miercuri, 29 iunie 2011

Cool song!

Crinul Alb (Lilium candidum)

Crinul Alb (Lilium candidum)
Crinul alb este cunoscut mai mult ca planta decorativa, dar are si intrebuintari terapeutice.
In acest sens sunt utilizate in preparatele naturale mai mult bulbul si petalele, dar si radacinile, fiecare cu proprietati terapeutice distincte:  
bara_verde - petalele (efect cicatrizant, bactericid, calmant, expectorant),
- bulbul (calmant pentru afectiuni respiratorii si pentru sistemul nervos),
- radacinile (uleiul din radacini maruntite de crin alb in amestec cu ulei de consum pentru tratarea afectiunilor urechii, dar si afectiuni ginecologice).
Crinul alb este considerat un remediu natural utilizat in tratamentul:
bara_verde insomniilor,
ranilor (aplicatii de petale de crin alb),
faringitei,  
problemelor de memorie (infuzie de petale de crin alb),
laringitei,
starilor de nervozitate,
durerilor de ochi, urechi (in special otita, cu ajutorul tincturei din petale de crin),
tulburarilor cardiace (bulbul pe post de calmant al palpitatiilor),
tusei.

marți, 28 iunie 2011

Cateva sfaturi pt.o epilare reusita


Epilarea este un procedeu dificil, care iti da multa bataie de cap? Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa facilitezi acest proces:

1. Cat de des te epilezi depinde de cat de des iti creste parul.
Este optiunea ta personala. Daca esti incepatoare, ar trebui sa te epilezi o data la doua saptamani.
Exista doua beneficii daca te epilezi des: se reduce durerea din intensitate (deoarece parul mai mic provoaca mai putina durere odata ce ”se obisnuieste” sa fie smuls), iar desimea lui se reduce in timp.
Mai tarziu, va trebui sa te epilezi doar o data pe luna.

2. Alegerea unei metode de epilare depinde de obiceiurile de utilizare.
Pentru majoritatea femeilor, este mai convenabil sa combine epilare cu momentul in care fac baie.
Este mai simplu si mai putin dureros sa iti epilezi parul in timp ce faci baie, cand parul este umed, folosind, bineanteles spuma pentru epilat.
Unele femei prefera sa foloseasca epilatorul.
Daca ai timp si intimitatea necesara, foloseste-l des.
Alege o metoda de epilare care sa se potriveasca stilului tau de viata si obiceiurilor tale de intretinere.
Altfel, vei fi tentata sa apelezi la ras, care este o metoda nesanatoasa si neindicata sau la epilarea cu ceara in saloanele de cosmetica, chiar si dupa ce ai investit intr-un epilator.

3. Folosirea apei reci sau calde in cazul in care te epilezi cu spuma este o optiune personala si nu face nici o diferenta in procesul de indepartare al parului.
Dar nu folosi apa foarte calda deoarece apa calda iti deshidrateaza pielea, iti deschide porii si iti lasa pielea inflamata, provocand mai multa durere si roseata post-epilare.

4. Desi nivelurile de durere difera, cea mai buna metoda pentru a reduce durerea provocata de epilare este sa iti pregatesti bine pielea inainte.
In cazul epilarii uscate, o piele bine hidratata, care nu este unsa, faciliteaza smulgerea firelor.
De asemenea, poti freca usor pielea cu o piatra ponce pentru a o pregati pentru epilare.
Poti turna gel de dus peste capul epilatorului sau intinde-l usor pe piele.

5. Incepe intotdeauna sesiunile tale de epilare cu o zona mai putin dureroasa.
Partea de jos a picioarelor este zona cea mai putin dureroasa pentru majoritatea femeilor.
Pentru a reduce durerea, in timpul epilarii, tine pielea perfect intinsa cu mana in directia opusa cresterii firului de par.
In momentul in care treci la zonele mai sensibile, vei simti mai putina durere deoarece durerea se raspandeste in sus si pielea se obisnuieste cu procedeul de epilare.

6. Exfolierea regulata ajuta la o epilare eficienta deoarece elimina firele crescute sub piele, care rezulta din utilizarea frecventa a aparatelor de ras.

7. Exista epilatoare pe care le poti folosi si in apa.
Acestea faciliteaza epilarea si asigura o epilare lipsita de durere deoarece apa atenueaza nivelul durerii.
Bineanteles, asta nu inseamna ca este indicat sa lasi epilatorul in apa pentru multa vreme.

8. Curatarea epilatorului este importanta dupa utilizarea lui.
Curata-l usor cu periuta incorporata pentru a indeparta firele de par si impuritatile.
Este foarte important sa fie curat de fiecare data cand il folosesti.
Nu este indicat sa imparti epilatorul cu alte persoane din motive de igiena.

9. Daca ai pielea sensibila, va fi nevoie de ceva timp pana cand pielea ta va reveni la normal dupa epilare.
Dar si in cazul in care nu ai piele sensibila, este bine sa te epilezi cu o zi inainte de un eveniment important pentru ca roseata sa aiba suficient timp sa dispara.

10. Foloseste tratamente post-epilare care sunt calmante pentru piele.
Gheata si un gel racoritor si calmant pentru piele sunt produsele ideale.
Chiar si saloanele de cosmetica folosesc un ulei calmant dupa epilarea cu ceara.
Daca ti se potriveste si tie, foloseste si tu dupa epilare.

duminică, 12 iunie 2011

Horoscopul săptămânii 12-18 iunie 2011 pt.Sagetatori

Săgetător

Pentru cei născuţi în săgetător principala problemă care îi vizează săptămâna viitoare este trecerea cu bine a momentului eclipsei. O lună în săgetător devin parte activă, devin parte constituentă, fundamentală a acestei faze de lună plină. Luna accentuează trăirile, revolta, mânia sau determinarea, ambalarea. Poziţia este conflictuală, e uşor incendiară, le induce tuturor nativilor dorinţa de a pune ordine sau de a se răfui cu cineva. Planetele din gemeni din casa a şaptea vorbesc despre contracte, semnate sau puse în discuţie, despre afaceri sau parteneriate.

Numeroasele virtuţii care zac pe semnul gemenilor vorbesc şi despre capacitatea acestora de a se exprima liber, nuanţat, inteligent, cu o anume strategie şi cu o anume temperanţă chiar dacă luna îi împinge spre gesturi spectaculoase, spre forme dramatice de dialog personal sau social totuşi planetele din gemeni, adică mai ales venus care dă o anume dulceaţă şi versatilitate şi un anume cabotinism şi o anume intuiţie a momentului şi capacitatea de a vorbi aluziv şi cu subtext şi cu umor şi cu inteligenţă şi cu detaşare şi cu multe nuanţe şi cu anume aluzii implicite care complică discursul, care trimit spre zone mult mai priculoase dar o trimit într-un fel delicat care mai stârneşte revolta şi furia sau nu permite partenerului de dialog să se demaşte, sunt toate în avantajului celui născut în săgetător.

Acolo este încă evident şi soarele în gemeni de aceea raporturile conflictuale, procesele, audierile, toate sunt supuse unuio avantaj. Acest context nu este chiar atât de rău pe cât pare. E puternic, e adevărat, e răscolitor, este profund implicant ba chiar este şi destabilizator. Să nu uităm că axa săgetător-gemeni face parte din semnele mobile care se restructurează şi se modifică de la o clipă la alta. De aici situaţii neprevăzute şi evoluţii incredibile de tipul loviturii de teatru şi acum atenţie mărită. Cei care se află în vâltoarea unor evenimente importante, personale sau colective, printr-o răspundere individuală sau printr-o răspundere care incumbă o serie de consecnţe publice trebuie să ţină cont de următoarea realitate astrologică.

Nu este convenabilă, nu îi va bucura dar pentru că este o realitatea foarte importantă pe care nu o pot înfrânge sau depăşi trebuie să ţină cont de ea. Spune toate acestea pentru a-şi alcătui o strategie şi pentru a nu se lăsa în voia valurilor vieţii sau pentru a aştepta pasivi cine ştie ce rezolvare de la sine. Nu va veni. Aşadar toate evenimentele care s-au produs pe fondul realităţii astrologice construite cu jupiter în taur după 5 iunie, o primă rezolvare este posibil să se producă după 22 decembrie. De ce ? Pentru că jupiter va evolua de acum încolo până la un moment dat când va intra în mişcare aparent retrogradă.

Mişcarea va fi atât de drastică încât jupiter va ajunge la începutul lunii decembrie la 0 grade în taur adică exact poziţia săptămânii anterioare. În acest fel ceea ce s-a produs săptămâna care tocmai s-a încheiat îşi va găsi o etapă de rezolvare, poate chiar şi de finalizare după 22 decembrie când jupiter se va afla în mişcare directă, pozitivă, tot de la 0 grade taur. S-ar putea ca acest context astrologic să nu fie suficient, să fie o încercare, să fie o tentativă nereuşită, să fie o speranţă legată de această dată şi totuşi evenimentul să nu se producă.

Introduc şi a doua noţiuni în contextul acestui avertisment care ne împinge cu speranţa rezolvării în 2012. Ne leagă şi mai puternic chair de zilele de 17 şi 18 iunie 2012 adică exact un an de la data producerii eclipsei care va avea loc săptămâna viitoare. Aşadar săgetătorii trebuie să se înarmeze cu răbdare, cu tenacitate, cu forţă interioară pentru a depăşi etapa decembrie şi pentru a se afla într-o poziţie favorabilă îîn momentul în care cu siguranţă lucrurile se vor fi încheiat în iunie.

În altă ipoteză, pentru că jupiter va părăsi în acel moment zodia taurului şi va intra în semnul gemenilor şi va aduce corolarul momentelor care se construiesc acum pe gemeni. Este o dinamică astrală interesantă, frumoasă. Sigur însă că pentru cei nerăbdători sau pentru cei care sunt mânaţi de la spate de evenimente cu o componentă conflictuală majoră sau cu o detereminare distructivă, ideea că trebuie să aştepte 7 luni până la Crăciun sau un an până la vara viitoare îi poate destabiliza.Vă îndemn la răbdare şi la strategie nu la pasivitate şi la disperare.
sursa:URANIA/evz.ro

duminică, 5 iunie 2011

HOROSCOP IUNIE-SAGETATOR

Sagetator
 
Guvernatorul vostru, Jupiter , promite mari schimbari din luna iunie , schimbari ce va vor aduce stabilitate si succes in viata profesionala. Pentru cei daruiti cu rabdare si determinare, succesul va veni ca o binemeritata rasplata pentru tot ce ati infruntat  pana acum. Sanatatea va va pune la incercare pe alocuri, si va trebui sa alternati perioade de repaus cu cele de activitate iar incursiunile la fastfood cu perioade de dieta drastica. Iunie, mai poate aduce pentru multi dintre voi dispute nu numai cu adversarii cunoscuti, dar si ( surprinzator!) cu amicii si prietenii.