sâmbătă, 26 februarie 2011

Pasul Fortunei 26 februarie - 4 martie: Una dintre cele mai deosebite săptămâni din 2011

Perioada cuprinsă între 26 februarie şi 4 martie este deosebită din punct de vedere astrologic. Este una dintre cele mai speciale etape pe care le vom trăi în anul 2011. Nu este însă o etapă singulară într-o astfel de manifestare astrală.
La sfârşitul perioadei pe care o analizăm, în zodia Peştilor vor fi mai puţin de şapte posturi astrale, adică şase planete şi Luna neagră, care este un loc fictiv, nu este un corp ceresc de sine stătător. Totuşi, reprezintă un loc important care este luat în calcul cu greutatea unui tranzit, aşa cum se petrece şi cu celelalte planete.

Prin urmare, şapte poziţii în Peşti se apropie de ceea ce Ptolemeu denumea în antichitate marele an. Este vorba de un moment care nu se petrece prea des, sunt oameni care trăiesc o viaţă întreagă şi pe un anume segment zodiacal nici nu se întâlnesc cu o astfel de configuraţie. Din când în când, planetele se strâng ca un ciorchine, se cheamă cluster de la patru planete încolo sau stelium, deşi stelium este o formulare mai puţin proprie pentru planete

Dar să nu intrăm în detaliile, în subtilităţile astronomiei. Să rămânem la ceea ce este semnificaţia astrologică.

Astfel, această acumulare de şase planete într-un semn zodiacal, la care se asociază un loc de tipul nodurilor lunare sau al Lunii negre, se petrece cu un grad mare de incidenţă. Din când în când această situaţie este posibilă. Ca o ciudăţenie, în ultimele secole acumularea aceasta în Peşti nu prea a avut loc. Se poate vorbi doar de vreo patru-cinci astfel de întâlniri ale planetelor în semnul Peştilor în ultimul mileniu. Prin urmare, este vorba de un adevărat eveniment astral.

Dacă de săptămâna trecută trăim pe patru-cinci şi apoi şase planete în Peşti, ca o semnificativă încărcătură astrală, în ziua de 4 martie lucrurile se complică cu totul.

În seara zilei de 4 martie, la ora 22 şi 45 de minute, ora Bucureştiului, are loc şi momentul de Lună nouă. Faza de Lună nouă se petrece printr-o firească conjuncţie între Soare şi Lună la 13 grade şi 55 de minute. Prin urmare, ziua de 4 martie devine, cum v-aţi obişnuit deja să aflaţi ca formulare din partea mea, că se cheamă dirijor de karmă. Direcţionează evenimentele zilei, evenimentele colective, dar focalizează şi aceste conotaţii astrale pe câte o anume Casă a horoscopului nostru natal.

Cum toţi avem, unul din doisprezece, o bucăţică de Peşti în alcătuirea noastră, acea bucăţică, a douăsprezecea parte din structura noastră, începe să fie puternic influenţată de această ipostază. Astfel că, vom trăi cu toţii, indiferent de zodie, într-o baie a acestei vibraţii puternice pe care ne-o aduc Soarele, Luna, Mercur, Uranus, Marte, Chiron şi Lună neagră. Este ultima mare întâlnire, dar ar trebui să spun, din nou, pentru foarte mult timp. Dacă până acum aceste planete s-au întâlnit în Peşti din când în când, o dată la unu, două, trei secole, ceeea ce vă spun acum este de admirare şi iese din tiparele unui obişnuit astronomic sau astrologic. Astfel, vă spun de pe acum, ceea ce se întâmplă în această perioadă se va repeta în 2013. Şi vom avea şi atunci parte de o reeditare a acestui context.

Este foarte ciudată apropierea în timp între aceste două faze, ceea ce înseamnă că tot ceea ce se petrece în această săptămână este departe să-şi epuizeze reverberaţiile, este departe să se consume între zilele de 4, 5 şi 6 martie, cât va dura această straşnică combinaţie.

