luni, 11 aprilie 2011

Pasul Fortunei 10-16 Aprilie 2011: O săptămână cu uriaşă încărcătură cosmică

Săptămâna cuprinsă între 10 şi 16 aprilie rămâne la fel de provocatoare ca şi săptămâna care tocmai s-a încheiat.
Ne vom scălda în aceleaşi efluvii astrale şi vom trăi aceleaşi provocări. S-ar putea să nu răspundem în acelaşi fel, fie pentru că deja ne-am obişnuit, fie pentru că deja ne-am fript. Şi, atunci avem mai multă înţelepciune, mai multă prudenţă, ori altă metodă de abordare a acestui moment atât de solicitant.

Diferenţa specifică între săptămâna care a trecut şi cea care urmează să se desfăşoare dă Luna în tranzitul ei de la Rac la Balanţă. Nu sunt evenimente noi, nu sunt schimbări de poziţie planetară şi, în mare, aşa cum spuneam adineauri, principala provocare vine de la clusterul de planete din semnul Berbecului.

Sunt cinci planete, împreună cu Luna neagră care este o poziţie fictivă, dar care are greutatea şi rostul unei adevărate planete, rămân, deci, în continuare şase ipostaze care vorbesc despre o zodie supraîncărcată, obosită sau despre a 12-a parte din zodiac ce ne revine fiecăruia dintre noi, care este grad de un conţinut plin de căldură, de foc şi de foarte multă masculinitate. De aici senzaţia pentru oamenii mai slabi, mai blânzi, mai timizi, că toată lumea are ceva cu ei, că lumea, însăşi universul, cosmosul, s-au răzvrătit împotriva lor şi altă treabă nu ar avea decât să îi supure pe aceştia.

Sunt oamenii care dau înapoi în faţa provocărilor, care nu se regrupează repede, care nu conştientiează nici valoarea, nici impactul şi nici consecinţele unui comportament retractil. Se lasă prea repede înfrânţi, se consideră gata învinşi într-o bătălie pe care, evident, nici nu au dat-o. Reuşesc să rămână la suprafaţă cei care se analizează, se redresează, ori evaluează corect tot ceea ce reprezintă din punctul de vedere al astrelor un joc deloc secund. Poetul putea să spună joc secund unor adevăruri sublime sau unor realităţi transcedentale.

Omul însă, de fiecare zi în pragmatismul lui, nu are nicicum, nu are nici dreptul să considere, acesta fiind un joc secund, adică o realitate de care se poate dispensa, o realitate care ţine de o filozofie a vieţii care nu-i umple buzunarele şi nu contribuie la fericirea lui. Omul, în viaţa lui de fiecare zi, în pragmatismul lui, se referă la un anume fel esenţial de a înţelege şi de a reacţiona şi de foarte multe ori înţelege informaţia astrologică ca pe un fel de spovedanie, alteori ca un fel de predică ori care pe un fel de nevoie a cuiva de a se exprima mai pedagogic şi mai autoritar decât s-ar cădea. Dă poveţe, aruncă avertismente, lansează tot felul de ipoteze care-i sperie pe unii şi pe alţii.

Acesta nu este un astrolog, acesta este un personaj fie răstălmăcit, fie prost înţeles, fie este vorba de o persoană care nu şi-a găsit încă echilibrul şi tonalitatea. Foarte multe persoane dau înapoi în faţa unei informaţii care dinspre austrologie nu vine înotdeauna îmbrăcată în roz şi ambalată în celofan şi funde. Alţii, dimpotrivă, caută esenţa. Unde este locul, unde este rostul şi câtă este eficienţa celui care trebuie să transmită o informaţie nu întotdeauna şi nu tocmai plăcută.

Iată şi situaţia acestei săptămâni care vine cu un greu specific, un greu care este pe de o parte existenţial, este o uriaşă încărcătură cosmică, dar este şi o mare provocare pentru astrolog. El trebuie să descifreze un mănunchi de evenimente dintr-o categorie uriaşă de fapte posibile. Nu toate sunt vesele şi de aceea nu întotdeauna astrologul însuşi este vesel. Sunt două minute dedicate şi celui care de fiecare dată încearcă să se pună în ipostaza câte unei persoane născute într-o zodie şi să-i descifreze un posibil demers mai bun, mai corect, mai uşor, mai firesc sau mai intuitiv.

În întâlnirile noastre este şi firesc să ne adresăm dumneavroastră, să ne gândim la dumneavroastră să fiţi în prim-plan. Iată acum, pentru că tocmai a trecut şi Ziua astrologiei, am dedicat două minute ingratitudinii cu care uneori este privit şi primit un astrolog sau poziţiei ingrate pe care o are astrologul, o poziţie liber asumată, aceea de a nu fi întotdeauna vestitorul cel un şi vesel. Dimpotrivă, va fi cel care aduce şi veşti triste sau alarmante. Trecând peste această poetică a astrologiei, să ne întoarcem la evenimente noastre de fiecare zi şi să rostim în continuare câteva adevăruri care vin în completarea celor pe care le-am rostit săptămâna trecută.

Aşa cum vă spuneam, şi acum 7-8 zile, aceste evenimente care se produc într-o relaţie strânsă cu Casa Berbecului nu fac decât să creeze premizele unei evoluţii, fie pe termen foarte scurt, aproximativ o lună, fie pe un termen mediu de un an, fie pe un termen mediu mai lung de şapte ani sau chiar de mai mult timp. Depinde şi ce semn zodiacal e fiecare dintre cei care se implică în acest joc al astrelor.

Rămâne foarte importantă încărcătura de planete, unele mai bune, unele mai rele, cu asocieri mai puţin fericite sau chiar profund dizarmonice. Este situaţia cu care ne confruntăm în această săptămână pe axa Berbec-Balanţă, unde Marte primeşte direct, bărbăteşte dacă vreţi, în piept loviturile lui Saturn. Un Saturn retrograd, un Saturn complicat, un Saturn care în Balanţă fiind în exaltare reuşeşte să scoată la iveală lucrurile proaste, foarte proaste, sau carenţele de structură.

Fiind vorba de un Marte în domiciliu în Berbec şi de un Saturn în exaltare, ar trebui subliniat sau explicat, pentru cei care nu ştiu astrologie, este una dintre cele mai dure încercări. Marte şi Saturn se mai întâlnesc de-a lungul timpului pe axe diferite, dar aceasta este una foarte complicată, pentru că este, evident, singura situaţie în care Saturn este în exaltare şi tot singura situaţie în care Marte este în domiciliu.

Când Marte este în domiciliu nocturn în Scorpion nu mai poate fi vorba de o întâlnire, logic, cu un Saturn în Balanţă. Şi atunci avem de-a face iarăşi cu un aspect unicat, drastic, care ne trimite cu gândul la evenimente exterioare de maximă importanţă, care ţintesc nu atât liderii în mod special, deşi, dacă ne gândim la evenimentele care se petrec acum în lume avem de-a face cu o anume răsturnare a ordinii politice prin contestarea liderilor. De fapt este o relaţie mai prost înţeleasă sau mascată de un anume fel pe care îl pot considera de la un punct şi până la un punct nejustificat, vicios ori deformat, şi anume acela de a abate atenţia de pe chestiunile de fond ale unei societăţi, ale unui popor pe problema unui lider.

Obervăm că acum liderii sunt în prim-plan. Cel puţin, într-o lume a Orientului sau în ţările africane, nord-africane, unde axistă foarte multă dizidenţă şi distorsiune publică, liderii sunt cei contestaţi, li se cere demisia, li se doreşte puterea sau se cere, metaforic vorbind capul lor, ca un fel de pedeapsă. Ideea chiar de pedeapsă, de judecată a poporului sau de judecată a unui tribunal ad-hoc în numele unor restructurări puternice, existenţiale, sociale, militare, politice sau religioase, este o chestiune care ţine de ordinea zilei, o vedem prezentă în toate buletinele de şi are o deplină concordanţă şi justificare chiar şi cu evenimentele astrologice.

