duminică, 17 aprilie 2011

Pasul Fortunei, 17 - 23 aprilie: Se anunţă evenimente răsunătoare

Perioada cuprinsă între 17 şi 23 aprilie este marcată de destul de multe aspecte astrale, chiar dacă pe fond nu se petrec nişte evenimente răsunătoare, unele care să schimbe cu totul datele unei hărţi astrale suficient de spectaculoase şi până acum.Pe 20 aprilie Soarele intră în semnul Taurului. Acest eveniment are loc la sfârşitul zilei de 20 aprilie, în preajma orelor 23.00, ora României. Începând cu acest moment, Soarele intră în primul semn de pământ al zodiacului şi aduce multă temperanţă, stabilitate, pragmatism, bunsimţ, logică şi o anume capacitate nu atât de detaşare de evenimente, cât mai ales o capacitate de a îndura, de a suporta o serie de provocări, de a răbda o serie de secvenţe care pot să lezeze sau care pot să pună la încercare o rezistenţă fizică, nervoasă sau chiar temperamentală.

Semnul Taurului este feminin, nocturn şi aduce pentru foarte multă lume o anume senzaţie de înnoire, de învigoare sau de recăpătare a unor forţe risipite de-a lungul iernii în tot felul de convulsii. În ziua de 21 aprilie, dimineaţa, planeta Venus intră şi ea tot în semnul Taurului. Mai precis, intră chiar în zodia pe care o patronează. După cum bine ştiţi, Venus este guvernatoarea celor care s-au născut în zodia Taurului.

Îşi regăseşte întreaga vibraţie şi întreaga vocaţie benefică, astfel încât planeta Venus poate să aducă spor, şansă, noroc, o anume bunăstare materială sau o anume stare bună trupească sau psihică, mentală, intelectuală, afectivă ori chiar senzuală. Nu odată planeta Venus în Taur se asociază cu plăcerile culinare, cu plăcerile muzicale sau cu o serie de plăceri ale simţurilor, cele tactile, cele vizuale asu cele auditive.

Este un semn al aromoniei şi, chiar dacă nu suntem într-un plan filozofic, într-un plan estetic superior, suntem totuşi într-un plan al artisticului, al armoniei, al eleganţei şi chiar al graţiei. Suntem, totuşi, pe tărâmul unei planete care a inspirat atât de multe ipostaze în care feminitatea îşi găseşte întreaga frumuseţe, toată splendoarea, toată esenţa şi toată logica de a fi. Acestea sunt evenimentele din punct de vedere astronomic importante pentru răstimpul pe care îl vom străbate.

În ziua de 18 aprilie se produce un eveniment pe care dumneavoastră deja îl ştiţi, îl anticipaţi, este vorba de momentul de Lună plină. Este Luna plină a balanţelor. Aspectul se construieşte cu Soare la 27 de grade şi 44 de minute în Berbec şi Lună la 27 de grade şi, evident 44 de minute Balanţă. Îi marchează şi pe cei născuţi în semnul Berbecului, dar, cu deosebire, pe cei născuţi în zodia Balanţei, şi când va veni rândul lor în analiza detaliată vom vorbi mai pe larg despre semnificaţia acestui moment.

Să reţinem că în asamblu este vorba de o încheiere a etapei pe care noi o trăim de câteva săptămâni, în asociere cu semnul Berbecului. Întreaga săptămână rămân cinci planete în zodia Berbecului şi, împreună cu Luna neagră, se alcătuiesc şase ipostaze astrale, păstrându-se aceeaşi încărcătură, aceeaşi valoare esenţială legată de un semn de foc masculin, milităros sau agresiv, dictatorial uneori şi imperativ aproape întotdeauna.

Încă nu am epuizat tot ceea ce se poate trăi pe o vibraţie de tip Berbec pentru că, deşi Soarele va intra în zodia Taurului, la sfârşitul lunii aprilie, într-o anume dinamică astrală, într-o anume logică a mecanicii cereşti, se vor regrupa, iarăşi, şase planete în Berbec, cu Lună neagră şapte, astfel încât în primele zile ale lunii mai vom reveni la ceea ce am trăit în primele zile ale lunii aprilie, adică o încărcătură uriaşă pe acelaşi semn.

Nu dispare decât Soarele din acest peisaj, el intrând într-un alt tip de scenografie astrală. Ziua de 18 aprilie mai are câteva caracteristici. Uranus face o conjuncţie la grad perfect cu Lună neagră, ceea ce nu este un lucru de bun augur. Poate să aducă tot felul de evenimente neprevăzute, de accidente, sau poate precipita cursul unor situaţii care aveau nevoie de alt ritm, de altă cadenţă sau de alt răstimp pentru a se dezvolta, maturiza şi finaliza. Lucrurile se precipită alterând natura şi chiar sfârşitul unor demersuri.

În ultima zi a răstimpului pe care îl analizăm, adică în ziua de 23 aprilie, planeta Venus face o conjuncţie cu Lună neagră la grad perfect, ceea ce ar putea să însemne un ghinion tăiat de o portiţă salvatoare sau, invers, de un noroc tăiat în ultima clipă de o fracţiune de ghinion. Depinde de horoscopul fiecăruia în momentul naşterii, cum se poate valorifica şi traduce în viaţă acest context dublu din punct de vedere astral. Tot pe 23 aprilie planeta Mercur revine la mişcarea directă, ceea ce reprezintă un element bun, salvator, dar, din păcate, nu este caracteristica întregii săptămâni, ci doar a celei care va urma, adică a răstimpului de după 24 aprilie.

O stea pentru fiecare

Sunt destul de multe stele fixe care aspectează planetele săptămâna viitoare. Antares, Mirah, Scheat, Alpheratz, Facies, Deneb Adige, Fomalhaut şi Aculeus, iată un mănunchi de stele fixe care crează un potenţial bun, poate chiar mai bun decât îl crează planetele.

L-aş defini chiar un element de compensare. Ceea ce vine dinspre stele nu este puţin lucru, întreaga vibraţie, toată semnificaţia şi echilibrul energetic cosmic care se crează printr-o relaţie subtilă între planete şi stele fixe, reuşeşte să dea acestui moment astral o coloratură aparte. Antares aduce un potenţial bun interesant, chiar dacă pe răstimpuri scurte, care ne îndreaptă spre succes. Mirah ne apropie maimult de armonie şi receptivitate, Scheat aduce împreună cu planeta Venus un spor de intelectualitate sau un anume rafinament în gândire, Alpheratz, împreună cu Marte în Berbec, aduce libertate de mişcare sau o anume iniţiativă menită să ne facă mai verticali, mai maturi, mai decişi, mai fără oscilaţii, fără dubii în opţiuni şi mai sinceri în exprimarea verbală.

Facies, împreună cu Pluton, reprezintă un element care nu este nou, şi anume o postură de victimizare, dar, din fericire, în această săptămână această combinaţie îşi trăieşte ultimele ipostaze. Din acest moment Pluton va merge destul de repede, astfel încât se va îndepărta de această stea fixă pentru totdeauna. Deneb Adigee şi Fomalhaut îl aspectează în continuare pe Chiron. Am vorbit mult săptămâna trecută despre extraordinara semnificaţie, despre valoarea cu totul şi cu totul specială a stelei fixe regale Fomalhaut, care aduce succes prin nobile idealuri, o anume vocaţie a înălţării spirituale care se poate manifesta printr-un mesaj de o deosebită valoare într-un plan medical, într-un plan terapeutic sau în planul vindecării spirituale prin vocaţie chironiană.

Aculeus ne face mai puternică şi le dă, mai ales Săgetătorilor, un anume scop în viaţă. Sensul, ţelul, misiunea lor, acum, este să tacă şi să îndure nu neapărat nişte mari necazuri, dar nişte situaţii complicate care îi dor, îi ustură sau, la limită, îi enervează, dar dacă vor reuşi să aibă înţelepciunea să depăşească acest moment ei se vor apropia cu fiecare zi câte un pas de un drum care apoi le va fi cu adevărat neted.

Asteroizii de lângă noi

Trei dintre cei mai importanţi asteroizi cu care operăm noi în această analiză astrologică schimbă semnul zodiacal. Doi dintre ei nu-l schimbă însă deloc bine. Bachus intră în Peşti şi este una dintre cele mai alunecoase ipostaze. Înclină spre exces, spre beţie, spre lipsă de măsură. Nu împinge şi înspre violenţă, ceea ce măcar este un lucru bun. Totuşi, excesul de drog care se poate traduce prin mâncare în exces, alcool în exces, medicamente în exces, somnifere în exces, toate acestea ţin de o anume dorinţă lăuntrică de uitare. Unii dintre cei care se vor deda unor excese de acest fel sunt mai sensibili în faţa acestui tranzit pe care asteroidul li-l induce.

Ei vor să se distanţeze astfel de o supărare, de un necaz, de o traumă psihică ori să-şi înnece amarul şi, mai ales, vor să se anastezieze. Armonia intră în Berbec şi e de la sine înţeles că nu are cum să-şi găsească un semn zodiacal pe pămăsură. Totul este răsturnat, abrupt şi numai de armonie nu poate fi vorba. Ba, dimpotrivă, se poate vorbi chiar de o stricare a armoniei, de o anume izolare a unor principii care ar trebui să funcţioneze calm, neted şi frumos. Singura modificare interesantă de statut zodiacal o aduce Sculapia, care intră în Vărsător. Astfel, noi putem să tragem de aici o anume concluzie, că din punct de vedere medical şi terapeutic vor fi mai indicate sau vor funcţiona mai bine, vor avea o altă acoperire, un alt răsunet şi o altă eficienţă asupra organismului uman o serie de terapii care lucrează cu raze, cu unde, cu vibraţii, cu tehnologie modernă.

Banii sau viaţa!

Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare săptămâna viitoare aduce un prag foarte-foarte important de trecere. Este un prag ce pune pentru prima dată în acest an 2011 în atenţia tuturor, într-un chip vizibil şi fără putinţă de a mai fi ignorat sau persiflat ori minimalizat, ori distorsionat ca percepţie o realitate.

Şi anume că, între nişte cadre şi nişte structuri tradiţionale şi o dorinţă de progres şi de nou nu există pentru moment niciun fel de cale de împăcare. Pune pe tapet noţiunea unui conflict iremediabil între stil şi metodă, între scop şi cale de soluţionare, între fel de acţiune şi consecinţă. Numeroasele planete din Berbec vorbesc despre demersuri puternice, iniţiative dintre cele mai şocante sau dintre cele mai vitale, necesare, dar şi dintre cele mai lezante. Dacă până acum lucrurile nu au fost foarte clare, la nivelul percepţiei colective de acum încolo vor fi.

Chiar şi cei care nu sunt obişnuiţi să opereze judecăţi de valoare cu instrumente complicate, cei care reacţionează simplu, frust, direct la câte o măsură economică sau legislativă vor fi în stare să tragă nişte concluzii. Prima concluzie este că nu toate structurile care au fost dislocate trebuiau sacrificate.

Al doilea este un lucru care iarăşi ţine de evidenţă, şi anume că nu tot ceea ce este al trecutului este în egală măsură un eşafodaj bun pentru o construcţie nouă. al treilea lucru este că o construcţie nouă are nevoie de propria logică şi de propriul scop. Să se ştie la ce foloseşte şi în felul acesta se va găsi şi metoda prin care să se găsească materialele şi planul necesar construcţiei. Al patrulea lucru este tipul de acţiune, cu ce preţ, cu ce sacrificiu şi cu ce victime.

A cincea concluzie este legată de lideri. Şi dacă avem de-a face cu un semn marţian şi cu atât de multe planete este clar că este vorba de foarte mulţi tineri, de foarte multe persoane entuziaste, debordande, excesive şi, implicit, fiinţe care mai şi greşesc. Şi de aici o anume contradicţie cu cei maturi sau în vârstă, cu cei cu experienţă pe principiul „cine nu are bătrâni să-i cumpere”. Două ipostaze care se confruntă dureros pentru toate societăţile la ora actuală. Apoi este vorba de o chestiune de mentalitate care reprezintă un alt adevăr „Ce facem cu trecutul? Îl aruncăm la gunoi.

Ce facem cu prezentul în numele viitorului? Îl acceptăm aşa cu toate erorile deja afişate?”. Întrebarea nu este retorică, ci este chiar o chestiune de principiu, ea se manifestă în foarte multe colocvii internaţionale ale unor board-uri de bănci şi de instituţii de prim rang naţional şi internaţional. Această chestiune, metoda, scopul, cauza, preţul şi oamenii reprezintă elementele fundamentale ale unei crize economice care este trăită la ora actuală pe plan mondial sau european în chip diferit, dar nu se poate spune că sunt locuri în care această dureroasă etapă a fost depăşită în totalitate.

Urme, semne ale unei economii în covalescenţă există chiar şi la nivelul ţărilor dezvoltate, chiar şi al celor despre care se spune în tot felul de statistici şi documente oficiale că au depăşit criza. Sunt altele care trăiesc în criză şi abia au intrat, sunt altele care se luptă să iasă dintre hăţiş care reprezintă pentru ele elementul cel mai complicat, nu economia în sine, cât stilul şi metoda le omoară. În acest fel se poate vorbi şi de structuri naţionale sau de economii, sau de secvenţe ale unor economii care sunt încă în plină criză şi, printr-un fel paradoxal, încă nici nu au aflat că sunt în criză. Se tot uită în stânga şi în dreapta şi se întreabă „Oare noi am ieşit din criză?”.

Acest tip de lipsă de luciditate şi de lipsă de adecvare la realitate ţine de o experienţă strâmbă sau neîmpărtăşită. Cei care au experienţă nu o împărtăşesc, cei care nu au experienţă nu au chef de modelul altora. Ceea ce se va întâmpla în preajma datei de 18 aprilie este acutizarea acestui conflict dar şi mai ales incapacitatea menţinerii unui dialog. Să nu credeţi că este puţin lucru, Marte la 12 grade Berbec şi Saturn la 12 grade Balanţă, şi acela retrograd, pe fondul unui moment în care vine şi Luna şi răscoleşte tot ceea ce am spus noi până acum la nivelul unor concluzii care sunt suficiente să motiveze o revoluţie sau să motiveze o răsturnare profundă de atitudine.

Undeva există oameni care se nasc şi se călesc, se maturizează, este adevărat cam repede şi cam dureros, în acest foc al luptei. Aceştia vor fi viitorii gânditori, creatori, coordonatori, lideri de opinie sau lideri într-un plan financiar. Este vremea unor persoane puternice care n-au apărut încă, este momentul celor care la lumina acestui uriaş foc, dar din păcate nu de tabără, este o pârjolire colectivă şi generală, reuşesc să se extragă. Sunt două tipuri de ieşiri după ce treci prin foc, fie ca salamandră – nu te atinge flacăra pentru că ieşi prea rece, fie ca pasărea Phoenix şi atunci ai vocaţia renaşterii din cenuşă. Unde şade România, cum este economia ţării noastre? E de tip salamandră, e de tip pasăre Phoenix? Cine ştie. Sau, chiar dacă se ştie acum în această etapă este încă prematur să ne exprimăm. Mai există un moment prin care trebuie să trecem, este legat de primele zile ale lunii mai. Acum doar trebuie să privim focul.
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu