia Marte-Jupiter. Aceasta are loc in Berbec si functioneaza ca o bomba de energie. Este de asteptat sa ne simtim dornici de miscare, plini de creativitate, capabili sa infaptuim lucruri marete.

Totusi, este recomandabil sa fim cu ochii in patru, fiinca Berbecul furnizeaza o energie de tip primordial pe care trebuie s-o prelucram. Berbecul nu ofera si directia actiunilor noastre - aceasta o alegem noi. Cu alte cuvinte, trebuie sa fim atenti sa nu folosim energia care soseste spre noi pe filiera Marte-Jupiter, in scopuri egoiste si neproductive. De asemenea, trebuie sa fim atenti sa n-o irosim in van. Avem posibilitatea s-o utilizam pentru scopuri creative.
Vom fi probabil plini de ambitie si curaj. Inceputul lunii mai se anunta efervescent si productiv. Trigonul dintre Soare si Pluton contureaza si mai mult aceasta stare generala.
Mai departe, Venus se afla in opozitie cu Saturn. Este posibil sa ne aflam intr-o perioada de clarificare a relatiilor noastre. Putem intampina cateva blocaje sentimentale, menite sa testeze capacitatea noastra de a ne pastra autenticitatea. In aceste zile, cheia fericirii noastre se anunta a fi sinceritatea. Este posibil ca iubirea propriu-zisa sa se retraga intr-un plan secundar, insa vom putea pastra armonia daca vom exprima ceea ce simtim, in mod deschis si fara ostentatie.
Mercur la randul sau se afla in opozitie cu Saturn - ce-i drept, este vorba despre un aspect cu un orb larg. Este posibil sa intampinam dificultati in exprimarea verbala a gandurilor noastre. Putem avea blocaje neasteptate in ganduri, vorbire sau scris. Este recomandabil sa avem grija cum ne alegem cuvintele, fiindca ceilalti le pot asocia un alt inteles decat cel intentionat de noi.
Vestea buna este ca aproape pe tot parcursul lunii mai, Mercur si Venus vor fi conjuncte si vor pune umarul la realizarea unei atmosfere generale placute. Gandurile si sentimentele noastre se vor afla probabil in armonie.
Dinamism si autenticitate - iata cum se defineste inceputul lunii mai, din punct de vedere astral. Astrele ne ofera un substrat adecvat pentru realizari deosebite in vietile noastre.
3 mai: conjunctie Mercur - Venus, opozitie Venus - Saturn, conjunctie Marte - Jupiter
Incepand cu a treia zi din luna mai, putem avea mai multa liniste si armonie in vietile noastre. Se dizolva trigonul dintre Soare si Pluton, ceea ce poate insemna scaderea dinamismului general, dar totodata mai multa libertate, liniste si armonie.
In paralel, ramane de domeniul trecutului si opozitia dintre Mercur si Saturn. Este posibil sa simtim o usurare in ceea ce priveste formarea si exprimarea gandurilor. Totodata, este de asteptat sa putem comunica mai bine, mai fluent, mai expresiv.
4 - 6 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Marte - Jupiter
Incepand cu data de 4 mai, este de asteptat sa beneficiem deopotriva de mult dinamism si o deosebita armonie. Conjunctia Marte - Jupiter se afla inca in forta si ne ofera in continuare un plus de ambitie si curaj. Pe de alta parte, conjunctia Mercur-Venus vegheaza asupra directiei de utilizare a energiei oferite de cealalta conjunctie. Mercur si Venus isi vor uni fortele cu scopul de a conferi pozitivism si creativitate actiunilor noastre.
7 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Jupiter, conjunctie Marte - Jupiter
Mercur ajunge aproape de Jupiter si astfel cele doua planete incep sa formeze o conjunctie. Gandirea si toate tipurile de comunicare vor putea prinde mai multa forta. Vom putea constata probabil o largire a sferelor noastre de interes. Este posibil sa intelegem evenimentele lumii cu mai multa usurinta si sa percepem mai bine legaturile subtile dintre ele.
Structura noastra intelectuala va fi orientata mai mult spre sinteza, spre o perceptie in ansamblu, de tip integrator. Mintile noastre vor incerca sa cuprinda o arie larga de subiecte, dar totusi fara sa se piarda in imensitatea acestora. Gandirea va ramane probabil cat se poate de ordonata.
Este de asteptat ca relatiile interumane sa se imbunatateasca. Este probabil ca oamenii sa comunice mai sincer si mai profund. Ei vor tinde sa-si manifeste opinia intr-un mod deschis, dar totusi fara sa afecteze spiritul de diplomatie.
8 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Jupiter, conjunctie Venus - Jupiter, conjunctie Marte - Jupiter
De astazi si Venus se alatura conjunctiei Mercur-Jupiter. Daca pe cerul inceputului de luna mai exista o bomba energetica de tip “dinamism”, acum aceasta incepe sa se transforme intr-una de “iubire, intelepciune si comunicare”.
Conjunctia dintre Venus si Jupiter obisnuieste sa aduca fericire in sufletele noastre. Acest aspect contribuie la instaurarea unei atmosfere destinse si placute. Este de asteptat ca iubirea sa ocupe din nou pozitia pe care o merita, in vietile noastre. Este probabil ca oamenii sa impartaseasca sentimente frumoase, sa zambeasca din inima si sa fie plini de optimism. Aproximativ pana in ultimele zile ale lunii mai, vom beneficia de o armonie plina de efervescenta, in mai toate domeniile vietii.
9 - 11 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Jupiter, conjunctie Venus - Jupiter, sextil Marte - Neptun
Marte formeaza un sextil cu Neptun. Energiile acestor planete se combina greu, avand naturi foarte diferite. Colaborarea acestor doua planete alimenteaza de obicei creativitatea artistica. Energiile martiene se afla in plina verva si incet-incet vor pune umarul la trezirea rafinamentului artistic din interiorul fiecaruia dintre noi. Pe de alta parte, Neptun va incerca sa imblanzeasca marele aplomb al lui Marte, canalizandu-l spre scopuri benefice, prin fortele sale spirituale. Colaborarea acestor doua planete va contribui la starea generala de armonie, existenta in acest moment.
12 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Jupiter, conjunctie Venus - Jupiter, sextil Marte - Neptun, cuadratura Uranus - Pluton
Uranus incepe sa formeze o cuadratura cu Pluton. Este posibil sa se instaureze o stare generala de irascibilitate si nerabdare. Oamenii vor fi invadati probabil de sentimente de nemultumire, in sensul ca va iesi la iveala aproximativ tot ceea ce este de schimbat in viata de zi cu zi. Vor iesi in evidenta dorintele de a imbunatati lumea, de a scapa de metehne si de a instaura un stil de viata mai sanatos. Ceea ce este cel mai important: mai mult ca probabil vom constata ca noi insine suntem capabili de mult mai multe decat am reusit in trecut. Acest sentiment poate aparea ca un blocaj de natura psihica, insa este preferabil sa-l percepem ca fiind un catalizator al evolutiei personale.
Aceasta cuadratura fiind trasata intre planete grele si peste doua semne cardinale, este de asteptat sa efectuam o “cernere” a vietii noastre: este vorba despre ideea de a ne debarasa de activitatile lipsite de fruct si continut, de a ne concentra mai mult pe cele cu adevarat importante. Totusi, este preferabil sa nu ridicam stacheta intr-un punct prea inalt, ca sa nu ne epuizam prea repede.
Pe de alta parte, slabirea lui Pluton prin aceasta cuadratura poate insemna exacerbarea nevoii de autoritate. Este posibil sa asistam la incercari ale puterii (la toate nivelele) de a se impune, mai mult decat este necesar. Vom asista probabil la “zdranganitul scaunelor care se clatina” si la incercari disperate ale proprietarilor pentru a-si mentine pozitia.
Uranus, beneficiind pe de o parte de energia si impulsivitatea Berbecului, iar pe de alta parte fiind fortat de catre Pluton, va genera probabil schimbari importante in viata societatii, in organizarea politica si economica a lumii.
13 - 14 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Jupiter, conjunctie Venus - Jupiter, sextil Marte - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Pluton primeste o alta cuadratura, de aceasta data de la Saturn. Cele doua planete grele vor insista sa fim corecti cu toata lumea si severi cu noi insine. Este vorba despre planetele karmei, ele insistand prin acest aspect dinamic sa actionam intocmai si numaidecat. Saturn si Pluton ne indeamna sa scapam de neajunsurile din propria noastra fiinta. Natura celor doua planete ne conduce spre concretizare. Este de asteptat sa evoluam cel mai mult prin contactul cu planul fizic. Necesitatea de a indeplini sarcinile noastre de zi cu zi, ne va slefui cel mai eficient.
Este posibil sa fim nevoiti sa aruncam “balastul”: sa eliminam tot ceea ce nu ne este necesar cu adevarat. Poate fi vorba aici despre activitati, obiecte, relatii, imaginea de sine - aproximativ tot ceea ce hraneste ego-ul nostru si dauneaza Eului nemuritor.
“Fiti perfecti, precum Tatal vostru din Ceruri este perfect!” - va fi probabil cel mai important moto al urmatoarelor cateva saptamani. Conform naturii celor doua planete, este de asteptat sa manifestam multa responsabilitate fata de noi insine, fata de toti ceilalti si fata de evolutia planetei noastre.
Aceasta cuadratura poate fi numita si “aspectul anti-coruptie”, promitand ca va actiona ca o matura impotriva tuturor imperfectiunilor, deopotriva la nivelul societatii si la cel al individului.
Perioada de aproximativ doua luni de zile care urmeaza se anunta a fi o cura de insanatosire globala. Aceasta nu se anunta a fi usoara: va trebui, foarte probabil, sa depunem eforturi mai mult sau mai puin consistente. Dar, in aceasta vara ne vom putea bucura de roadele straduintelor noastre…
15 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Jupiter, sextil Mercur - Neptun, conjunctie Venus - Jupiter, sextil Venus - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
La mijlocul lunii mai, Marte iese din sextilul alcatuit cu Neptun, locul sau fiind luat de catre tandemul Mercur - Venus.
Sextilul dintre Mercur si Neptun poate avea efecte indeosebi in sectorul artei si al vietii spirituale. Colaborarea acestor doua planete tinde sa fluidizeze gandirea, sa imbogateasca fantezia si sa dea culoare comunicarii de orice tip. Intuitia poate deveni mai precisa. Acest sextil va putea fi utilizat mai mult in viata personala, avand in vedere faptul ca inlesneste comunicarea structurilor noastre inferioare cu cele superioare.
Pe baza sextilul Venus-Neptun vom avea sansa transcenderii sentimentelor noastre in planuri superioare. Este de asteptat sa simtim in interiorul nostru niste energii foarte placute. In masura in care vom putea ramane conectati la vibratia lor, aceste stari elevate pot fi aproape permanente.
16 - 17 mai: conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Marte, sextil Mercur - Neptun, conjunctie Venus - Marte, sextil Venus - Neptun, trigon Marte - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
La inceputul acestei noi saptamani, se formeaza un trigon intre Marte si Pluton. Vom dispune probabil de mai mult curaj, ambitie si combativitate. Vom beneficia posibil de multa energie pe care o vom investi probabil in munca, avand in vedere faptul ca cele doua planete se afla in semne de pamant (Taur si Capricorn). Trigonul Marte - Pluton are tendinta de a accelera evenimentele, astfel proiectele initiate mai demult vor avea mai multe sanse de a fi duse la bun sfarsit.
Ideile noastre se vor putea contura mai usor in practica. Inzestrati cu mai multa incredere in sine, in urmatoarele zile ne vom putea apropia binisor de scopurile noastre concrete.
In acelasi timp, tandemul Mercur-Venus ajunge in conjunctie cu Marte. Vom avea deci o tripla conjunctie in Taur, ceea ce va oferi un ajutor consistent relationarilor de orice tip. Este de asteptat sa comunicam foarte bine si eficient. Marte va energiza intelectul nostru (Mercur), deci este probabil sa avem idei bune si foarte bune. Avand in vedere prezenta planetelor implicate intr-o zodie de pamant (Taur), acestea vor viza in special planul fizic, cautand solutii viabile pentru problemele noastre de zi cu zi. Pornind de la perseverenta si stabilitatea Taurului, este de asteptat sa avem idei realizabile in practica si sa le ducem la bun sfarsit. Gandurile noastre se vor forma probabil cu usurinta, vor fi coerente si puternice.
Si planul sentimental promite sa ia un avant si sa castige in stabilitate, pe urma conjunctiei dintre Venus si Marte. Atat relatiile de iubire, cat si parteneriatele existente vor tinde sa evolueze spre bine. Este de asteptat sa traim natural si armonios.
18 mai: cuadratura Soare - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Marte, sextil Mercur - Neptun, conjunctie Venus - Marte, sextil Venus - Neptun, trigon Marte - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Soarele incepe sa formeze o cuadratura cu Neptun. Putem fi transpusi intr-o lume a viselor, putem avea dificultati in a deosebi realitatea de iluziile noastre. Poate aparea tendinta de a fugi de responsabilitati, de a arunca vina pe altii. Neptun poate crea o atmosfera de ceata, in care putem avea dificultati de a observa evenimentele vietii cu suficienta claritate. Asimilarea informatiilor si luarea deciziilor corecte pot constitui sarcini dificile.
Este posibil sa intampinam niste dificultati si in viata sentimentala.
19 - 22 mai: cuadratura Soare - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Marte, trigon Mercur - Pluton, conjunctie Venus - Marte, trigon Venus - Pluton, trigon Marte - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Tandemul Mercur-Venus inainteaza in Taur si formeaza cate un trigon cu Pluton. Acest dublu trigon subliniaza ceea ce tripla conjunctie dintre Marte, Mercur si Venus a stabilit deja: buna functionare a intelectului si armonia relatiilor. Este posibil ca sentimentele noastre sa castige si mai mult in forta si armonie. In acelasi timp, gandurile noastre vor tinde de asemenea sa prinda mai multa forta. Vom fi probabil foarte concentrati dar in acelasi timp vom fi cu zambetul pe buze.
23 - 24 mai: sextil Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Marte, trigon Mercur - Pluton, conjunctie Venus - Marte, trigon Venus - Pluton, trigon Marte - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
La inceputul acestei saptamani, Uranus incepe sa colaboreze cu Soarele, printr-un sextil. Conform naturii sale si beneficiind de ajutorul energetic al Soarelui, este de asteptat ca Uranus sa ne umple de spiritul libertatii desavarsite. Vom beneficia probabil de o intuitie prompta si precisa, deopotriva in domeniul tehnic si in cel sufletesc. Este posibil sa putem intrezari mai bine posibilitatile prin care vom putea accede spre viitor. Este de asteptat ca oamenii sa devina mai deschisi si sa-si arate latura originala.
25 - 27 mai: sextil Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Mercur - Marte, conjunctie Venus - Marte, trigon Venus - Pluton, trigon Marte - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Mercur si Venus se deplaseaza rapid, in stilul lor caracteristic si pierd contactul cu Pluton. Energizarea intelectului slabeste. Datorita conjunctiei dintre Venus si Marte inca in vigoare, centrul de greutate al vietii tinde sa se mute spre planul sentimental si artistic. Este posibil sa simtim nevoia de a sarbatori, de a petrece mai mult timp cu prietenii nostri.
28 - 31 mai: trigon Soare - Saturn, conjunctie Venus - Marte, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Spre sfarsitul lunii, ecuatia astrala se simplifica. Multe dintre aspectele interplanetare se dizolva. Se infiripa insa unul nou, trigonul dintre Soare si Saturn. Este probabil ca principala sursa din care extragem fericirea noastra zilnica sa fie munca si creativitatea. Soarele va asigura energia si entuziasmul necesar pentru ca munca (rutina zilnica) sa poata fi traita ca o experienta spirituala, capabila sa ne incante sufletul. Este de asteptat ca in interiorul nostru sa se nasca nevoia de a fi utili. Probabil vom lucra metodic si sistematic, dand dovada de rabdare si chibzuinta. Vom adopta poate o atitudine de incredere si seriozitate.
Este de asteptat sa ne simtim responsabili pentru tot ceea ce ne inconjoara: pentru evolutia noastra si a celorlalti, pentru starea planetei noastre si pentru microcosmosul in care traim.


nete retrograde in mai 2011
Planete retrograde
Planete retrograde
Saturn se afla in miscare retrograda pe toata durata lunii mai. Asadar, aceasta planeta ne va sugera sa stam linistiti, sa nu ne implicam in cine stie ce afaceri sau legaturi, pentru ca ar putea sa fie riscant, sa iasa adevarate razboaie. Cel mai bun lucru este sa gandim, sa ne facem planuri de viitor, pe care sa le punem in aplicare la momentul potrivit.
Pluton este retrograd pe toata durata lunii mai. Pot aparea conflicte generate de lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Sa nu ne miram daca ideile de afaceri nu merg decat daca sunt mai mult pe fond altruist si… mai mult gratuit.

sursa:astrotext