De aceea, pe această direcţie s-ar putea ca un anumit... al structurilor mari... adică ruginite, adică inactuale, care nu mai sunt bune pentru menţinerea puterii sau pentru o dezvoltare cât de cât logică şi armonioasă. Restructurările sunt foarte puternice. Într-un astfel de context Mercur nu ajută. Este retrograd din Berbec, duce precipitare de idei, instabilite în gânduri, incapacitate de a găsi o formulă... gândul pripit de insuficienta meditaţie şi finisare, fie a expresiei, fie a conţinutului. Ba fiind retrograd, mai favorizează şi tot felul de greşeli, eroarea umană fiind una dintre cele mai clasice ipostaze, dar mai există şi erori care vin dintr-o proastă evaluare a situaţiei.

Şi atunci, uneori, oamenii greşesc pentru că nu sunt atenţi, alteori greşesc pentru că nu sunt pregătiţi sau nu sunt suficient de atenţi la întreaga bogăţie de semne, simboluri, semnificaţii şi avertismente ale realităţii, le ignoră pe unele, le hipertrofiază pe altele şi distorsionează realitatea. Iată, în felul acesta comunicarea nu mai este posibilă. Cum toate planetele au câte ceva în plus faţă de alte dăţi, de exemplu Saturn e retrograd şi este în... domiciliu şi atacat de Saturn, Mercur este retrograd, iar ca să fie tabloul complet Uranus la două grade Berbec, întreaga săptămână, primeşte rezonanţa întristătoare profund gravă a Lunii negre tot la două grade Berbec.

O combinaţie nu neapărat între doi malefici, cât o maleficiere a unui Uranus care aduce evenimente bruşte neplăcute, surprize, situaţii nefaste, complicaţii nebănuite. Jupiter merge repede, am spune că traversează semnul Berbecului într-un adevărată cavalcadă şi Soarele se va pregăti să iasă din semnul Berbecului, aflându-se în ziua de 16 aprilie, ultimul moment al reperului nostru săptămânal de analiză, se va găsi deci la 26 de grade Berbec.

Încă puţin şi vom intra în zodia Taurului. Şi planeta Venus străbate foarte-foarte repede, din păcate, zodia Peştilor. Şi ea se află tot în exaltare, altă exaltare, altă semnificaţie. Aici sunt amestecate şi cele bune şi cele rele, şi cele frumoase cu cele vicioase sau periculoase. Spuneam mai demult că intrarea planetei Venus le priveşte mai ales pe femei sau dă o anume tendinţă feminizantă bărbaţilor care pot să fie tentaţi de tot felul de stări, trăiri şi ipostaze care ţin mai ales de latura feminină din structura lor.

După cum bine ştiţi, toţi suntem alcătuiţi dintr-o natură duală. Avem o parte masculină şi feminină, fiecare dintre noi indiferent de sex. Uneori, la naştere, această despărţire nu este foarte categorică. Omul trupeşte nu e vinovat, sufleteşte suferă pentru că nu ştie în ce parte să se îndrepte. Până la urmă, după o anume dramă, reuşeşte să-şi identifice natura fundamentală. Dar asta nu înseamnă că nu se rupe definitiv de latura complementară. Să nu ne negăm atunci, dacă suntem femei, latura masculină din noi şi să nu nege bărbaţii latura feminină din ei. Nu-i nimic nici grav, nici morbid, nici inutil, nici stupid. Este o necesitate universală.

Concentrarea mare de planete din semnul Berbecului, care vorbeşte despre un exces uriaş de masculinitate, le pune în criză pe femei şi doar aparent îi favorizează pe bărbaţi. Pe unii bărbaci îi face brutali, absurzi, lacomi, egoişti, impetuoşi sau violenţă. Pe femei le face nerăbdătoare, agresive sau intolerante.

Cu tot felul de torsiuni sufleteşti multe dintre femei, mai ales cele nerealizate social, public sau personal, vor neapărat acum, săptămâna asta, să-şi ia revanşa. Şi, iertaţi-mi expresia, calcă numai în străchini, spun prostii, fac năsărâmbe, se duc unde nu trebuie, se compromit, încearcă să-şi schimbe viaţa în felul cel mai puţin inspirat cu putinţă.. unele recurg la gesturi mărunte şi iremediabil, cum ar fi de exemplu să schimbe coafura, să se tundă scurt, să nu le vină bine, dar până la urmă nu e o dramă, părul creşte. Alteori, însă, au alte iniţiative care nu mai sunt atât de lesne remediabile.

Perioadă periculoasă în care lacrimile se amestecă şi se susţin cu violenţa şi furia, cu nerăbdarea, cu anume impetuozitate care ne transformă pe toţi în nişte fiinţe care aleargă. În principal toţi alergăm spre un ideal, nimeni nu aleargă spre nimic. Toată lumea aleargă spre un ceva, chiar dacă nu întotdeauna reuşeşte să-l exprime foarte clar. Să-l deseneze, să-l contureze, el totuşi există. Un ideal mai mare sau mai mic, mai frumos sau mai cenuşiu, mai vesel sau mai trist, dar este un ideal. Acest ideal, cum vă spuneam săptămâna trecută, începe să prindă viaţă datorită prezenţei planetei Neptun în domiciliu după atâta amar de ani, vă reamintesc, că el s-a mai aflat în zodia Peştilor prin 1848.

Prin urmare, într-o astfel de situaţie Neptun în Peşti vine cu un uriaş suflu de idei nobile, de speranţe, un ideal de libertate în care individul este pus în prim-plan. Multe vor fi de spus în relaţia Uranus în Berbec de acum încolo şapte ani şi Pluto pentru foarte mulţi ani, adică chiar dublu în Peşti. Prezentarea pe care v-am făcut-o este mai amplă, este mai bogată în detalii şi consideraţii. Probabil că toate aceste elemente vor fi metabolizate de către dumneavroastră, adică disecate şi asimilate până când vor deveni ideile dumneavroastră organice, până când veţi învăţa să înţelegeţi şi să pricepeţi ce se întâmplă şi de ce se întâmplă.

De fapt nu vrem să vă răstălmăcim viaţa, ci doar să tălmăcim un univers exterior în care noi ne integrăm, care ne mobilizează, ne modifică, ne determină, ne condiţionează şi de care nu suntem întotdeauna conştienţi. Sunt convinsă că publicul fidel, nu neapărat al acestor întâlniri, cât mai ales al astrologiei în sine ca domeniu, a început să se desfăşoare într-un chip frumos şi temeinic şi să se lase cuprins de această frumoasă intervenţie a omului în destine şi a destinului în viaţa omului.
O stea pentru fiecare
Stelele fixe care fac aspecte de conjuncţie cu planetele sunt, săptămâna, viitoare, Procion, într-o relaţie frumoasă cu Luna în Rac în domiciliu, aducând oportunităţi pe termen scurt, mici noroace şi scurte ipostaze fericite. Viadem, care se combină cu Luna în Balanţă şi aduce sacrificiu de sine sau restricţii personale, Alpherat, care împreună cu Mercur în Berbec aduce o uriaşă dorinţă de libertate şi de mişcare sau de acţiune, dar, ţinând cont că Mercur este retrograd, întâlnirea dintre micuţa planetă şi această frumoasă stea fixă ne vorbeşte mai mult despre maniera, despre felul în care unii înţeleg să îşi facă cunoscută dorinţa lor de libertate, mai bruscă, mai brutală mai surprinzătoare.

Facies continuă să îl aspecteze pe Pluton în Capricorn şi să accentueze latura de victimă sau de om sacrificat, sau de om care suferă pentru ceva. În fine, rămâne de actualitate spectaculoasa combinaţie şi întâlnire o dată la cincizeci de ani între Chiron în Peşti şi Fomalhaut, stea regală care aduce succes prin nobile idealuri, prin măreţia sufletului, prin tăria spiritului, prin înălţarea spirituală, prin toată cunoaşterea superioară, dar, coborând treaptă cu treapă spre uman, spre firesc sau spre existenţa cotidiană se poate vorbi de o uriaşă şansă de vindecare pe căi neconvenţionale sau pe toate tipurile de medicină care pleacă de la medicina sufletului şi ajunge la medicina trupului, un fel de drum invers.

Este una dintre cele mai speciale condiţionări astrale care permite bolnavilor să-şi întâlnească leacul sau medicul potrivit, ori permite medicilor să aibă intuiţii de excepţie. Nu surâdeţi amar şi nu daţi din cap ascultând ceea ce vă narez acum, gândindu-vă la sistemul sanitar românesc atât de precar, atât de încercat şi atât de văduvit de vocaţia terapeutică a unor medici adevăraţi, gândindu-vă la cât de multe erori se fac zilnic, la cât de multă lume suferă datorită unor diagnostice puse anapoda, greşite sau a unor tratamente care nu au legătură cu bolnavul sau boala. Depăşiţi această etapă şi aveţi încredere în această condiţionare astrală.

Chiar dacă sunt foarte multe necazuri în mecanismul românesc, în ansamblu pe lume sănătatea cunoaşte o modificare radicală, profundă, poate chiar că şi ceea ce se întâmplă în ţara noastră nu face decât să scoată la iveală ceea ce nu era foarte bine tocmit, dar care automat ne trimite cu gândul şi la ceea ce trebuie întocmit, la ceea ce trebuie realizat şi poate că, uneori, în lume, în viaţă, în istorie este nevoie nu doar ca unii să vină să reformeze un sistem medical pentru ca, brusc, el să meargă bine. Poate că este nevoie şi de ajutorul sau intervenţia esenţială a celorlalţi, mai sănătoşi sau mai bolnavi, care trebuie să regândească totul, atitudinea faţă de boală, de medicament, de leac, de intervenţie chirurgicală sau de dialog cu medicul ori de raportare la domeniu însuşi „cărui segment de vindecare mă îndrept eu”.

De aceea, Chiron în Peşti, care are o vocaţie uriaşă de a scoate la lumină învăţătura ascentrală şi secrete care ţin de ezotherism şi de informaţie revelată pot să dea unora dintre cei care practică medicina, într-un chip tradiţional sau într-unul modern, o anume intuiţie sau o strălucire în practica de fiecare zi. Se nasc oameni noi, structuri noi, se crează premizele altui tip de gândire şi abordare a bolii. Am foarte-foarte multă încredere în această combinaţie dintre Chiron în Peşti şi steaua fixă Fomalhaut şi prin raritatea ei, ceea ce dă un caracter de excepţie, de eveniment cu totul semnificativ, dar care crează premizele unirii unui potenţial pe care dumneavroastră poate că în clipa aceasta nu-l estimaţi la adevărata valoare şi intensitate, doar mă credeţi pe mine pe cuvânt.

Dar, dacă vom face vreodată o analiză, dacă vom fi sănătoşi şi vom avea posibilitatea să ne auzim mult timp de acum încolo, vom putea să analizăm şi momentele de excepţie care se asociază în istoria medicinii cu astfel de tranzite. De aceea, şi cei bolnavi, după mine, ar trebui să fie optimişti şi să încerce să regândească întregul lor sistem de valori, de încredere sau de neîncredere într-un medic, în medicină. Să nu se mai gândească la un anume minister, ministru sau un anume medic, să se gândească la trupul lor şi la..., care regăsite pot să reprezinte remedii fundamentale esenţiale miraculoase.
Asteroizii de lângă noi
Voi folosi un eufemism şi să nu mă judecaţi prea aspru. Vreau să mă refer la ipostaza unor asteroizi care schimbă semnul zodiacal cu termenul drăguţ, drăgălaţ. Să anticipez că este o perioadă nostimă, veselă. Nu ma-ţi mai auzit folosind astfel de cuvinte. Şi, totuşi, deşi suntem în plină zodie a Berbecului, totuşi trei dintre asteroizi intră cot la cot sau umăr la umăr în zodia Taurului. Caliope, Nemosine şi Clio intră în semnul feminin al Taurului.

Trei muze într-o zodie a estetismului, a graţiei, aromia gustului, a frumosului sau al unui firesc artistic care ne transpune. Trei muze graţioase care vor accentua în domeniile pe care le patronează muzica, memoria, istoria şi arta dramatică, o serie de prestaţii speciale, de performanţă sau de activităţi mult mai bine susţinute. Şi pentru că tot ne găsim în zodia Berbecului de ce să nu mai intre şi alţi asteroizi în zodia Gemenilor.

Flora, Hebe şi Persefone nu fac decât să dea o altă graţie, o altă tipologie şi o altă expresie, una nouă, îmbogăţită acestui semn zodiacal, atenţie, masculin. Sunt trei posturi feminine diferite care vorbesc despre săătate, despre frumuseţe trupească, despre tulburare sufletească, dar în Gemeni îşi găsesc detaşarea necesară şi tot ceea ce este deziluzia păsare şi suferinţă dispare. La un loc, cei şase asteroizi care schimbă semnul zodiacal, toate şase ipostazele fiind legate de o conotaţie mitologică feminină sau de o conotaţie ezotherică, una care ne vorbeşte despre feţele ştiute şi neştiute sau doar bănuite ale feminităţii, ale divinităţilor care patronează femininele în general, ne conduc pe noi spre ideea de primăvară sufletească.

Primăvara, în general, nu doar în limba română este de expresie feminină, în general primăvara este asociată cu noţiunea de fată tânără, de femeie, şi niciodată primăvara nu a fost asociată cu noţiunea de bărbat în toată firea sau de domn mai în vârstă. Aşadar, împreună cu aceşti şase asteroizi, simţim şi noi că, într-adevăr, vin primăvara şi se abate din când în când o undă de fericire peste noi.
Banii sau viaţa!
Din punct de vedere economic se pot observa câteva fenomene noi. Mai întâi o anume mică disponibilitate financiară, o preocupare pentru cheltuieli sau o anume redresare pe segmente mici de viaţă personală într-un context în care se poate vorbi mai mult de posibilitatea de a cumpăra şi, implicit ipostaza de a cheltui, decât de a câştiga. La capitolul muncă ori investiţii, ori comerţ lucrurile nu stau deloc bine, ba chiar nu stau nicicum, pentru că nu prea există aspecte esenţiale. Principalul factor care marchează săptămâna viitoare, din punctul de vedere al banilor sub toate aspectele, cei care se capătă, se primesc, se dau, se împrumută, circulă sunt schimbaţi pe marfă, reprezintă de fapt decât un element de conflict uriaş.

Să nu ne amăgim, pentru unii criza a trecut, pentru alţii abia începe sau alţii nu reuşesc să îşi dea seama în ce stadiu sunt. O fi început, o fi şi trecut şi nu au băgat de seamă. În fine, nu este o ironie, este chiar o realitate, există şi economii, state, ţări care au trăit destul de ambiguu această criză, nu au fost lovite direct. Sunt altele care nu mai au nevoie de nicio subliniere şi de nicio lămurire. Ştiu bine unde sunt şi cum stau.

Sunt foarte-foarte în criză. De aceea, pentru unele ţări acest aspect astral este profitabil. Le aduce seninătate, putere de muncă şi speranţă ori iniţiativă. Pentru alte ţări, însă, privind global, aduce neputinţă, interdicţii şi o uriaşă războire cu toată lumea, conflicte, litigii internaţionale sau multinaţionale, sau tot felul de măsuri punitive şi coergitive menite să limiteze tot felul de gesturi, mai mult sau mai puţin raţionale, la nivelul unei economii.

Cuvântul cheie este ingerinţa în treburile altora. Unii îşi magă nasul unde nu trebuie, alţii hotărăsc, deşi nu-i cheamă nimeni... şi nici n-ar avea chef să asculte de astfel de comandamente. Lucrurile ţin de o anume prestanţă şi până la un punct e bine. Alteori ţin de aroganţă şi de aici încolo nu mai este bine. Unii îşi arogă dreptul de a decide, de a hotărî, de a tăia şi spânzura, alţii doar îşi iau un aer superior şi arbitrează tot felul de interese ale unora şi ale altora.

În acest joc uriaş egoismul este la cote maxime, cinismul şi sfidarea mondială este o realitate şi nu este una astrologică, este una şi politică, este şi economică, este şi de mentalitate... Mai rămânea moţul de pe prăjitură să vină şi argumentul astrologic să încununeze, să argumenteze, ori să constituie liantul tuturor acestor criterii care vorbesc despre marea sfidare publică.
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu