duminică, 6 noiembrie 2011

ASTRELE IN NOIEMBRIE 2011

De unde pana unde merg planetele in luna noiembrie 2011 :
Soarele: pe 1 noiembrie se afla in Scorpion, unde sta pana in data de 22 noiembrie, cand trece in Sagetator.
Parcurgand zodia Scorpionului, Soarele ne transmite niste mesaje profunde ale acestui semn. Scorpionul nu este neaparat o zodie populara, fiind asociata cu moartea. Totusi, vrem sa punctam cateva calitati esentiale ale acestui semn, aratand cat este de necesar si util. Aceste calitati tind sa iasa in evidenta in rastimpul in care Soarele se gaseste in aceasta zodie.
In primul rand, Scorpionul este acea entitate din zodiac care se ocupa cu eliminarea deseurilor energetice. Ce ne-am face daca nu ar exista muncitori care sa elimine resturile menajere pe care le producem? Acestea trebuie eliminate sau revalorificate, altfel am risca sa ne inecam in ele. Din punct de vedere spiritual, se poate numi deseu tot ce nu mai corespunde nivelului de evolutie actual al Pamantului: este vorba despre atitudini depasite, demodate, nedemne de conditia umana. Lista este lunga si cuprinde sentimente ca teama, ingrijorarea, delasarea, razbunarea, gelozia si altele asemenea. Scorpionul lucreaza pentru eliminarea acestora. E drept, el nu prea obisnuieste sa umble cu jumatati de masura, dar chiar daca lucreaza dur, este recomandabil sa intelegem ca ne “vaccineaza” impotriva acestor atitudini demodate. Vaccinul doare, dar ne scapa de boala.
Domiciliul lui Pluton obisnuieste sa ne zguduie din temelii, dar in acelasi timp doreste sa renastem mai perfecti. Iata cum functioneaza motorul acestei zodii: constientizand ca veninul Scorpionului ne poate ataca in orice clipa, facem eforturi de a ne refugia spre lumina, astfel incat sa fim la adapost. Ideea pe care o avem despre acest venin ne impinge in sus, ca un magnet.
Scorpionul - fiind in acelasi timp moarte si renastere - poate fi asociat si cu simbolul crucii. Numai cine are curajul sa “moara” are posibilitatea de a se invia.
In rastimpul in care Soarele parcurge semnul Scorpionului, invatam sa integram calitatile acestei zodii. Invatam sa fim activi, curajosi si rezistenti. Scorpionul militeaza sa ne transforme in oameni superiori, din toate punctele de vedere. Este de asteptat sa dispunem de un randament superior in majoritatea domeniilor in care suntem implicati.
Incepand cu 22 noiembrie, Soarele trece in Sagetator si deja vom incepe sa fim conectati la atmosfera sarbatorilor de iarna. Sagetatorul va induce probabil un sentiment de usurare in sufletele noastre. El este acea entitate care se sigura ca a biruit definitiv zbuciumul Scorpionului. Sagetatorul este simbolul omului inviat intr-un corp de lumina.
Este posibil ca mintea noastra sa se transpuna destul de des intr-o stare meditativa, iar astfel sa percepem mai bine frumusetile vietii.
Soarele va constitui o antena prin care optimismul caracteristic Sagetatorului poate cobori in sufletele noastre. Vom cauta sa manifestam bunatatea specifica acestei zodii: sa fim asemenea lui Mos Nicolae, care isi revarsa dulceata sufletului cu o jovialitate imperturbabila asupra oamenilor. Este de asteptat sa ne bucuram din plin, pur si simplu pentru minunea care este insasi viata. Vom avea probabil curajul de a experimenta, de a gusta din bucuriile oferite de existenta noastra, de a ne aventura in ea, in sensul bun al cuvantului. In relatiile noastre vom adopta probabil o atitudine directa si sincera, care insa nu va rani pe nimeni, ci va actiona in sens de iluminare si purificare.
Luna: in data de 1 noiembrie se afla in Capricorn, pe 2 noiembrie trece in Varsator, pe 4 noiembrie in Pesti, pe 6 noiembrie in Berbec, pe 9 noiembrie in Taur, pe 11 noiembrie in Gemeni, pe 14 noiembrie in Rac, pe 16 noiembrie in Leu, pe 19 noiembrie in Fecioara, pe 21 noiembrie in Balanta, pe 23 noiembrie in Scorpion, pe 25 noiembrie in Sagetator, pe 27 noiembrie revine in Capricorn, iar pe 29 noiembrie in Varsator.
Mercur: pe 1 noiembrie se afla in Scorpion, pe 2 noiembrie trece in Sagetator, unde ramane pana la sfarsitul lunii, dupa ce pe 24 noiembrie incepe o perioada de mers retrograd.
Mercur sta in Scorpion doar in primele doua zile ale lunii. Mintea noastra va cuprinde probabil o scala larga de ganduri. Cum Scorpionul actioneaza ca un lift rapid intre tenebre si lumile spirituale, mintea noastra va putea inventa atat scenarii negative (pesimiste, pline de temeri, de razbunare, etc.) cat si, fiind respinse de acestea, solutii ingenioase la problemele care se afla pe ordinea zilei. Sa nu uitam ca Scorpionul este semnul de exaltare al planetei Uranus, iar astfel prezenta lui Mercur in aceasta zodie poate insemna nascocirea unor idei pe cat de indraznete, pe atat de inventive.
Nu trebuie sa pierdem din vedere nici faptul ca Scorpionul este unul dintre polii axei materialismului. Astfel, este posibil ca o buna parte a gandurilor noastre sa roiasca in jurul modalitatilor de procurare si investire a banilor. Aceste ganduri vor fi, conform naturii lor, mai mult sau mai putin egocentrice. Totusi, energia Scorpionului se va transfera probabil in mentalul nostru, noi putand deveni mai indrazneti, iar gandurile noastre mai profunde si mai penetrante.
Incepand cu seara zilei de 2 noiembrie, Mercur se va gasi intr-unul din semnele sale de exil, Sagetatorul. Atata timp cat Mercur se plimba prin domiciliul lui Jupiter, este posibil sa ne multumim cu relativ putin in ceea ce priveste activitatea intelectului nostru. In ce sens se poate afirma acest lucru? Sagetatorul poate deconcentra mentalul nostru. Acesta va prefera sa zboara la inaltime si sa nu fie suficient de atent la detalii.
Este posibil sa ne fie oarecum dificil sa ne transpunem in pielea altuia, pentru a intelege punctul sau de vedere, insistand asupra valabilitatii modului nostru de a gandi. Vom fi tentati sa credem ca varianta noastra este unicul adevar posibil din Univers, si de asemenea vom fi tentati sa expunem acest lucru cu prea multa forta. Vom fi tentati sa credem ca modul de a gandi al celorlalti are niste lacune sau ca pur si simplu nu este perfect. Astfel, discutiile, indiferent de subiectele atinse, pot deveni fade, protagonistii raspunzand “pe langa”: vorbind mult dar fara sa afirme ceva esential.
Ce se recomanda pentru perioada in care Mercur sta in Sagetator? In primul rand, sa depunem eforturi pentru ca firul gandirii noastre sa aiba o logica. In al doilea rand, sa avem curajul de a admite ca si ceilalti pot avea dreptate, sau ca doua pareri diferite pot coexista, fara sa se excluda reciproc. Aproximativ in felul in care lumina are o componenta ondulatorie si una alcatuita de particule minuscule de materie. Este de retinut ca de obicei nu cel care vorbeste mult si tare are dreptate, ci acela care se multumeste sa spuna doar cateva cuvinte intelepte.
In ceea ce priveste lumea afacerilor, ne putem confrunta cu dificultatea de a nu gasi veriga de intalnire a punctelor de vedere. Ori, daca se stabileste o intelegere in ansamblu, sa fie dificil ca aceasta sa fie pus in aplicare la nivelul detaliilor.
Mersul retrograd al lui Mercur, incepand cu 24 noiembrie, ne invita la precautie. Este indicat ca intre 24 si 30 noiembrie sa nu luam decizii importante, mai ales in domeniul afacerilor, ci sa asteptam un vant astral mai favorabil cand vom dispune de mai multe informatii.
Venus: pe 1 noiembrie se afla in Scorpion, pe 2 noiembrie trece in Sagetator, iar pe 26 noiembrie in Capricorn, unde ramane pana la sfarsitul lunii.
In primele 2 zile ale lunii, Venus se va afla intr-unul din semnele sale de exil, in Scorpion. Se spune ca ea aici nu se simte bine, ceea ce in viata de zi cu zi se traduce printr-o scadere a nivelului de armonie. Ne putem intalni cu vibratiile joase ale acestei planete. Iubirea poate fi contaminata de pretentii si atitudini egocentrice. Vibratiile armonioase ale iubirii se pot schimba in altele mai grosiere, mai pasionale, avide de senzatii. Relatiile umane pot suferi din cauza indiferentei, lipsei de tact si datorita afisarii pompoase a egoului. Astrologul nu va poate recomanda altceva decat sa incercati sa va pastrati bunul simt si puritatea sufletului.
In dupa-amiaza zilei de 2 ianuarie, Venus va intra in Sagetator, si este de asteptat ca atmosfera generala sa castige in armonie. In interiorul nostru se vor naste probabil imbolduri de a eleva iubirea. Vom constientiza probabil necesitatea purificarii interiorului nostru. Este probabil sa devenim mai veseli, mai sinceri, mai directi in exprimarea sentimentelor noastre. Este de asteptat ca in interior sa accedem spre nuante spirituale placute.
Pe 26 noiembrie Venus trece in Capricorn. Este posibil ca importanta vietii sentimentale sa scada. Sederea lui Venus in Capricorn poate fi perceputa ca fiind o pauza binevenita: dupa trecerea acestei planete prin Scorpion si Sagetator, este posibil sa ne aflam dupa niste zbuciumuri in domeniul emotional, si astfel linistea Capricornului poate actiona ca un medicament adecvat pentru vindecarea corpului astral. Putem remarca aici efectul calmant al acestei zodii.
Asadar, in ultimele 5 zile ale lunii este de asteptat ca sentimentele noastre sa devina mai constante - chiar daca nu vor fi foarte spectaculoase. Este posibil sa ne retragem spre interiorul nostru. Viata familiala va capata probabil o importanta mai deosebita.
Marte: pe 1 noiembrie se afla in Leu, pe 11 noiembrie trece in Fecioara, unde ramane pana la sfarsitul lunii.
In primele zece zile ale lunii, Marte inca traverseaza zodia Leului. Putem spune ca este de asteptat ca lumea sa se afle intr-o miscare alerta. Prezenta acestei planete in domiciliul Soarelui va tinde sa scoata in evidenta creativitatea noastra. Este de asteptat sa beneficiem de energie abundenta si de o vointa sporita, pe care le vom investi probabil in actiuni nobile si generoase. Este posibil sa avem initiativa si sa fim intreprinzatori, raspunzand afirmativ la provocarile sortii.
Marte in Leu tinde sa creasca disponibilitatea noastra de a accepta riscul.
In dimineata zilei de 11 noiembrie, Marte trece in Fecioara. Este de asteptat sa pasim intr-o perioada mai linistita a vietii noastre in care ne vom concentra probabil cel mai mult pe munca, pe sarcinile noastre. Este posibil sa devenim mai harnici si sa avem mai multa putere de munca. Vom fi probabil concentrati si atenti la detalii.
Marte in Fecioara are menirea de a scoate in evidenta talentele noastre ingineresti.
Jupiter: pe toata durata lunii noiembrie se va afla in Taur, in mers retrograd.
Jupiter fiind in Taur, este posibil ca atentia noastra sa fie indreptata spre planul fizic. In interiorul nostru se va trezi probabil nevoia de a trai in confort, de a ne asigura un nivel de trai cat mai ridicat. Ne vor interesa probabil modalitatile de a castiga bani suficienti pentru a putea accede spre scopurile materiale propuse. Chiar si cei care au alte interese decat cele din planul fizic, se pot trezi cu nevoia de a obtine resursele materiale si financiare necesare proiectelor pe care le desfasoara.
Asadar, putem afirma ca valorile materiale vor capta o buna parte a atentiei noastre. Este posibil sa fim nevoiti sa redefinim relatia noastra fata de valorile materiale, pe baza ideii ca gandind pozitiv fata de acestea, le atragem in viata noastra.
In alta ordine de idei, este posibil ca nevoile noastre fizice sa creasca. Este de asteptat sa fim mai interesati de dragostea autentica.
Totodata, sederea lui Jupiter in Taur poate insemna o perioada de stabilitate si siguranta. Nu ne putem astepta la prea multe schimbari semnificative, sau daca totusi acestea vor avea loc, atunci se vor produce lent.
Jupiter fiind retrograd, s-ar putea sa ne confruntam cu o oarecare lipsa de optimism, dar cu un mic efort, ne putem detasa oricand de probleme, zambind in pofida greutatilor. Este recomandat sa evitam conflictele cu autoritatile, deoarece orice miscare gresita ar putea fi surprinsa si pedepsita.
Miscarea retrograda a lui Jupiter ne atentioneaza ca atitudinea descrisa prin calitatile acestei planete (teatralitate, flecareala, orgoliu, etc.) va trebui sa se mute in umbra, locul acestora fiind luat de smerenie, introspectie, simplitate, etc. Calea de a accede spre fericire va fi deschisa mai ales Eului nemuritor.
Saturn: pe toata durata lunii noiembrie se va afla in Balanta.
Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.
Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.
Uranus: pe toata durata lunii noiembrie se va afla in Berbec, in mers retrograd.
Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.
Miscarea retrograda a planetei favorizeaza atitudinile creative si originale.
Neptun: pe toata durata lunii noiembrie se afla in Varsator: intre 1 si 8 noiembrie in mers retrograd, iar incepand cu 9 noiembrie in mers direct.
Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Prezenta acestei planete in Varsator ne ajuta sa constientizam faptul ca omenirea este o mare familie. O buna parte a gandurilor noastre se va referi la posibilitatile de a imbunatati prezentul astfel incat sa putem accede spre un viitor mai fericit. Stiintele de granita vor tinde sa se dezvolte in voie iar interesul general pentru domeniul spiritual poate sa creasca.
Neptun fiind retrograd in primele 8 zile ale lunii, nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile sale pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioare. Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bine sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte prea idealiste.
Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.
Pluton: pe toata durata lunii noiembrie se afla in Capricorn.
Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa nu ne vada doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.
Nod Nord: pe toata durata lunii noiembrie se afla in Sagetator.


Fazele Lunii

Luna in crestere: 1-9 noiembrie si 26-30 noiembrie
Se face mai usor: tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii), cresterea in greutate, semanarea (in agricultura), inceperea unor actiuni au mai mari sanse de reusita. Atentie la: ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.
Luna plina: 10 noiembrie
Se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie la: pericolul de accidentare!
Luna in descrestere: 11-24 noiembrie
Se face mai usor dezintoxicarea (purificarea) organismului, munca (inclusiv spalatul si curatenia), operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare), cure de slabire, cules (in agricultura).
Atentie la: tratamente.
Luna noua: 25 noiembrie
Sunt favorizate activitatile care se vor ferite de “ochii lumii”.

Aspectele Lunii cu Soarele

Aspecte armonioase
Sextil: 20 noiembrie 20:46 - 21 noiembrie 3:54 si 29 noiembrie 18:12 - 30 noiembrie 2:07
Trigon: 5 noiembrie 1:27 - 18:46 si 15 noiembrie 21:54 - 16 noiembrie 14:10
Conjunctie: 25 noiembrie 1:15 - 15:05
In aceste zile putem beneficia de mai multa armonie interioara, lucrurile pot decurge mai usor, putem fi eficienti si plini de incredere in sine.
Aspecte dinamice
Cuadratura: 2 noiembrie 10:29 - 3 noiembrie 2:52
Opozitie: 10 noiembrie 13:28 - 11 noiembrie 7:30
Aceste zile pot fi conflictuale: lucrurile ar putea avea tendinta de a scapa de sub control, pot exista riscuri de enervare, am putea fi lipsiti de armonie interioara. Este bine sa stim care sunt aceste zile, pentru ca sa ne putem pregati special pentru ele.

Luna fara directie

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel august probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba.
Aceste perioade sunt:
1 noiembrie 22:59 - 2 noiembrie 0:07
4 noiembrie 5:40 - 9:17
5 noiembrie 10:04 - 6 noiembrie 21:02
9 noiembrie 7:45 - 9:45
11 noiembrie 18:26 - 22:09
14 noiembrie 5:42 - 9:18
16 noiembrie 7:22 - 18:17
18 noiembrie 21:05 - 19 noiembrie 0:18
21 noiembrie 0:21 - 3:16
23 noiembrie 1:03 - 3:58
25 noiembrie 1:04 - 3:57
27 noiembrie 2:05 - 5:04
29 noiembrie 1:01 - 9:01


1 - 2 noiembrie: opozitie Soare - Jupiter, conjunctie Mercur - Venus, cuadratura Mercur - Marte, trigon Mercur - Uranus, cuadratura Mercur - Neptun, cuadratura Venus - Marte, trigon Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Configuratia astrala care defineste atmosfera inceputului lunii noiembrie este careul in T alcatuit de Marte, Neptun si conjunctia dintre Mercur si Venus. Foarte probabil acest careu in T se va referi la necesitatea rafinarii sentimentelor de iubire. Marte - forta care ne determina sa exprimam iubirea in planul fizic - respectiv Neptun - simbolul iubirii elevate - se comporta ca o menghina care comprima tandemul Venus-Mercur intr-o stransoare. Este posibil ca in sufletul nostru sa se nasca intrebari de genul: “cum pot sa am o iubire cat mai autentica?”, “cum pot sa-mi exprim iubirea astfel incat aceasta sa nu produca deseuri energetice?”, “cum pot sa-mi traiesc sentimentele de iubire astfel incat acestea sa fie o sursa reala de energie?”
Intrebarile-meditatii se nasc din natura planetelor Marte si Neptun. Evident, acestea nu trebuie sa ramana in planul invizibil al gandurilor si sentimentelor, ci trebuie aplicate in practica. Mercur are un rol important: aceea de “supapa”: prin discutii sincere, putem elimina tensiunea probabila a acestui careu in T, axat pe subiectul iubirii. Este de asteptat ca inceputul lunii noiembrie sa aduca niste discutii lamuritoare, in cadrul carora vom avea prilejul de a vorbi deschis despre ceea ce simtim, eliminand ceata incertitudinii din sufletul nostru.
Focarul careului in T - conjunctia Venus-Mercur - este ajutat printr-un trigon primit de la Uranus. Planeta inventivitatii va oferi probabil idei geniale si atitudine pozitiva, astfel incat sa putem simti ca putem trece peste orice fel de dificultati, sa gasim solutii si in cazuri in care acestea nu sunt deloc evidente. Este de asteptat ca in pofida posibilelor dificultati de natura emotionala, sa existe un substrat de fericire si veselie in planul cotidian.

In primele doua zile ale lunii Soarele inca il opoziteaza pe Jupiter. Cele doua planete aflandu-se pe axa Taur-Scorpion - cea a materialismului - este posibil ca inca sa existe manifestari de egoism cauzate de sentimente de frustrare, suparari acumulate in trecut si lipsuri materiale. Pot aparea manifestari agresive ce depasesc limita bunului simt. In plus, natura planetei Jupiter, scapata de sub control, ne poate impinge spre cheltuieli peste limita posibilitatilor noastre financiare sau spre distractii care se situeaza mult prea aproape de materie, tinzand astfel sa ne distruga interiorul.
Cand se simte slabit de vreun aspect disonant, Jupiter tinde spre extremism si exagerari. In mod obisnuit, acestea pot aparea ca incercari de a se refugia in consumul exagerat de placeri materiale. In alta ordine de idei, poate aparea si un entuziasm nejustificat, o incredere oarba in Divinitate. Daca Jupiter apare slabit din cauza unui aspect disonant, atunci intelepciunea tinde “sa doarma”, fiind posibil sa actionam contrar sugestiilor venite din partea intuitiei noastre, bazandu-ne pe semi-adevaruri care ne pot conduce spre esecuri.
Aceasta opozitie desfasurandu-se pe axa materialismului, este posibil sa apara neintelegeri cu partenerii de afaceri. Este indicat sa clarificam punctele de vedere ale fiecaruia, cu diplomatie si bun simt, si sa incercam sa gasim modalitati de solutionare reciproc avantajoase.
Trigonul dintre Jupiter si Pluton ne propulseaza spre incredere in propriile forte, ajutandu-ne sa identificam scopurile majore ale vietii noastre si sa intreprindem actiuni concrete pentru realizarea acestora. Vom fi probabil destul de activi, cuprinsi de un spirit intreprinzator. Implicarea lui Pluton induce nevoia de a patrunde pana la radacina problemelor si de a manifesta profunzime in tot ceea ce facem.
3 noiembrie: conjunctie Mercur - Venus, trigon Mercur - Uranus, cuadratura Mercur - Neptun, trigon Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
In a treia zi a lunii Cerul se degaja intr-o oarecare masura. Se destrama opozitia dintre Soare si Jupiter, iar astfel este de asteptat sa se instaureze o atmosfera generala mai placuta. Increderea in ceilalti promite sa se reintoarca in sufletul nostru. Vom dispune probabil de mai multa armonie in interiorul nostru.
Se dizolva si careul in T care era prezent pe cerul inceputului lunii noiembrie. Mercur si Venus se indeparteaza din cuadratura trasata spre Marte. Si aceasta miscare astrala ne va conduce probabil spre o stare generala mai armonioasa. Este posibil ca pana la aceasta data sa se fi clarificat majoritatea intrebarilor aflate in legatura cu subiectul “dragoste”. Neptun arunca in continuare o cuadratura spre conjunctia alcatuita de Mercur si Venus, iar astfel este posibil sa intampinam inca dificultati in ceea ce priveste atingerea sentimentului de zbor cosmic. Sentimentele noastre vor tinde sa ramana in plaja frecventelor pamantesti, atingerea vibratiilor ceresti putand intampina dificultati.
4 - 6 noiembrie: conjunctie Mercur - Venus, trigon Mercur - Uranus, trigon Venus - Uranus, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Spre sfarsitul de saptamana care urmeaza, degajarea atmosferei astrale continua. Mercur si Venus isi incheie colaborarile disonante cu Neptun. Practic se duc cativa nori de pe cerul vietilor noastre: vom scapa probabil de cateva surse de stres.
Conjunctia Mercur-Venus beneficiaza in continuare de efectele benefice ale trigonului trasat spre Uranus. Acest aspect va lucra pentru construirea unei atmosfere generale placute, chiar electrizante. Este de asteptat sa ne cuprinda o stare de fericire independenta de circumstantele exterioare. Este probabil sa fim vizitati de idei stralucite, cu ajutorul carora sa gasim solutii eficiente pentru problemele cu care ne-am confruntat in ultima vreme.
Sfarsitul de saptamana care urmeaza va fi probabil o perioada de efervescenta creativa. Intelectul va functiona probabil spre maximul capacitatilor sale. Dublul trigon se intinde pe doua semne de foc, natura acestora sugerand aparitia unor initiative de schimbare, referitoare la modalitati de imbunatatire a vietii noastre.
Pe de alta parte, acest dublu trigon va tinde sa aduca imbunatatiri in domeniul comunicarii. Este de asteptat sa devenim mai deschisi si mai prietenosi.
Remarcam disponibilitatea planetei Uranus de a ne oferi puterea de a depasi orice fel de dificultate. Uranus obisnuieste sa ne deschida spre capacitatea de a accepta schimbarile impuse de destin, sau chiar de a le provoca, cu intentia de a ne apropia de scopurile importante ale incarnarii. Mai departe, este de asteptat ca oamenii sa-si dezvaluie latura originala, purtandu-se cu libertatea unui copil.
In aceste zile este posibil ca o buna parte a gandurilor noastre sa se refere la viitor. Vom visa probabil la acesta, dar este de asteptat sa si intreprindem cateva actiuni concrete pentru a-l imbunatati. Este probabil sa accesam informatii subtile care ne vor ajuta sa privim spre viitor.
Opozitia Marte - Neptun este prezenta in continuare pe cerul lunii noiembrie. Aceasta desfasurandu-se pe axa Leu-Varsator, este posibil sa iasa la iveala niste contradictii dintre planul fizic si cel spiritual. Aceste tensiuni vor putea fi oservate in interiorul nostru sau in viata cotidiana. La fel, este posibil ca manifestarea exterioara a ceea ce simtim in interior sa difere de imboldurile noastre launtrice. Concluzionand: putem fi trasi concomitent catre doua directii total opuse si astfel sa simtim o ruptura in interiorul nostru. Este recomandabil sa ne inaltam cu sufletul intr-un plan superior unde cele doua extreme pot fi unite.
7 - 10 noiembrie: conjunctie Mercur - Venus, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Este de asteptat ca noua saptamana sa inceapa intr-o nota linistita. Mercur si Venus raman in conjunctie, insa isi incheie colaborarea cu Uranus. Atmosfera generala poate deveni mai putin electrizanta. Este posibil ca aceasta saptamana sa insemne o reintoarcere la rutina.
Continuarea colaborarii dintre Mercur si Venus promite multa armonie pentru aceasta saptamana. Gandurile tind sa se afle in armonie cu sentimentele.
11 - 13 noiembrie: conjunctie Mercur - Venus, trigon Marte - Jupiter, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Marte trece in Fecioara si stabileste un trigon cu Jupiter. Colaborarea acestor doua planete va lucra pentru dinamizarea vietii. Partea de mijloc a lunii noiembrie va putea fi caracterizata probabil printr-o multitudine de evenimente si prin activitati intense. Motoarele noastre vor tinde sa-si mareasca turatia. Este de asteptat ca mijlocul lunii noiembrie sa fie o perioada de realizari importante. Este probabil sa fim foarte motivati, plini de ambitie si energie. Vom fi probabil animati de promisiunea succesului si de placerea generata de combativitatea crescuta. Este de asteptat sa apara la orizont niste oportunitati importante.
14 - 15 noiembrie: conjunctie Mercur - Venus, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Noua saptamana incepe cu si mai mult dinamism. Marte stabileste un nou trigon, de aceasta data cu octava lui superioara, Pluton.
Vom dispune probabil de un plus de curaj, ambitie si combativitate. Avand in vedere ca acest trigon leaga doua semne pamant - Fecioara si Capricornul - este de asteptat ca plusul de energie de care vom dispune sa fie investit in realizarea unor scopuri productive. Vom fi probabil harnici si eficienti.
Aceasta saptamana va putea fi caracterizata deci printr-un efort responsabil si sustinut. Semnele zodiacale implicate ne ofera substratul energetic necesar pentru a lucra metodic, chibzuit, respectand planul stabilit in prealabil. Vom munci probabil intr-un ritm constant, fara sa ne obosim.
Asadar, triunghiul major alcatuit de Marte, Jupiter si Pluton, stabilind o legatura energetica peste cele trei semne de pamant, defineste o atmosfera generala axata pe munca eficienta. Este de asteptat sa fim stabili din punct de vedere emotional. Atentia noastra va fi indreptata probabil spre exterior: ne vom ocupa in principal de realizarea scopurilor noastre din planul fizic.
16 - 18 noiembrie: cuadratura Soare - Neptun, trigon Saturn - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Se formeaza o cuadratura intre Soare si Neptun. Acest aspect tinde sa limiteze increderea in sine. De asemenea, concretizarea in planul fizic a ideilor noastre poate suferi intarzieri. Tensiunea dintre cele doua planete poate induce in interiorul nostru o stare de visare. Vom tinde sa ne multumim doar cu elaborarea ideilor noastre, uitand sa le si realizam in practica. Este posibil sa pierdem contactul cu lumea fizica si sa traim intr-o lume imaginara. Avand in vedere natura semnelor implicate - Scorpionul si Varsatorul - se intrevede un conflict intre materie si lumea spirituala. Este recomandabil sa nu ne lasam prada iluziilor - de exemplu, sa nu acceptam propunerile care promit castiguri financiare usoare - fiindca riscam sa suferim dezamagiri crunte.
Se stabileste si un trigon intre Saturn si Neptun. Semnele implicate fiind Balanta si Varsatorul, ne putem astepta la imbunatatiri in sfera comunicarii. Aceasta va tinde spre profunzime si autenticitate. Este de asteptat sa discutam despre acele idei care sunt cu adevarat importante pentru sufletul nostru si sa evitam superficialitatile. Fiind vorba despre doua planete lente, colaborarea lor se va intinde pana in primavara anului viitor. Asadar, este de asteptat ca in aceasta iarna sa accesam informatii pretioase pentru evolutia noastra spirituala. Neptun din Varsator va fi furnizorul acestor idei, iar Saturn - prin tendinta lui de concretizare - oferind facilitatea coborarii acestora in planul fizic, sau cel putin in mintea noastra.
Este de asteptat ca in aceasta iarna sa se mareasca increderea in propria intuitie. Vom efectua probabil cativa pasi importanti spre comunicarea telepatica.
19 noiembrie: trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, trigon Saturn - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, opozitie Marte - Neptun, trigon Jupiter - Pluton
Soarele stabileste un trigon cu Uranus. Atmosfera generala va deveni probabil mai degajata.
Este de asteptat ca oamenii sa devina deschisi, veseli si dinamici. Trigonul dintre Soare si Uranus ne reaminteste ca viata este o joaca - ca nu trebuie luata excesiv de serios - si ca toate problemele pot fi rezolvate cu putina ingeniozitate, incredere in sine si in viitor. Uranus ne aduce in dar un profund sentiment de libertate: ne vom simti probabil ca artistul vizitat de inspiratie. Vom intra probabil intr-o lume in care nu exista decat Eul nostru si activitatea de Creatie.
Expresiile cheie ale urmatoarelor cateva zile vor fi probabil “imboldul de a crea” si “bucuria de a trai”. Este de asteptat sa resimtim in suflet starea de vesnica tinerete.
In alta ordine de idei, vom afisa probabil latura noastra originala - insemnand cea mai buna varianta a fiintei noastre. Fiecare om va avea posibilitatea de a constientiza unicitatea sa si imensa valoare a partii divine cu care a fost inzestrat. Avand in vedere natura semnelor implicate - domiciliile lui Marte: Berbecul si Scoprionul - precum si cea a aspectului interplanetar, aceste momente de constientizare nu ne vor conduce spre un miraj inactiv, ci ne vor impulsiona sa trecem la o stare interioara responsabila si creativa.
20 - 22 noiembrie: trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, sextil Venus - Neptun, trigon Saturn - Neptun, conjunctie Mercur - Venus, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, trigon Jupiter - Pluton
Venus formeaza un sextil cu Neptun. Vom avea sansa transcenderii sentimentelor noastre de iubire in planuri superioare. Este de asteptat sa simtim in interiorul nostru niste energii foarte placute. In masura in care vom putea ramane conectati la vibratia lor, aceste stari elevate pot fi aproape permanente.
Este de asteptat sa credem in iubire mai mult decat altadata. Este probabil ca relatiile interumane sa se imbunatateasca considerabil.
Un aspect pozitiv dintre Venus si Neptun tinde de obicei sa genereze o atmosfera de plutire: artistica si placuta. Este probabil ca in saptamana care urmeaza sa ne folosim de arta pentru a atinge stari de constiinta elevate.
23 noiembrie: trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, sextil Venus - Neptun, cuadratura Venus - Uranus, trigon Saturn - Neptun, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, trigon Jupiter - Pluton
Se formeaza o cuadratura intre Venus si Uranus. Acest aspect tinde sa creasca nevoia de libertate personala, chiar peste limitele admise. Sentimentele vor fi exprimate probabil intr-un mod cat se poate de deschis si direct, dar trebuie sa avem o mare grija sa nu devenim grosolani. Emotiile noastre pot arata o tendinta oscilatorie ridicata, putand trece dintr-o extrema in alta.
Este posibil ca oamenii sa devina avizi de senzatii. Putem avea impresia ca ducem o acuta lipsa de iubire. Cerul ne supune la un test de verificare a capacitatii noastre de a absorbi energii de calitate inalta, prin chakrele noastre superioare.
Tensiunea acestei cuadraturi poate fi depasita prin ridicarea vibratiilor spre planuri inalte ale existentei unde libertatea si iubirea pot fi traite in armonie.
24 noiembrie: cuadratura Soare - Marte, trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, sextil Venus - Neptun, cuadratura Venus - Uranus, trigon Saturn - Neptun, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, trigon Jupiter - Pluton
Soarele incepe sa formeze o cuadratura cu Marte. Acest aspect interplanetar ne atentioneaza ca am ajuns intr-o perioada a existentei noastre in care tindem sa ne faramitam fortele. Este posibil sa nu avem spor in activitatile pe care le desfasuram. Putem deveni nervosi si irascibili. Poate ne ocupam de prea multe activitati deodata, iar efectele acestei cuadraturi ne determina sa reducem numarul acestora si sa ne concentram pe acelea care sunt cu adevarat importante.
In momentele in care Soarele si Marte alcatuiesc un aspect disonant, latura egoista a oamenilor tinde sa iasa in evidenta. Pot aparea tendinte agresive, care insa pot fi canalizate oricand prin sport sau plimbari in aer liber. Este posibil sa suferim de lipsa de motivatie/energie.
Este indicat sa nu asteptam prea mult de la noi insine, sa nu ne fortam prea mult, sa ne ocupam de mai putine activitati. Este recomandabil sa fim atenti mai ales la calitate, pentru ca subiectul “cantitate” tinde sa iasa din calcul.
In acest moment, putem observa pe cer o nicovala alcatuita de Soare, Venus, Uranus si Neptun. Conform simbolismului nicovalei, este vorba despre o munca desfasurata in interior. Daca privim atent la planetele participante, putem observa ca aceasta lucrare alchimica se refera la reinventarea iubirii prin inaltarea ei intr-un plan superior.
25 noiembrie: cuadratura Soare - Marte, trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, trigon Venus - Jupiter, sextil Venus - Neptun, cuadratura Venus - Uranus, trigon Saturn - Neptun, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, trigon Jupiter - Pluton
Venus traseaza un trigon spre Jupiter. Colaborarea armonioasa dintre aceste doua planete obisnuieste sa creeze o atmosfera generala placuta. Este de asteptat sa beneficiem de vibratii benefice, de o stare de fericire care nu depinde de evenimentele exterioare. In ultimele zile ale lunii vom experimenta, mai mult ca posibil, fericirea ca stare de constiinta. Ultimele zile ale lunii vor aduce probabil oportunitati de a schimba sentimente deosebite, de simpatie si iubire.
Este de asteptat sa observam schimbari benefice in cadrul relatiilor noastre, acestea fiind umplute de sens si continut. Este posibil sa petrecem destul de mult timp cu prietenii nostri, in planul fizic sau in cel virtual. Trigonul dintre Venus si Jupiter este responsabil cu destinderea si voia buna, obisnuind sa “deschida inimile”. Pana la sfarsitul lunii noiembrie este de asteptat sa oferim si sa primim multe zambete sincere.
26 - 27 noiembrie: cuadratura Soare - Marte, trigon Soare - Uranus, trigon Venus - Jupiter, sextil Venus - Neptun, cuadratura Venus - Uranus, trigon Saturn - Neptun, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, trigon Jupiter - Pluton
Se dizolva cuadratura dintre Soare si Neptun. Este de asteptat ca atmosfera generala sa devina mai cristalina. Este probabil sa vedem mai clar, sa observam ca viata nu este o jungla de nepatruns ci un un proces inteligibil.
28 - 30 noiembrie: cuadratura Soare - Marte, trigon Soare - Uranus, trigon Venus - Jupiter, sextil Venus - Neptun, conjunctie Venus - Pluton, cuadratura Venus - Uranus, trigon Saturn - Neptun, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Pluton, trigon Jupiter - Pluton
Venus incepe sa formeze o conjunctie cu Pluton. Intalnirea principiului masculin (Pluton) cu cel feminin (Venus) tinde sa remodeleze sistemul nostru energetic. Mai concret, este posibil sa beneficiem de vibratii care ne pot intari sanatatea sufleteasca, care ne pot fortifica in interior. Ultimele zile ale lunii pot aduce consolidarea relatiilor noastre, prin constientizarea pronuntata a schimburilor energetice reciproce.
Intalnirea acestor doua planete obisnuieste sa dea impulsuri importante evolutiei noastre personale. Prin conjunctia prezenta, energiile celor doua planete colaboreaza astfel incat perceptiile noastre despre lumea inconjuratoare sa se largeasca si sa castige in finete.


In luna noiembrie gasim urmatoarele planete in miscare retrograda:
Mercur intra in mers retrograd spre finalul lunii noiembrie, mai precis in 24 ale lunii, in Sagetator. Mercur retrograd poate ingreuna/bulversa comunicarea interpersonala, tranzactiile si schimburile de orice fel, activitatile de predare-invatare, perceptia obiectiva asupra lucrurilor si poate incurca deplasarile pe termen scurt. Sunt favorizate in schimb activitatile mentale care implica reevaluarea/regandirea unor situatii din trecut,  dialogul interior sau perceptia subiectiva asupra evenimentelor. Aceasta perioada este astfel una propice mai degraba dialogului cu noi insine decat cu ceilalti.
Pana la jumatatea lunii urmatoare, miscarea sa retrograda prin Sagetator poate inflacara mentalul si modul de comunicare in asa fel incat sa credem ca suntem detinatorii adevarului absolut, transformandu-ne in adevarati predicatori si moralisti. Detaliile ar putea pierde teren in favoarea perspectivei de ansamblu, care insa nu este nici practica, nici realista de acesta data. Ne-am putea trezi facandu-ne planuri de viitor, ignorand chestiuni stringente, de rutina. Recomandarea este sa incercam sa ne focalizam pe momentul prezent si pe cerintele acestuia, considerandu-l primul pas spre realizarea aspiratiilor noastre.
O atentie deosebita in aceasta perioada trebuie sa o aiba nativii din zodiile Sagetator, Gemeni, Fecioara si Pesti.
Jupiter isi mentine miscarea retrograda pe tot parcursul lunii, in semnul Taurului. In aceasta perioada, complicatiile in ceea ce priveste calatoriile indepartate, atragerea unor fonduri, investitiile, relatiile cu autoritatile/protectorii/profesorii sau cu strainatatea pot aparea in orice moment. Toate acestea sunt posibile pe fondul unei increderi nejustificate in stabilitatea situatiei in care va aflati, a statutului pe care il aveti, a delasarii sau amanarii, a compromisurilor asumate ori poate chiar datorita eforturilor haotice de a va agata de ceea ce detineti, pe ultima suta de metri. In principal, evitati atitudinile de genul: “totul se rezolva cu bani” sau “ce nu pot rezolva azi, se rezolva maine de la sine”.
Uranus este in miscare retrograda pe tot parcursul lunii, in zodia Berbec. Uranus retrograd in acest semn poate aduce intorsaturi neasteptate de situatie, reactii prompte, in forta, un mod sacadat de a actiona, autodeterminare si o doza crescuta de individualitate si agresivitate, in functie de tranzitele care il insotesc. Competitia poate fi stimulata, mai ales in domeniile in care originalitatea si dorinta de a progresa sunt valori pretuite. De asemenea, pot fi recompensate eforturile de a implementa tehnologii avansate, noi ideologii sau pur si simplu idei neobisnuite.
Neptun se afla in miscare retrograda, in Varsator, pana in data de 9 noiembrie cand revine la miscarea directa. Neptun retrograd poate spori confuzia, naivitatea, dorinta de evadare din mijlocul problemelor concrete (prin alcool, stupefiante, sex, tv, etc.) dar si creativitatea artistica si receptivitatea, in timp ce diminueaza simtul practic si capacitatea de confruntare cu realitatea. In Varsator, Neptun retrograd poate reduce drastic obiectivitatea, poate aduce sperante neintemeiate sau confuzie in ceea ce priveste viitorul, utilitatea unor tehnologii si proiecte sau rostul unor comunitati omenesti.

sursa:AstroText