Spun straşnică şi folosesc nu ironic, ci pentru efect stilistic un termen din limba română neaoşe, mai veche, nu cea modernă încărcată de neologisme. Spun straşnică pentru că în trecut conotaţia acestui termen conţinea şi un factor de risc, de spaimă, sau de avertisment ori de alarmă. Era conotaţia unui eveniment puternic, poate chiar zguduitor, dar şi a unui eveniment care poate să atragă tot felul de consecinţe dintre cele mai speciale, pentru fiecare dintre noi în parte, pentru grupuri mari de oameni, pentru categorii sociale, grupuri etnice sau secvenţe socio-umane care s-au apropiat ori funcţionează printr-o coeziune interioară pe care le-o dau interesele religioase, anume proiecte economice, o aşezare geografică, o apartenenţă politică sau o apartenenţă etnică.

Această combinaţie, vă asigur că, are tot ceea ce este necesar pentru a transforma momentul astrologic într-unul de o forţă uriaşă. Mulţi dintre dumneavoastră îşi mai aduc aminte cu siguranţă de celebra eclipsă din august 1999, care a avut ca epicentru al momentului în care s-a produs faza de Lună plină şi eclipsa, Bucureştiul, şi o axă ce străbătea sudul ţării, pe linia Târgovişte-Bucureşti. S-au făcut dese referiri la textele lui Nostradamus, s-a vorbit mult despre ceea ce poate să aducă această eclipsă. S-au făcut speculaţii politice, s-au făcut speculaţii milenariste, că fiind aparent ultimul an din mileniu, nu era ultimul, era penultimul, s-ar putea produce sfârşitul lumii.

Sfârşitul lumii nu a venit, dar un anume prăpăd din punct de vedere militar şi economic s-a produs. Din acel moment s-au acutizat foarte multe conflicte, consecinţele militare au fost dintre cele mai drastice şi mapamondul a fost în flăcări. Se poate spune că acest moment pe care-l trăim acum în 2011 are greutatea, nu pe toate palierele şi nu forma de manifestare identică, a acelei ipostaze astronomice şi astrologice. Din păcate, despre acest moment nu s-a vorbit cu binemeritata justificare.

Poate că o serie de persoane se uită pe tabelele de efemeride şi înţeleg mai puţin, mai bine zis, nu văd nimic. Numai aşa se poate explica faptul că acest moment astrologic a fost până acum trecut sub tăcere sau nu a avut cuvenita importanţă. Vă asigur că ar fi meritat un studiu publicat, o carte care să prezinte publicului întreaga conotaţie a acestui moment. Ştiţi că, eu mereu v-am spus, aşteptaţi-vă că vor veni vremuri mari, vom trăi vremuri grele, vine el martie!. Iată că ne-a ajuns din urmă viitorul şi acest moment începe să fie foarte-foarte aproape de noi.

Nu trebuie să ne speriem, trebuie să ţinem cont însă că se vor produce foarte multe modificări. Afectul, emotivitatea, sensibilitatea şi întregul fond de idei, credinţe şi convingeri va fi supus unui stres astral uriaş. Cu toţii vom fi tulburaţi. Unii, mai tari de virtute, vor renimţi acest tranzit ca o tristeţe, ca o depresie, ca o dezabuzare. Alţii vor avea impresia că sunt ei înşişi puşi la colţ, că sunt marginalizaţi. De aici, o senzaţie de suferinţă, de aici o senzaţie de neputinţă, dar nu de revoltă. De foarte multe ori, tot ceea ce se petrece pe semnul Peştilor capătă nuanţa unui tranzit blând, dulce sau îndulcit, prin însăşi natura semnului zodiacal. Dar, de data aceasta, lucrurile s-ar putea să nu mai fie chiar atât de blânde.

Există cel puţin două componente planetare care dau anume vigoare, pe care în alte dăţi nu o regăsim. Şi anume combinaţia între Uranus şi Marte în acelaşi semn zodiacal. Apoi, chiar şi prezenţa acestei Luni noi dă iarăşi o conotaţie aparte. Este începutul unei etape care-şi va găsi o primă formulă de rezolvare sau o primă soluţie în 2013. Ceea ce înseamnă că, de acum încolo, timp de doi ani de zile, multă lume va trăi consecinţele acestui context astral. Nu trebuie să devină o obsesie şi o povară şi acum, ori de câte ori ne vom trezi dimineaţa ne vom spune „Aoleu! Iar trăiesc sub impactul celor şapte configuraţii în Peşti. Fir-ar să fie, ia uite ce lucruri mi s-au întâmplat mie, nu-mi merge deloc bine pentru că aceste planete au stat atunci trei zile şi de atunci toată viaţa s-a dat peste cap”.

Nu trebuie să creaţi o psihoză în jurul acestui moment, dar trebuie să-l trăiţi cu luciditate, cu foarte multă disponibilitate pentru a înţelege tot ceea ce se întâmplă. Sau pentru a pune în legătură ceea ce se întâmplă cu o conotaţie astrală.

Cei care obişnuiesc să spună că nu cred în astrologie, termen care mie îmi repugnă, pentru că în astrologie nu crezi ca în religie. Doar în religie crezi în ceva ori cineva, în astrologie, ca şi în fizică, chimie sau medicină, pentru că este vorba de o evidenţă, nu trebuie să crezi, ci trebuie să ştii.

Prin urmare, este vorba de cunoaştere, iar cei care nu cunosc şi resping astrologia vor refuza ei un timp să facă o astfel de sinapsă, de legătură. Până la urmă, vă asigur că, în sinea lor, chiar dacă nu vor mărturisi, din când în când chiar şi pe aceşti sceptici îi va copleşi o anume bănuială. „Nu cumva, totuşi, este adevărat ceea ce se spune? Nu cumva, totuşi, astrele au putere fundamentală asupra noastră?”.
La polul opus sunt ceilalţi care cred, aş spune, orbeşte şi necondiţionat, şi care transformă totul într-o catastrofă. Între aceşti doi poli, între aceste două ipostaze extreme este bine să încercaţi să vă apropiaţi de normalitate.

Este bine să încercaţi să vă împăcaţi cu acest context astral, să vă împrieteniţi chiar cu elementele negative sau periculoase pe care le aduce. O răscolire la nivelul mentalului, o tulburare a apelor care pot să aibă un impact şi asupra trupului, numeroase stări crepusculare se pot instala în aceste trei zile, 4, 5 şi 6 martie.

Sigur că noi ne oprim cu analiza la seara zilei de 4 martie, dar consecinţele şi prezenţa acestui mănunchi de planete în semnul Peştilor mai are de trăit încă 48 de ore şi de instaurat o anume domnie.

În acest an Neptun va intra şi el în Peşti. Guvernatorul Peştilor, după foarte-foarte mult timp intră în acest semn zodiacal. Şi nu va face decât să culeagă, să focalizeze, ba poate chiar să amplifice tot ceea ce acum se pune pe tapet. Puteţi să consideraţi acest tranzit ca un fel de cuprins al unei cărţi, aşa cum deschideţi o carte şi vă îndreptaţi privirea spre sumar ce conţine capitolul unu, capitolul doi şi parcurgeţi, în mare, conţinutul cărţii. Aveţi până la un punct impresia că v-aţi făcut deja o anume noţiune generală despre ceea ce cuprind acele pagini. Lectura în sine înseamnă detalierea fiecărei pagini şi fiecărui argument, şi fiecărei informaţii, a ceea ce a-ţi avut până la un punct ca ofertă sub forma unui concentrat.

Înţelegeţi acest tranzit între 4 şi 6 martie ca un fel de sumar a ceea ce va fi de acum încolo doi ani, mai ales sub patronajul, sub bagheta lui Neptun. Dacă începem să analizăm şi să privim din această perspectivă lucrurile, ne vom da seama că următorii doi ani, chiar dacă vor suporta numeroase convulsii şi transformări şi vă asigur că ce vine la numai câteva săptămâni după acest moment, este de natură să dea cu totul peste cap ceea ce spunem noi.

La un moment dat, scepticii care nu cred în astrologie vor avea impresia că ne-au prins ei şi, iată, au găsit un anacronism. Vor spune „Păi, nu se spunea în acea emisiune că timp de doi ani de zile se va sta sub semnul acestei influenţe? Acum aflăm şi de alte influenţe?”. Da. Şi asta e partea complicată. Se vor amesteca la sfârşitul lui martie şi început de aprilie, la sfârşitul lui aprilie şi început de mai atât de multe lucruri cu acest impact, încât lucrurile ţin de o anume versalitate prin stufoşenie. Tot timpul va fi ceva, tot timpul va fi altceva.

Undeva există un fir roşu, un fir conducător, firul salvator al Ariadnei, la care, dacă suntem sănătoşi şi vom rămâne mult timp împreună, vom avea parte să revenim deseori în încercarea noastră de a diseca realitatea astrală în 2012, în 2013 şi aşa mai departe.

Luaţi în calcul că acest context astral poate să aducă numeroase modificări climaterice, meteorologice, cu un impact asupra agriculturii în indiferent ce stadiu se află ea, asupra pământului în indiferent în ce condiţii este el acum, acoperit de zăpadă sau nu, acoperit de ape sau nu. Sunt de estimat relaţii stranii şi ciudate, inexplicabile, care ies din tiparele tratatelor de climatologie şi meteorologie. Este un moment în care vremea se schimbă. Vremea este versatilă ca şi sufletul omului, este foarte sensibilă la modificările astrale şi, peste toate acestea, ar trebui să adăugăm şi acest vânt solar care vine dintr-o hiperactivitate a soarelui, prin acest explozii care nici ele nu trec. Dimpotrivă, acum cunoaştem un maximum solar, dar nu este totul.

Asta nu înseamnă că de aici încolo lucrurile intră în normalitate, aceste furtuni solare şi această hiperactivitate sau o activitate mai intensă, cum vreţi să-i spuneţi, va continua, va continua, şi va continua într-o relaţie în care, la un moment, va fi înteţită de planetele din Berbec şi va intra într-o contradicţie profundă cu vibraţia care rămâne ca o amprentă pentru următorii doi ani ale semnului de apă al Peştilor.

Undeva, în lume, sau în mai multe locuri din lume, indiferent că este vorba de emisfera sudică sau nordică, se pot produce inundaţii într-un chip ciudat sau de o amploare, ori într-o formă de manifestare, ori cu nişte consecinţe dintre cele mai greu de bănuit şi de anticipat de către specialişti. Vă veţi întreba dacă ţara noastră este şi ea implicată. Nu este exclus ca o serie de evenimente de acest fel să se producă. Dar, atenţie. S-ar putea să nu se producă în următoarele zile, adică chiar pe maximul de aspect, pe 4, 5 şi 6 martie, ci ele să fie provocate şi să se desfăşoare, să se concretizeze în următoarele săptămâni, mai ales pe fondul unei amplificări pe care o vor da planetele din Berbec, care se vor regrupa la începutul lui aprilie, aşa încât lucrurile se vor amesteca şi se vor concerta şi vom avea de-a face cu tulburări majore climaterice, meteorologice şi în regimul apei, care ţin de amploare, amplificare, dilatare, expansiune, stricăciune şi, mai ales, vor produce spaimă.

Poate că nu vor fi atât de distrugătoare cum au fost altele, dar, cu siguranţă, nişte fenomene meteorologice stranii se vor instaura. Ca un element de final pentru această analiză mai lungă decât de obicei, pe care o impune amploarea acestui context astral, trebuie să mai spunem că, din punctul de vedere al României, acest moment are însă o vocaţie specială pe o cu totul altă Casă, cea a banilor, de aceea asupra acestui aspect nu mai insistăm pentru că vom reveni în cea de-a patra rubrică a întâlnirii noastre de astăzi dedicată analizei financiar-bancare.

Întorcându-ne la ceea ce este specificul săptămânii viitoare, ar trebui să vă spun că planeta Venus intră în Vărsător şi aduce foarte multe surprize, şoc, noutate, bucurii, senzaţii plăcute şi o tendinţă spre noutate, spre înnoire, spre renunţare la vechi. Le marchează mai ales pe femei, pe femeile din Vărsător care vor să devină cochete, care doresc să se îmbrace mai modern, dacă sunt la o vârsă a maturităţii sau chiar la vârsta a treia. Simt nevoia să guste din nou din plăcerile tinereţii şi cochetăria, care este veşnică atunci când este vorba de o femeie, atinge cote maxime şi în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, mai ales, evident, pe cei din Vărsător.

Toţi vor dori să sugereze că au cu vreo 20-30-40 de ani mai puţin, evident dacă sunt foarte în vârstă, şi, în felul acesta să abordeze un aer adolescentin, ceea ce-i va face pe unii să surâdă ori chiar să comenteze, să bârfească şi să-şi dea coate zicând „Îl vezi? Se dă mai tânăr”. Nu este nimic dacă fiecare se simte bine în această postură, nu are decât să se simtă cât de tânăr vrea şi să se îmbrace în ce haine vrea, şi să facă tot ceea ce doreşte.

Planeta Venus aduce o stare de bine, de exaltare, de curaj, iar îndrăzneala este o condiţie a noului, aşa încât este nedrept să o reprimăm, să o sancţionăm şi să stăm cu un ochi cârtitor, zicând „Nu, nu e voie nici aia, nici ailaltă”. Ba, de acum încolo, e dezlegare, nu la peşte, ci la sentimente şi la dorinţă de schimbare a propriei existenţe.

Cu siguranţă, noi dorim ca această schimbare să ia un curs firesc, fericit şi să nu fie o îndrăzneală gratuită pe care să o regrete mai târziu.
O stea pentru fiecare
Contribuţia stelară la peisajul planetar al săptămânii viitoare este bogată şi frumoasă. Un mănunchi important de stele cu vibraţii bune, care conduc spre progres, se realizează însă perioada cuprinsă între 26 februarie şi 4 martie. Achernar face conjuncţie cu Luna, iar Marte cu Deneb Adige şi Fomalhaut. Este vorba de steaua regală Fomalhaut care tocmai a făcut o combinaţie cu Soarele. Acum este rândul lui Marte să intre într-o relaţie directă cu această stea şi să dea un impuls cu totul deosebit.

De acest context stelar sunt avantajaţi în primul rând cei născuţi în zodia Peştilor, pentru că aceste două stele le dau nativilor dorinţe puternice, şansă de ridicare în rang, refacere, progres ori o anume nobleţe şi imagine speciale. Scheat accentuează, tot în Peşti, alături de Uranus, progresul intelectual, cunoaşterea datorită studiilor, elaborărilor minuţioase sau al unui intelect bine mobilat care acum nu face decât să speculeze întreaga bogăţie de cunoştinţe pe care a acumulat-o. De aceea, spuneam că fiind vorba de patru planete şi de patru conjuncţii în zodia Peştilor, aceşti nativi sunt dintre cei şi protejaţi şi susţinuţi.
La nodul nord Acumen face conjuncţie, ceea ce înseamnă că începe să se contureze o perioadă de atacuri, unele care-l slăbesc pe un nativ născut în Săgetător. Axa nodurilor lunare a trecut de curând dinspre Rac şi Capricorn spre Gemeni şi Săgetător. De acum încolo vom avea o bună perioadă de timp de-a face cu această axă foarte susţinută şi foarte încărcată. Cum a intrat nodul nord în Săgetător, cum face şi o primă combinaţie, pe un termen mai lung cum o fac unele planete cu Acumen.

În partea opusă, nodul sud în Gemeni, la 28-29 de grade, face o combinaţie cu Betelgeuse şi Polaris, două stele fixe care vorbesc despre drum în viaţă, cale, drum de ales, opţiune vocaţională, succes care poate să devină obsesiv sau poate să devină un scop în sine, succes care nu face decât să concentreze întregul efort şi întreaga constituţie fizică şi psihică a cuiva, în vederea obţinerii unor situaţii de excepţie, a obţinerii unor beneficii sau a unor posturi care să-l facă pe respectivul remarcat.

Este vorba de un efort personal, de instaurare într-un loc în care nu au mai fost prezenţi. Sensurile vieţii vorbesc în paralel despre sacrificii şi eforturi, dar mai ales despre relaţii sociale şi cunoaştere. De aceea, Betelgeuse şi Polaris sunt importante în această perioadă pentru că dau, timp de o săptămână, poate chiar mai mult, nativilor din zodia Gemenilor posibilitatea de a întrezări după chinuri, oscilaţii şi căderi interioare personale o rază de lumină sau celebra formulă, din păcate acoperită de un ridicol nemeritat, şi anume lumina de la capătul tunelului. Vă asigur că lumina de la capătul tunelului, mai ales în ezoterism, este un lucru frumos, este special şi anunţă începutul unei schimbări. Adică ieşirea din întuneric, din necunoaştere sau din neputinţă şi ajungerea la limanul luminii. Prin urmare, această săptămână din punctul de vedere al stelelor fixe este una exemplară, benefică şi, pe alocuri, chiar meritorie.
Asteroizii de lângă noi
Doi asteroizi schimbă semnul zodiacal. Este vorba de Clio şi de asteroidul Urania. Clio intră în Berbec şi aduce noutăţi sau răscoliri ale trecutului în chipul pe care noi deja, cel puţin românii, îl cunoaştem cu vârf şi îndesat, şi anume demascările. Clio este muza istoriei, este reprezentată în mitologie sub forma unei siluete feminine care ţine în mână un sul, un rotulus, un înscris care priveşte documente ce vin cu greutatea trecutului să crediteze, ori să instaureze o valoare a prezentului. De aceea, este şi o sursă de inspiraţie pentru cei care fac cercetare arheologică, pentru notari, pentru toţi cei care cercetează manunscrise, înscrisuri, tot felul de reprezentări materiale cum ar fi gliptica sau lapidariile, în care există un fond de informaţii necunoscut încă.

Clio reprezintă şi nobleţea rădăcinilor antecesorilor si a celor care au pus o piatră de temelie într-un anume domeniu. Reprezintă, de asemenea, începutul care trebuie bine studiat pentru a da posibilitate prezentului să evolueze. Odată cu prezenţa acestui asteroid în Berbec, într-un chip discret, dar uneori pe acoluri şi în viaţa unor persoane mai ales născute în zodia Berbecului, Clio poate să devină spectaculoasă. Să le dea unora revelaţia pe care nu au avut-o până acum cu privire la natura fiinţei lor, la o serie de datorii de familie, datorii morale sau chiar vieţi anterioare. Dacă ne gâdim la grupurile mari de colectivităţi, Clio poate să însemne în Berbec exact ceea ce spuneam la început punerea pe masă a unor documente care nu întotdeauna pot să fie plăcute, nu neapărat neplăcute la vedere, cât plăcute la auz.

Se aud tot felul de lucruri care reprezintă vehicularea informaţiilor ce sunt actualizate sau deconspirate undeva în lume, poate şi în ţara noastră, dar nu neapărat în România, nu trăieşte întregul univers şi cosmos doar pentru a crea evenimente la Bucureşti, ci oriunde în lume se pot întâmpla astfel de situaţii care să antreneze după ele conflicte majore. Cred că cel mai bine ar fi să ne gândim la evenimentele politice şi militare care se produc acum în nordul Africii şi într-o serie de ţări din Orientul apropiat, în lumea arabă, unde căderea unor guverne, unor sisteme sau toate aceste lupte de stradă sunt alimentate şi de o serie de demascări şi dezvăluiri care ţin de trecutul recent sau de trecutul îndepărat al unor lideri, ale unor partide, ale unor tratate sau ale istoriei înseşi ale acelor ţări.
Banii sau viaţa!
Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare, săptămâna viitoare aduce un accent deosebit pus pe risipă. Informaţia nu este nouă, iar contextul pe care îl analizăm nu este nici el o noutate 100%. Încetul cu încetul, din ianuarie s-au conturat premizele unei laturi păguboase. Peştii se asociază cu risipa, cu cheltuielile făcute pe tot felul de plăceri sau pe lucruri mai puţin utile, ori mai puţin stringente. Este un semn al risipei mai mult chiar decât al Vărsătorului, care poate să sugereze cheltuieli făcute în cascadă, cheltuieli periculoase, dar în etape şi în salturi.

Pe când un marcaj pe semnul Peştilor poate sugera o anume scurgere continuă a lichidităţii, a finanţelor.

Dacă ne îndreptăm atenţia spre România, aşa cum v-am promis în cadrul prezentării generale, trebuie să tragem o concluzie care nu poate fi evitată şi nu poate fi mascată ori cosmetizată. Casa a doua a banilor, din muncă proprie, banii din salarizare este acum pusă la încercare de acest mare eveniment astrologic.

Pe harta natală a României se află acolo şi Luna în Peşti ceea ce accentuează mai ales momentul de Lună nouă, adică ziua de 4 martie. În jurul acestei date, probabil că se vor produce la nivel naţional, la nivelul economiei, al deciziilor politice sau al realităţii obişnuite, al banalităţii şi al cotidianului financiar o serie de conjuncturi care vor accentua sau vor revela, vor scoate la suprafaţă adevăruri neştiute şi situaţii care nu mai pot să mai fie remediate.

Totul se bazează pe această ipostază care seamănă puţin cu butoiul danaidelor, un vas spart în care oricât ai turna apa se pierde, nu se poate strânge. Acest vas al danaidelor este economia naţională, fondurile vin, se varsă, dar pe undeva se şi pierd, nu pot fi strânse, recuperate, administrate ori măcar dirijate într-un chip inteligent.

Multă lume se grăbeşte să dea vina pe unul sau pe altul dintre cei responsabili pentru că au funcţie. Dacă noi acum o să mutăm greutatea acuzaţiilor spre astre se va spune că procedăm la o manipulare, că îi derobăm pe cei responsabili de o serie de bine şi transferăm această vinovăţie colectivă pe un domeniu al impalpabilului, al improbabilului sau al fanteziei pure. Mulţi nu vor crede că de fapt, totuşi, astrele sunt mai puternice decât oamenii. Este adevărat că nu întotdeauna oamenii sunt la înălţimea evenimentelor, că nu sunt puternici, că nu sunt foarte abili, că le scapă de sub control situaţia, că poate nu sunt pregătiţi.

Greşesc şi este omeneşte să greşeşti, poate că greşesc mai mult decât ar fi cazul într-un moment atât de puternic şi de decisiv pentru economia naţională. Dar, totuşi, să nu uităm că există o componentă care vorbeşte despre o superioritate a influenţei astrelor asupra oamenilor. Dacă nu ar fi aşa n-ar mai fi explicaţia astrologică reală şi funcţională. Adică, ori de câte ori vrem să explicăm ceva ne înclinăm în faţa acestei relaţii om-astre-univers-pământ-cosmos, în care aceste interacţiuni funcţionează. Când este însă cazul economiei, lucrurile se dau peste cap, şi atunci taberele se încleştează. Unii vor neapărat ca vinovat să fie Popescu sau Ionescu. Alţii vor ca neapărat vinovat să fie Jupiter, Chiron, Uranus sau Roarele.

Noi nu exagerăm în niciuna dintre ipostaze. Spunem doar că momentul este, din punct de vedere astrologic, sporit, intensificat de contextul astral, pentru ca în ansamblu economia să capete aspectul unui vas spart. În multe rânduri, în întâlnirile noastre de-a lungul anilor am vorbit despre felul în care unii oameni în plan personal, prim-miniştri, preşedinţi de stat sau chiar membri ai unui guvern au găsit soluţii de redresare apelând la informaţia şi înţelepcunea astrologiei. V-am spus nu o dată istorii care nu erau literatură, erau realitate. Din păcate, la noi în ţară informaţia astrologică, la acest nivel, nu funcţionează deloc. De aceea nu-mi fac iluzia că cineva ar lua în serios ceea ce noi spunem acum, chiar dacă este vorba de o serie de adevăruri evidente, care nici măcar nu sunt nişte opţiuni personale sau nişte interpretări subiective.

Îmi fac speranţa însă că, dumneavoastră, cei care ascultaţi acum această emisiune şi care sunteţi obişnuiţi cu aceste relaţionări sau condiţionări, ve-ţi înţelege că este un moment necesar şi pentru dumneavoastră, este un moment important şi este un moment prielnic să vă schimbaţi atitudinea faţă de bani, de cheltuieli, de muncă, de venit, de investiţie sau chiar de un fel de a întâlni şi de a trăi o anume disponibilitate pentru asceză. Nimănui nu-i convină să i se spună că de mâine trebuie să o ducă mai rău, cine este fericit să ştie că are tot mai puţini bani, cine este bucuros să accepte că de acum încolo va trebui să se limiteze, să sacrifice şi să opteze între tot felul de situaţii care nu pot fi cu toate rezolvate concomitent cu aceiaşi bani, ci doar unele sau una dintre probleme, eventual şi aceea vitală. Cred că problema mare pe care ne-o pun astrele acum este de adaptare la stres. Este identificarea propriilor nevoi, cunoaşterea unor limite şi mai ales adaptarea la aceste limite. Drama, revolta, furia începe în momentul în care noi ne încăpăţânăm să dorim una şi să nu putem decât cealaltă.

În aceste momente grele, dacă nu încercăm să înţelegem vastitatea şi profunzimea semnificaţiilor astrale, nu vom înţelege nici de ce trăim şi, cu siguranţă, vom greşi într-una. Luaţi, de aceea, această etapă ca pe o formă de călire, de cunoaştere, de aprofundare a universului interior, ca pe un exerciţiu de voinţă. Propuneţi-vă să vedeţi cum este existenţa fără să faceţi mereu apel la bani sau la atâţia bani. Faceţi experienţa modestiei chiar dacă aveţi bani, faceţi experienţa limitărilor într-un mod de viaţă chiar dacă vă puteţi permite încă o serie de capricii. Faceţi acest exerciţiu şi vă asigur că ve-ţi descoperi în dumneavoastră nebănuite resurse de a găsi şi sănătate, şi tărie de caracter, şi putere de a depăşi momentul, şi forţă de renaştere, dar şi a alunga o anume nefericire.

De fapt, contextul astral, care vine acum să ne dea peste cap, accentuează această ipostază de cufundare în tristeţe şi în disperare. Depinde fiecare cât este de tare de caracter şi cum se lasă copleşit de aceste momente. Faptul că provocarea astrală ne împinge spre supărare, spre o anume trăire nebuloasă a limitelor nu înseamnă că şi trebuie să dăm curs acestui curent. Uneori semnificaţia mare şi vocaţia ca experienţă de viaţă a acestui context astral este să ne facă să ne redresăm, să ne depărtăm şi să nu cădem chiar în această plasă.

Contextul astral presupune, să spunem, în permanenţă da sau nu şi nu mă refer acum la banalizatul şi persiflatul liber arbitru. Mă gândesc, pur şi simplu, la o chestiune de conştiinţă şi de conduită înţeleaptă şi adecvată. Omul se căleşte în confruntare cu realitatea, realitatea nu e niciodată confortabilă. Acum nu este confortabilă din punct de vedere financiar. Înţelegeţi acum că trebuie să vă găsiţi acele resurse care să vă permită să fiţi pe val, chiar dacă nu aveţi tot atâţia bani cât aţi avut în alte perioade, sau găsiţi acele forme de supravieţuire care să scoată la iveală talente, calităţi, vocaţii sau energii nebănuite.

În final, niciun context astral nu este atât de prost pe toate planurile. El este prost pe un plan în mod categoric, şi atunci, prin consecinţă, este la fel de bun într-un plan opus, să spunem în cel spiritual, în cel psihic sau în cel somatic.
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu